POST SCRIPTUM (76): Madonna vystoupila proti Trumpovi. V rádiu ji za to nebudou hrát

Vydáno 26.01.2017 | autor: iREPORT

Taylor Swift popudila feministky, Madonnu pro změnu nechce hrát rádio - přečtěte si první Post Scriptum za vlády nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

POST SCRIPTUM (76): Madonna vystoupila proti Trumpovi. V rádiu ji za to nebudou hrát POST SCRIPTUM (76): Madonna vystoupila proti Trumpovi. V rádiu ji za to nebudou hrát

Po inauguraci nového amerického prezidenta Donalda Trumpa se 21. ledna odehrál pochod žen. Jeho stěžejní část probíhala ve Washingtonu, D.C., kromě dalších států USA se k němu připojili lidé z celého světa.

POST SCRIPTUM (68): Rasista, nepřítel žen či novodobý Hitler - hudební svět reaguje na vítězství Donalda Trumpa

Také u nás mohl ale člověk narážet na projevy nepochopení, proč se něco takového vůbec konalo a že ženám jejich práva přece nikdo nebere. Kdo nebyl líný, mohl si zjistit, že tu nešlo jenom o práva žen, ale lidská práva obecně. Hlavními tématy byla také ochrana přírody, zdravotnická reforma či například náboženská svoboda. Hodnoty, které jsou dosažením Trumpa na nejvyšší post Spojených států v ohrožení.

TAYLOR SWIFT TAM NEBYLA

Pochodu se zúčastnila velké část známých osobností. Snadnější by v podstatě bylo vyjmenovávat, kdo se ho nezúčastnil. Mezi takovými jste mohli narazit například na Taylor Swift. Kdyby se dál od události distancovala, možná by si jí hlídací psi Twitteru nevšimli. Ona se však rozhodla připojit následujícím tweetem: "Cítím tolik lásky, hrdosti a uznání k těm, kteří se zúčastnili pochodu. Jsem pyšná, že jsem dnes a také každý jiný den ženou." A to psát neměla.

Mnoho lidí totiž opět začalo upozorňovat na to, že Swift umí být feministkou, jenom když se jí to hodí do krámu. Někteří si také vzali na mušku její věčnou distancovanost od čehokoliv, co by mohlo ublížit její kariéře. "Jdi do p*dele. Po celou dobu voleb jsi byla potichu, jenom aby tvoje prodeje nepadly za oběť rozdělené zemi," napsala kupříkladu jedna rozhořčená uživatelka.

vložte odkaz, text nemažte

Než ale začnete spílat představitelům této strany barikády, ani ta druhá na tom není o nic lépe.

MADONNA TAM BYLA

V pochodu například byla a řeč také pronesla Madonna. A schytává za to už penále. Texaské rádio HITS 105  se rozhodlo, že ji už nadále nebude hrát.

POST SCRIPTUM (37): Opilá a v převleku za klauna - Madonna v Austrálii předvedla údajně hodně bizarní show

"Zákaz hraní všech Madonniných songů není záležitosti politiky, ale patriotismu. Nezdá se nám správné hrát dál její skladby a platit jí poplatky, když se projevuje tak protiamericky. Pokud si z nás vezmou příklad i další stanice, pošleme tak Madonně silný vzkaz," objasňuje na Facebooku generální manažer rádia Terry Thomas.

Veselo je zkrátka v těchto dnech v Americe. A to je teprve začátek.

text: Simona Knotková

Témata: Madonna, Taylor Swift, Donald Trump, Post Scriptum

zavřít