HITPARÁDY (75.): TOP 10 nejprodávanějších singlů roku 2016 - Justin Timberlake, Sia, The Chainsmokers a další

Vydáno 05.01.2017 | autor: Josef Martínek

Nejúspěšnější singl minulého roku natočil podle údajů portálu Mediatraffic Justin Timberlake, když přispěl na soundtrack filmu Trollové hitem Can't Stop The Feeling. Celou TOP 10 si prostudujte níže. 

HITPARÁDY (75.): TOP 10 nejprodávanějších singlů roku 2016 - Justin Timberlake, Sia, The Chainsmokers a další Justin Timberlake nahrál nejúspěšnější singl roku 2016


1) Can't Stop The Feeling - Justin Timberlake (8 575 000 jednotek)

Singlem Can't Stop The Feeling se novodobý král popu trefil do rozjuchané letní nálady, a navíc upozornil na animovanou hudební komedii Trollové. V Americe s ní vyšplhal až na první místo žebříčku, v Británii nejvýš na dvojku. Když se nakonec vše posčítalo, úspěšnější píseň loni nikdo nenahrál. 

RECENZE: Justin Timberlake je na dosah trůnu krále popu


2) Cheap Thrills - Sia (8 193 000 jednotek)

První triumf v americkém singlovém žebříčku získala Sia až s písní Cheap Thrills z loňské desky This Is Acting. Pomohlo i hostování rappera Seana Paula. 

vložte odkaz, text nemažte



3) One Dance - Drake feat. WizKid & Kyla (8 150 000 jednotek)

Dlouho byl One Dance nesesaditelný v Americe i v Británii a nakonec si za celý rok 2016 odnáší třetí příčku. Drake tak skvěle upozornil na svou desku Views. Ta patří mezi nejúspěšnější alba minulých dvanácti měsíců. 

RECENZE: Drake na Views servíruje soundtrack osamělých večerů


4) Closer - The Chainsmokers feat. Halsey (7 132 000 jednotek)

Stále žádanější elektrodvojka The Chainsmokers patří k nejúspěšnějším skupinám uplynulého roku, přestože ještě nevydala žádné řadové album. K popularitě postačilo nové EP Collage, které obsahuje i velký hit Closer. S hostující zpěvačkou Halsey s ním ovládli americký žebříček na čtvrt roku a řádili i v Evropě. 

5) Love Yourself - Justin Bieber (6 527 000 jednotek)

Singlem Love Yourself Justin Bieber překvapil - liší se totiž od jeho jinak hlavně tanečně laděného popového repertoáru. Rukopis písničkáře Eda Sheerana, který skladbu napsal, pomohl k tomu, že se z ní stal jeden z největších Bieberových hitů. Jen na YouTube už má přes miliardu přehrání.


6) 7 Years - Lukas Graham (6 490 000 jednotek)

S druhým albem se dánské skupině Lukas Graham konečně povedl mezinárodní průlom. Singl 7 Years zabodoval nejprve v Evropě a poté úspěšně zakotvil i za oceánem.


7) This Is What You Came For - Calvin Harris feat. Rihanna (6 470 000 jednotek)

Albem ANTi sice Rihanna zamířila na r'n'b scénu a dala vale tanečnímu popu, jenže pak přišla nabídka od britského DJe Calvina Harrise, a další rozjuchaný hit byl na světě. This Is What You Came For má na YouTube už přes 1,1 miliardy zhlédnutí, což z něj dělá jednu z nejpřehrávanějších skladeb roku. 



8) I Took A Pill in Ibiza - Mike Posner (6 140 000 jednotek)

Na taneční parket nás zavedl i Mike Posner, který si na druhou desku počkal hned pět let. Singl I Took A Pill In Ibiza uspěl v remixu norského EDM tria Seeb. 



9) Stressed Out - Twenty One Pilots (5 794 000 jednotek)

Až se čtvrtou deskou se dvojici Twenty One Pilots podařilo prorazit v celosvětovém měřítku. Průlomovým songem byl Stressed Out, poté následovaly další velké hity Ride a Heathens



10) Don't Let Me Down - The Chainsmokers feat. Daya (5 710 000 jednotek)

A The Chainsmokers podruhé - z EP Collage pochází kromě Closer i další hitový kousek Don't Let Me Down. Také v něm hostuje ženská vokalistka, konkrétně teenagerka Daya. The Chainsmokers mají jako jediní v singlové Top 10 roku 2016 hned dvojnásobné zastoupení. 

Témata: Justin Timberlake, Sia, Drake, The Chainsmokers, Justin Bieber, Lukas Graham, Calvin Harris, Rihanna, Mike Posner, Twenty One Pilots, The Chainsmokers

zavřít