POST SCRIPTUM (77): Lady Gaga předvedla na Super Bowlu famózní show. Podle některých byla ale moc "tlustá"

Vydáno 09.02.2017 | autor: Simona Knotková

Severoamerická národní fotbalová liga má za sebou svůj finálový Super Bowl. V rámci jeho poločasové show letos vystoupila Lady Gaga.

POST SCRIPTUM (77): Lady Gaga předvedla na Super Bowlu famózní show. Podle některých byla ale moc Lady Gaga divákům nabídla songy napříč celou svou kariérou

HLAVNĚ ŽÁDNÉ PROTESTY

Už loni měli konzervativci problém s politickou Beyoncé. Její podpora práv černochů byla prý "útokem na policii a podněcováním rasismu a nenávisti". Netřeba dodávat, že napjatá doba po zvolení Donalda Trumpa si o využití podobné platformy teprve říkala. Lady Gaga navíc figuruje jako jedna z vůdčích postav uměleckého protestu proti novému prezidentovi.

POST SCRIPTUM (32): Američanům se nelíbila politická Beyoncé na Super Bowlu. Chystají protest

Spousta jedinců si toho byla dobře vědoma, a tak zpěvačku raději zavčas varovala. Politický komentátor Bill Whittle jí skrz kanál organizace pro práva majitelů zbraní The National Rifle Association kupříkladu vzkázal následující:

"Pokud tam Lady Gaga udělá další anti-trumpovskou tirádu, myslím, že to bude už poslední kapka k vyhlášení války mezi umělci a skutečnými občany. Tohle nejsou Kennedy Awards. Tohle nejsou Oscaři. Tohle je Super Bowl, kde se schází skuteční Američané, užívají si legraci a poslední věc, kterou by chtěli slyšet, je to, jak hloupí a rasističtí jsou."

Zajímavý výrok vyvolávající řadu otázek. Třeba jako - umělci nejsou skuteční občané země? Nejsou to skuteční Američané? Jsou to bytosti, které k nám přiletěly z jiné planety? Kdo jsou to skuteční Američané?

vložte odkaz, text nemažte

Nebudeme ale přilévat olova do již tak vzpřímené pažby určité části amerického národa. Obavy koneckonců byly zbytečné, protože Lady Gaga se bez všech obávaných gest obešla. V medley songů zazpívala ale mimo jiné i Born This Way, jenž vysílá jasný vzkaz proti všem homo, xeno a jiným fobikům. Jelikož mezi skutečnými Američany, kteří show přihlížili, nebyl nikdo hloupý či rasistický, nikoho to jistě nepobouřilo.

BYLO TO DOBRÉ, ALE…

Nebýt Katy Perry v roce 2015, Gaga se se svými 117,5 miliony diváků dokonce mohla zasloužit o dosavadní prvenství ve sledovanosti. Vzpomene si po jejím famózním výkonu vůbec někdo na loňský trojlístek Coldplay-Beyoncé-Bruno Mars? Nebyly by to ovšem sociální sítě, aby na profesionálně zvládnuté parádě nenašly i nějaký ten… špíček. Bohužel doslova.

Lady Gaga byla hvězdou Super Bowlu. Proti Trumpovi neprotestovala, přesto vyslala Americe vzkaz

Je to k nevíře, ale i značně pohublé a vytrénované tělo Lady Gaga se stalo terčem kritiky. Protože - teď se podržte - dole u břicha jí z oblečení vylézala mini pneumatika. A tu by si člověk na takové pódium prý vytahovat neměl. Já si kupříkladu všímala spíš těch lehce vyrýsovaných břišních svalů a uznale jsem kývala hlavou, jak Gaga kvůli Super Bowlu zamakala v posilovně. Každý z nás máme ale asi jinou optiku...

Osobně bych se absurdními poznámkami ani nezabývala, zpěvačka se k nim však na svém Instagramu vyjádřila. A udělala tak v duchu své filozofie: "Zaslechla jsem, že moje tělo je tématem hovorů. Chtěla jsem vám proto jenom říct, že jsem na něho pyšná a vy byste měli být na to své pyšní taky. Nezáleží na tom, kdo jste nebo co děláte. Mohla bych vám vyjmenovat milion důvodů, proč nemusíte uspokojovat nikoho, abyste uspěli. Buďte sami sebou a dělejte to neúprosně. Tak se chovají šampióni. Miluju vás, lidi"

A tímto by snad bylo jediné drama letošního Super Bowlu úspěšně uzavřeno.

text: Simona Knotková

Témata: Lady Gaga, Super Bowl. Donald Trump, Beyoncé, Coldplay, Bruno Mars

zavřít