ROCKBLOG: Honza Křížek - O snech a dětech v nás

Vydáno 24.02.2017 | autor: redakce

Každý si může plnit své sny. Jak na to? Důležité je v první řadě takový sen mít! Tedy nečekat, až nám jej někdo donese pod nos. Nečekat ani, že si sedneme do hospody, objednáme si pivko a jako bonus najdeme na podtácku zespoda přilepený náš sen. Jsme to my, nebo lépe řečeno děti v nás, kdo sní a následně si své sny plní.

ROCKBLOG: Honza Křížek - O snech a dětech v nás Honza Křížek - O snech a dětech v nás

Otázkou je, kolik z nás si v sobě tohle dítě uchovalo, kolik z nás věří svým snům a především: Máme ještě vůbec svůj sen?

Čím jsme dospělejší, tím častěji slýcháme věty typu: to nezvládneš, na to už jsi moc stará, měl by ses věnovat něčemu pořádnému, ty se stále chováš jako dítě. A pak těmto větám začínáme postupně věřit, až na to fantastické a čisté děcko v sobě zapomeneme. Navíc ho zalejeme alkoholem, zahulíme cigárama a zahalíme množstvím rozličných náhražek snů.

ROCKBLOG: Honza Křížek: Zamrdávka je, když...

Výsledkem pak může být dospělý člověk, který je unavený, nevěří si a hledá všude možně ve svém okolí důvody, proč je právě takový.

Pak je nejvyšší čas vydat se na cestu hledání. Hledání dítěte v nás. Po nějakém čase, kdy přijdeme na to, že už všechny umělé náhražky snů přestaly dávno fungovat, je to jediná šance, jak celý svůj zbytek života nezabalit do umaštěného papíru od sváči a nezahodit do odpadkového koše. V lepším případě, jak jej nezabalit do velkého papírku a nevyhulit s kámošema před zahulenou hospodou.

ROCKBLOG: Honza Křížek - Nanuk je mrtev, ať žije Nanuk!

Život stojí za to, abychom se vydali na výpravu za hledáním dítěte v nás, za hledáním ztraceného snu a za hledáním sebe samých.

Přeju vám všem, milý čtenářové, aby jste v sobě takové děti nikdy neztratili, a pokud přeci jen, tak aby jste je v sobě znovu objevili a nechali je snít všechny ty krásné sny, které si následně budete moci splnit.


S láskou Honza Křížek (www.honzakrizek.cz)

Témata: Honza Křížek, Blue Effect, sny, rockblog

zavřít