ROCKBLOG: S #Černou na cestách za svým snem

Vydáno 18.11.2019 | autor: redakce

Pro mladou kapelu #Černá je letošní podzim přelomový. Na turné ji s sebou vzali maskovaní metalisté Dymytry, se kterými skupina objíždí větší sály po celé republice. O tom, jaké pocity hudebníci zažívají, i o dalších plánech se rozepsali v blogu.

ROCKBLOG: S #Černou na cestách za svým snem ROCKBLOG: S #Černou na cestách za svým snem

Tohle podzimní turné je vlastně splněnej sen každýho z nás. Když jsme si přibližně před rokem řekli, že dáme dohromady tuhle kapelu, určitě jsme netušili, že touhle dobou budeme mít za sebou dvě velký turné po ČR. Měli jsme samozřejmě trochu štěstí, protože náš bubeník dřív zaskakoval u Dymytry, se kterými turné jedeme. Nebyl tedy problém kluky oslovit a oni byli tak hodní, že nás na turné vzali sebou. 

Dymytry rozezpívali vyprodané DEPO2015 v Plzni

"Je skvělý, že lidi naše hudba baví, a i když ještě nemají písničky naposlouchaný, užívají si atmosféru na koncertech naplno," říká baskytaristka Nika Stanko.

Asi jsme kluky z Dymytry museli nějak zaujmout, protože nás nejen vzali na další turné, ale zastali i roli producentů našeho debutového alba. Konkrétně to byli Jirka Urban a Artur Mikhaylov. Těm patří obrovskej dík.
Doporučili nám ta správná místa, kde hudbu nahrát, zmixovat a zmasterovat. 

Rytmika se třeba nahrávala ve studiu Hostivař u dnes už legendárního Zdeňka Šikýře. Eda se úkolu zhostil zodpovědně, takže bylo za dva dny naboucháno. "U Zdeňka panovala strašně fajn atmosféra, všechno plynulo jako po másle a já jsem si za občasnýho producentskýho dohledu Jirky a Artura mohl připsat na svoje konto další zkušenost v super studiu, se super lidma. Vtipný bylo, že jsem si občas myslel, jak super zajímavej part na bicí jsem vymyslel a pak mi ho jeden z producentů utnul a nahradil ho úplně obyčejným doprovodem. A ono to samozřejmě fungovalo mnohem líp! Tenhle typ poznatků mě baví... míň je někdy víc."

O zpěvy se postaral Renda Rypar, kterej je známej jako člen Portless a autor filmové hudby. "Renda byl pro nahrávání zpěvů nejlepší volba. Nahrávání u něj bylo v pohodový atmosféře a necítil jsem absolutně žádnej tlak. Renda je navíc gurmán a nedaleko studia má skvělou restauraci, kam jsme často chodili, když jsem měl třeba slabou chvilku," tak vzpomíná na nahrávání Feri Ciml, zpěvák a frontman kapely.

Podzimní turné je teď v plným proudu a je fakt, že si ho užíváme na maximum. Už víme, jak to chodí, známe všechny lidi, co s námi jezdí, takže i víme za kým jít, když něco potřebujeme. 

Velká výhoda je, že naše baskytaristka nepije, takže nás vždy dopraví v bezpečí na hotel kapelní dodávkou. Není to žádná abstinentka, ale na jarním turné to tenkrát v Dolním Benešově tak rozjela, že to má do dneška na talíři.  Chudák holka, fakt to mezi tou obrovskou bandou chlapů nemá jednoduchý.



Pánskou sekci nějaká ostuda tolik nerozhází, takže se i nadále věnuje pokoncertním aktivitám naplno. Feri s kytaristou Pavlem se třeba často zatoulávají do lokálních barů a se zbytkem skupiny se schází na snídani. 

A Pavel Dvořák, který dříve působil v kapele Vildy Čoka, dodává: "Díky turné s Dymytry zažívám svůj klukovskej sen každý víkend. Je radost hrát pro narvaný sály a je to pro naší kapelu meta, které chceme sami dosáhnout. Obdivuju taky práci techniků ze ZL production, kteří z každého kulturáku udělají moderní koncertní sál doslova za pár hodin."


 
Po tomhle turné krátkej odpočinek a na jaře vyrážíme společně s Loco Loco na své první jarní turné. Budeme potřebovat vaši podporu, takže vás na něj tímhle způsobem zveme a těšíme se! 

text: #Černá, foto Pavel Fidrmuc (promo), Štěpán Urban, Honza Šindelář (z koncertů)

Témata: #Černá, Dymytry, Loco Loco

zavřít