ROCKBLOG: Coachella 2016: Krásy Kalifornie, místní speciality a střípky před koncertem Guns N' Roses

Vydáno 23.04.2016 | autor: Nicola Bernard

V půvabném prostředí Kalifornie probíhá jeden z nejslavnějších světových festivalů - Coachella. Hlavní třešničkou na dortu bude očekávaný koncert obnovené sestavy Guns N' Roses, ale už před ním jsme zažili spoustu příjemných momentů. 

ROCKBLOG: Coachella 2016: Krásy Kalifornie, místní speciality a střípky před koncertem Guns N' Roses Coachella zaujme nejen hudebním programem

Coachella, Indio - je něco málo po půl deváté ráno. Ve vzduchu je cítit neuvěřitelná atmosféra, radost fanoušků, kteří byli asi před dvěmi hodinami vpuštěni do obrovského areálu festivalu. Všude v okolí na vás dýchne natěšenost na hudební program, přičemž převládá dress-code s logem hlavního headlinera, kapely Guns N' Roses.

Axl Rose si zlomil nohu, s Guns N' Roses koncertuje vsedě

Už v průběhu týdne fanoušci netrpělivě čekali na nové informace ohledně koncertu Guns N' Roses. Krátce po našem příjezdu dorazil i samotný autobus skupiny, na kterém je umístěno logo a nápis "WELCOME TO THE JUNGLE", odkazující k jejich velkému hitu. 

Východ Slunce nad Coachellou

Kapela ale ještě nepřijela v plné sestavě. Kdo Guns N' Roses zná, nepřekvapí ho zpoždění frontmana - Axla Rose, který je svými pozdními příchody dobře znám. Nyní ho snad omlouvá údajná účast na konferenci AC/DC, která se konala v pátek odpoledne nedaleko Los Angeles. Axlovo zaskakování za Briana Johnsona v AC/DC je velkým a žhavým tématem pro fanoušky, kteří jsou už od příjezdu autobusu v sedmém nebi. Ti největší kritici zatím mají čas hledat mouchy - najdou je nejen na nápisu, ale i na samotném logu GnR.

vložte odkaz, text nemažte

Ale Coachella není jen o Guns N' Roses, už nyní jsme z festivalu nadšeni. Všude kolem je spousta vlídných a ochotných lidí, dopřáváme si banány v čokoládě s mátou, stylizované do tabulek s nápisem festivalu a vámi zvolené kapely, kvalitní pivo, krásné holky (dle slov mého kolegy) a i festival jako takový. Kromě "běžných" smrtelníků a relaxujícího Slashe (kytarista Guns N' Roses) jsme potkali Rihannu a mimo areál v zámeckých zahradách i Taylor Swift.

Kapela Gun N' Roses ovládla i banány na festivale!

Jak dopadne ostře sledovaný koncert Guns N' Roses, zjistíme už za pár hodin. Na naše dojmy si zatím musíte počkat.

Nicola Bernard, David Kraus

zavřít