POST SCRIPTUM (92): Byly jsme prostitutky, které vydělávaly pro jiné - bývalá členka Pussycat Dolls promluvila

Vydáno 21.10.2017 | autor: Simona Knotková

Hollywoodský skandál s Harveym Weinsteinem přinutil i mnoho dalších žen, aby promluvily o svých zážitcích se sexuálním obtěžováním. Svou výpovědí přispěla také bývalá členka Pussycat Dolls Kaya Jones, která tvrdí, že s členkami bylo manipulováno a zacházelo se s nimi jako s prostitutkami.

POST SCRIPTUM (92): Byly jsme prostitutky, které vydělávaly pro jiné - bývalá členka Pussycat Dolls promluvila POST SCRIPTUM (92): Byly jsme prostitutky, které vydělávaly pro jiné - bývalá členka Pussycat Dolls promluvila

Vzpomínáte si ještě na Pussycat Dolls? Kolem rolu 2005 snad ani nebylo možné jejich písničkám uniknout. Tak jako většina instantních projektů, také skupinka zpívajících tanečnic ale nevydržela na scéně příliš dlouho a o pět let později se oficiálně rozpadla. Až po téměř další dekádě se začínají vyprašovat kostlivci, kteří poukazují na jisté nekalé praktiky uvnitř popové mašiny na peníze…

Pussycat Dolls: reportáž z koncertu v Praze

Závažná obvinění na management kapely snesla bývalá členka uskupení Kaya Jones. Na svém Twitteru také objasnila, proč kapelu krátce před vydáním debutu PCD opustila.

"Moje pravda: Nebyla jsem členkou dívčí skupiny, ale prostitučního řetězce. Zpívaly jsme, byly jsme slavné, zatímco na nás naši vlastníci inkasovali. Jak moc to bylo špatné? Tak moc, že jsem raději opustila své sny, kamarádky a třináctimilionový kontrakt," píše.

 

Zakladatelka skupiny Robin Antin své svěřenkyně prý mentálně ničila. I to měl být hlavní důvod, proč svůj život předčasně ukončila členka jiné skupiny Antin, Simone Battle z G.R.L.

"Ve skupině musíte být týmovým hráčem. Což znamená vyspat se, s kýmkoliv vám řeknou. Když vás dostanou, když se jim povede udělat vás závislými na drogách, mají páky, které používají proti vám. Proč jsme to nenahlásily? Všechny nás zneužívaly! Bylo mi řečeno, že když něco prozradím… Skončím mrtvá nebo bez kariéry."

V protiúderu se už stačily ozvat členky původní sestavy, které se shodou náhod zrovna chystají ke koncertnímu comebacku. Prohlášení jejich bývalé spolupracovnice jsou podle nich scestná.

"Přirovnat naše role k prostitutkám nejenom podkopává všechny roky tvrdé práce, ale také staví mimo hlavní pozornost miliony obětí z celého světa, které konečně promluvily. Nevíme nic o Kayaniných zážitcích během jejího krátkého působení ve skupině. My ale můžeme dosvědčit, že kolem nás k žádným nekalým praktikám nedocházelo."

POST SCRIPTUM (88): Byla jsem loutkou Disney, přiznala po letech Miley Cyrus

Podobné obvinění prý neberou na lehkou váhu a Jones přejí vše nejlepší. Ony samy se ale staví za Robin Atkin, která pro ně byla vždy podporou.

Takže kde se zase jednou nachází pravda? Aspoň že ji znají hlavní účastníci...

text: Simona Knotková

Témata: Pussycat Dolls, girl band

zavřít