ROCKBLOG: Honza Křížek - Jak jsem stavěl Garráž

Vydáno 21.02.2019 | autor: redakce

V novém blogu se Honza Křížek rozepsal o svém pořadu Garráž, který už má za sebou první tři odvysílané díly. "Podělíme se s vámi o fígle a různé vychytávky, které mohou poradit, jak se z amatérského muzikanta může stát uznávaný profesionál. To, proč ale celý pořad vznikl, je hlavně hudba a zábava," vysvětluje zpěvák. 

ROCKBLOG: Honza Křížek - Jak jsem stavěl Garráž ROCKBLOG: Honza Křížek - Jak jsem stavěl Garráž

Už na střední vojenský hudební škole jsme ve volným čase s partou kámošů natáčeli na starou emgetonku z obou stran vlastní hudební rádoby "rádiový" pořad. Byl složený z napsaných skečů a hrané i reprodukované hudby, doprovázen různými skřeky a mlácením do kastrolů coby naše tehdejší forma znělek a předělů. Měl svou hitparádu sestavenou z našich oblíbených songů a také z jejich krátkých živě hraných ukázek. Doprovodem zpěvu byly většinou akustická kytara a kus židle suplující bicí nástroje.

RECENZE: B-Side Band, Honza Křížek a další vzpomínali na kytarového génia Radima Hladíka

Jindy jsme zalezli do učebny bicích nebo klávesových nástrojů, kde nám tohle naše řádění občas tolerovali, občas taky načerno. Tam jsme složili a na školní vybavení tanečního orchestru čtvrtého ročníku během víkendu nahráli šílený trashmetalový demo na příšernej starej kazeťák. Že zvuk i demo nestály za moc, nikomu nevadilo. O to vůbec nešlo. Bavilo nás to všechno dělat pro náš pořad.

Ty naše pecky jsme potom zařadili mezi ty super světový kapely do hitparády. Dělali jsme taky navzájem rozhovory. Jako že jsme na turné, děsně slavný, máme holky a káry a tak podobně. Celou show nahranou přes nějakou starou nahrávku jsme pak pouštěli především sobě a pár svejm dalším kámošům na pokoji. Tu kazetu bych snad ještě někde vyštrachal. Hudba i moderování mě provází vlastně odjakživa. Stejně jako nápad na moji vlastní hudební show.

ROCKBLOG: Honza Křížek - Rozlučka s Radimem Hladíkem, na kterou se vyplatilo počkat dva roky

Nejdříve jsem si ho mohl vyzkoušet v internetovém pořadu Backstage Honzy Křížka, kam jsem během jedenáctidílné série pozval řadu hostů, jako jsou např Barbora Poláková, Matěj Homola, František Černý, Vojta Dyk atp. Ptal jsem se na jejich první hudební krůčky, na ty úplné začátky. Co je vedlo k hudbě a proč u ní zůstali. Mezi povídáním jsme hráli. Tři domluvené skladby a akusticky. Bez příkras a šminek, tak jak to ve správný hudební šatně chodí. Podle ohlasů jsem se ujistil o tom, že by to mohlo fungovat. Pak přišel den, kdy mi lidé z Kytary.cz nabídli možnost vymyslet svůj vlastní audiovizuální pořad, který by chodil na jejich YouTube kanále. A já věděl, že je to přesně ono, to, na co jsem čekal.

Garráž Honzy Křížka diváka vtáhne tam, kde vždycky vznikaly a pořád vznikají nové kapely. Podělíme se s vámi o fígle a různé vychytávky, které mohou poradit, jak se z amatérského muzikanta může stát uznávaný profesionál. To, proč ale celý pořad vznikl, je hlavně hudba a zábava.

Venku jsou první tři díly, ve kterých se představili Tomáš Hájíček (Krucipüsk), David Stypka (Bandjeez) a Dan Kurz (Atari Terror, Kurtizány z 25. Avenue). Srdečně vás zvu k nahlédnutí do naší hudební dílny, kde pro vás každý měsíc připravujeme nové díly, ve kterých se vždycky můžete těšit na jednoho zajímavého hudebního hosta a jednu originální předělávku známého nebo lety zapomenutého hitu.

Více se dozvíte na www.honzakrizek.cz nebo Facebooku.

text: Honza Křížek, foto: archiv zpěváka

Témata: Honza Křížek, Garráž, David Stypka, Tomáš Hajíček, Dan Kurz

zavřít