POST SCRIPTUM (17.): Bubeník Blink-182 si chtěl po letecké nehodě objednat svou vraždu

Vydáno 22.10.2015 | autor: iREPORT

Co mají společného Lady Gaga s Travisem Barkerem? Křehkou psychiku. Zatímco Lady Gaga se kvůli tomu snaží pomáhat i ostatním postiženým, Travis Barker to v roce 2008 málem zabalil.

POST SCRIPTUM (17.): Bubeník Blink-182 si chtěl po letecké nehodě objednat svou vraždu Bubeník Blink-182 si chtěl po letecké nehodě objednat svou vraždu

Lady Gaga jako vzor depresivní mládeže

Lady Gaga se nikdy netajila tím, že za vším úspěchem a slávou se skrývá také odvrácená strana jejího života: zpěvačka už od mládí bojuje se stavy deprese a úzkosti. I to byl ostatně jeden z hlavních důvodů, proč v roce 2012 založila nadaci Born This Way. V novém rozhovoru pro Billboard se rozpovídala právě na toto téma a sdělila názor, že podle ní je největším zlem dnešní doby právě internet.

"Mladí lidé se na internetu denně setkávají s extrémně nenávistnou řečí. Internet je toaleta. Býval dřív skvělým zdrojem k vyhledávání, ale musíte si na něm projít spoustou s*aček, abyste se dostali k těm dobrým věcem,“ vysvětluje zpěvačka důvod své averze, s nímž se dá jedině souhlasit. Stačí si někdy projít jednu takovou typickou českou diskuzi a člověk hned začne přemýšlet o sebevraždě. A to není bohužel ironie.

Lady Gaga kritizuje Putina: "Je krutý a využívá svůj vliv ke zlu!"

Není to ale samozřejmě jenom všudypřítomná zloba, která vytváří toxické prostředí pro vývoj mladého člověka. Podle Lady Gaga je velkým problémem i odcizenost pramenící zejména ze sociálních sítích. "Tyhle děti se chtějí cítit jako lidé, ale cítí se jako roboti. Nechápou, odkud pramení pocity jejich smutku. Prokázaly to i vědecké výzkumy, že když celý den kontrolujete svůj mobil, cítíte se smutní.“

Chtělo by se pesimisticky dodat: A bude hůř. Pokud se ale najde víc takových vzorů pro dospívající, kteří se nebudou bát postavit a o podobných věcech na veřejnosti mluvit, možná se pro některé oběti moderní doby ještě najde záchrana.

Temné myšlenky Travise Barkera

Dobrým psychickým zdravím neoplýval po letecké havárii v roce 2008 ani bubeník Blink-182 Travis Barker, což asi není nijak překvapující. Nehodu přežili jen dva lidé včetně Barkera, dva piloti, jeho osobní asistent a bodyguard na místě zemřeli. Ani únik z hořícího letadla však pro bubeníka neznamenal výhru a on s popáleninami třetího stupně bojoval pak ještě v nemocnici o život. Pro ABC News nyní odhalil další šokující okolnosti. Zcela vážně v té době prý nabízel milion dolarů svému kamarádovi za to, že ho zabije.

POST SCRIPTUM (16.): Násilník a monstrum, takový byl podle nové biografie Lou Reed

 "Doktoři mi museli sebrat mobil, protože jsem opravdu vedl podobné hovory. Klidně jsem zavolal svému kamarádovi a řekl mu: ‚Dám komukoliv na účet milion dolarů. Já už ale nemůžu dál.‘“

Zbytek je ale historie, naštěstí s dobrým koncem. Barker se z toho nejhoršího nakonec dostal a po uzdravení začal hrát s obnovenými Blink-182. Čerstvě je venku také jeho biografie Can I Say: Living Large, Cheating Death, and Drums, Drums, Drums. Takže kdo neví, co pod stromeček, tady má tip.

Text: Simona Knotková
Témata: Blink-182, Travis Barker, Lady Gaga

zavřít