Z deníku kapely Memoary: kdo jsou zač, co dokázali a na co se chystají?

Vydáno 27.09.2017 | autor: Nicola Bernard

Kapela Memoary z Karviné vznikla v zimě roku 2010. V rázovitém rockově laděném karvinském regionu bylo překvapení, že se vyloupla kapela, která hraje spíše pop-rock s výraznou rolí klavíru. Vycházeli jsme a dodnes se necháváme inspirovat tvorbou takových kapel jako jsou Muse, Coldplay, The Killers, The Neighbourhood, ale i U2 a Metallica a podobně.

Z deníku kapely Memoary: kdo jsou zač, co dokázali a na co se chystají? Z deníku kapely Memoary: kdo jsou zač, co dokázali a na co se chystají?

Za sedm let existence jsme si zahráli na mnoha zajímavých akcích v rámci celé republiky, jako jsou Havířovské slavnosti, Berounské Letorosty, Dny Umělecké Besedy na Vyšehradě Praha,  Beerfest Ostrava 2016, Olympijský park Ostrava 2016, Štěrkovna Open Music 2017 a zahráli si ve společnosti kapel jako jsou Chinaski, UDG, O5 a Radeček, Olympic nebo Petr Kolář a další. Podařilo se nám zvítězit v jednom ročníku hudební soutěže Fajn Fest Ostrava.

Za roky našeho působení jsme vydali EP Memoary v roce 2012, v roce 2014 EP s názvem Impulsy, na kterém jsme představili naši pop-rockovou tvorbu pěti písněmi. V roce 2016 pak vyšlo naše aktuální první a zatím poslední album Pilulky, na kterém je deset spíše rockově laděných písní.

V létě 2017 jsme navázali spolupráci se studiem Taurus Ostrava Evžena Hofmanna. Chtěli jsme vyzkoušet jeho způsob práce na vlastní kůži a také se posunout zase někam dál. Ten nám otevřel dveře do popového světa, který ctí dnešní hudební a zvukové trendy. Nahráli jsme u něj dvě písničky, obě v tanečním duchu. K oběma jsme hned zamýšleli natočit i videoklip.

K první písničce Pán večírků jsme video poslali do světa 11.9. a je ke shlédnutí na youtube a našem facebookovém profilu. Klip má letní atmosféru a snaží se doplnit song, který zpracovává téma typického českého turisty na dovolené u moře.

A co nás čeká dál? V listopadu plánujeme natočit a vydat také video k další taneční písničce Jedeme párty. Sledujte proto fanpage, ať Vám žádné informace neuniknou.

Text: Memoary
Foto: Archiv kapely

Mohlo by Vás zajímat

zavřít