POST SCRIPTUM (67): Adele se v otevřené zpovědi přiznala k vážné poporodní depresi

Vydáno 03.11.2016 | autor: Simona Knotková

Adele si postěžovala na trable s mateřstvím, Lily Allen se dostala do konfrontace se slušným Britem a Bob Dylan se už konečně vyjádřil k Nobelově ceně. Je tu první listopadové Post Scriptum.

POST SCRIPTUM (67): Adele se v otevřené zpovědi přiznala k vážné poporodní depresi Adele je silná žena, mateřství položilo na lopatky ale i ji

ADELE NA DNĚ

Adele poskytla velký rozhovor magazínu Vanity Fair a svěřuje se v něm s různými věcmi. Čtenáři se tak můžou dozvědět, že během skládání alba 21 byla po celou dobu - kulantně řečeno - ne příliš střízlivá, či že má strach pořídit si druhé dítě.

POST SCRIPTUM (38): Adele nemá s bruselskými teroristy slitování. Jste zm*di, vzkazuje jim

"Bojím se toho. Po narození syna jsem trpěla vážnou poporodní depresí. Měla jsem pocit, že jsem udělala tu největší chybu svého života. Nechtěla jsem být se svým dítětem, bála jsem se, že mu ublížím, bála jsem se, že nejsem dobrá matka. Nebrala jsem na to antidepresiva, ale ani jsem o tom s nikým nemluvila. Styděla jsem se," přiznává v interview.

"Můj přítel mi tehdy řekl, že bych si o tom měla promluvit s dalšími ženami. 'Nas*at, nebudu se tahat se zas*anou partou matek,' odvětila jsem mu na to. Jednou jsem to ale nevydržela a řekla jsem kamarádce s dítětem: 'Nesnáším to, ku*va.' Ona se rozbrečela a řekla: 'Taky to ku*evsky nesnáším.' A bylo to. Ulevilo se mi."

vložte odkaz, text nemažte

Ostatním matkám Adele také radí, aby si nic nedělaly z řečí okolí a aspoň jedno odpoledne v týdnu si vyhradily jenom pro sebe, bez dítěte. "Když se budete o sebe lépe starat, budete i lepší matkou."

Konec kurzu, jak si poradit s mateřstvím.

BOB DYLAN PROLOMIL MLČENÍ

Nevděk. Drzost. Arogance. Taková a další slova byla přiřknuta Bobu Dylanovi za to, že nebyl schopný vyjádřit se k Nobelově ceně za literaturu. Všichni, kdo o něm něco takového pronesli, si teď ale asi musí sypat popel na hlavu. Muzikant na prestižní cenu totiž nakonec přece jenom reagoval a jeho slova nemohla být vzdálenější všem nelichotivým nařčením.

POST SCRIPTUM (65): Bob Dylan získal Nobelovku. Nejeví o ni ale žádný zájem

Příkladně jde tak nyní vidět, že imaginární problém jsme si z toho udělali jenom my, navyklí, že k nám v době sociálních sítí musí jakákoliv reakce přijít instatní rychlostí. Jenže na tohle vám rocker ze starého světa upřímně řečeno… kašle.

"Je těžké tomu uvěřit. Být oceněn Nobelovkou je skutečně fantastické. Kdo by o něčem takovém snil?" rozplýval se Dylan v rozhovoru pro The Daily Telegraph. Na otázku, zda se slavnostního ceremoniálu v prosinci zúčastní, odpověděl, že pokud vše vyjde, rozhodně.

Takže se všichni zase uklidníme, ano?

COURA LILY ALLEN

Zpěvačka Lily Allen navštívila na začátku října uprchlický tábor v Calais. To, co tam spatřila, ji dohnalo k slzám a ke kritice vlastní země, která se dle ní na aktuální tragické situaci velkou měrou podílela. Počínaní nenávistných Britů se dokonce nebála přirovnat k nacistům. Od svých spoluobčanů si za to pochopitelně nevysloužila příliš chvály. Naopak. Na svém Twitteru se dokonce svěřila se zážitkem, kdy ji před očima jejích dětí zostudil taxikář.

POST SCRIPTUM (64): Lily Allen skončila po návštěvě uprchlického tábora v slzách. Chování Británie přirovnala k nacistům

"Společně s dětmi jsem se chtěla svézt taxíkem. Jeho řidič se na mě podíval a řekl mi: 'Běž si najít nějakého imigranta, který tě odveze, ty blbá couro.' Celý život jsem patřila mezi ty privilegované, po tomto zážitku už letmo vím, jaké to je zažívat diskriminaci," píše v sérii tweetů.

Nijak ale neklesá na mysli a dodává slova naděje: "Je před námi ještě tolik práce. Můžeme to ale zvládnout. Pojďme skoncovat s touto příšernou ignorací společně."

Její příhoda nicméně krásně dokládá smutnou skutečnost, totiž že víc než imigrantů by se člověk měl bát svých "slušných" spoluobčanů.

text: Simona Knotková

Témata: Adele, těhotenství, Bob Dylan, Nobelova cena, Lily Allen, imigrace

zavřít