HELL Party: Večírek s ocelovými háky (nejen) v zádech

Vydáno 13.04.2011 | autor: redakce

Legendární tetovací a piercingové studio HELL.cz chystá jako každý rok HELL Party, večírek, kde se lidé dobrovolně věší za kůži na ocelové háky, teče pravá krev a bolest není předstíraná. O přípravách na nejhrubší party ve městě, která proběhne už 16. dubna 2011, jsme si povídali s organizátorem FouSagem, který pracuje jako piercer a skarifikátor ve studiu HELL.cz

HELL Party: Večírek s ocelovými háky (nejen) v zádech HELL Party: Večírek s ocelovými háky (nejen) v zádech

hell party foto 3
Jak dlouho se těmto vystoupením věnujete?
Se suspension, neboli věšením na háky jsme začali někdy v roce 2004, tedy hned ze začátku, co jsme studio HELL.cz založili. Tento rituál nám přišel jako přirozený upgrade k piercingu a další výzva, kdy lze zvyšovat svou osobní laťku.

 

Bude se letošní HELL Party lišit od té loňské?
HELL Party probíhá každý rok podle podobného schématu. Veřejné píchání intimních piercingů, šněrovaček, od osmi hodin vystupuje každou celou hodinu náš krvavý kabaret s dekadentně stylizovanými HELL Show a na Fetish stage se rozjedou pěkně vypráskané performance. Snažíme se, aby HELL Party byla rok od roku lepší. To od nás mimo jiné vyžaduje, abychom vždycky o něco posunuli i naše fyzické hranice. A to nás strašně baví! Tento rok třeba poprvé vyzkoušíme dynamickou suspension a vrcholem HELL Party bude opět mnohonásobný závěs, který jsme zase oproti loňsku zase o něco vylepšili.

Cítíte při suspension ještě bolest?
Samozřejmě. Ovšem díky suspension a dalším modifikacím jsme se ale naučili bolest vnímat ne jako něco negativního, ale jako vjem, se kterým lze pracovat, zvyknout si na něj a dokonce ho mít rád. Tělo na bolest reaguje vyplavením neurotransmiterů, které člověka ve finále uvedou do velmi příjemného, někdy až extatického stavu. Jen je třeba překonat ten prvotní strach z bolesti.

hell party foto 4Jak jste se dostali k tomuto koníčku?
Suspension jsme znali coby přechodový rituál primitivních a indiánských kmenů. Jelikož nás baví piercing a užíváme si i vlastí akt propichování, chtěli jsme vyzkoušet, o čem to je. No a do té doby nás to nepustilo! Podařilo se nám k suspension přivést desítky lidí, kteří si mohou zavěšení na háky vyzkoušet a užít na suspension workshopech, které pravidelně pořádá naše studio HELL.cz.

Co pociťujete při vystoupení?
Protože víme, že jsme všechno perfektně připravili od techniky závěsu po dokonalou sterilitu, místo trémy se těsně před show spíš nedočkavě těšíme, až vtrhneme na stage a uvolníme ze sebe tenhle přetlak. Je to opravdu neuvěřitelný a neopakovatelný pocit sdílet se stovkami lidí euforický pocit ze samotného závěsu, který se vám vrací zpět znásobený. Prostě… Nepopsatelné!

Věnuje se této činnosti i doma jen tak pro zábavu?
Doma vyloženě ne, ale rádi se zavěšujeme i v soukromí, kde má člověk možnost se plně zaměřit na vlastní prožitek ze závěsu. Show na HELL Party jsou koncipované tak, aby z ní měli maximální prožitek diváci.

hell party foto 2Co na to vaše nejbližší okolí?
Když někomu vysvětlujeme, co nám body modifications a konkrétně suspension dávají, lidé nás obvykle překlasifikují z masochistů a deviantů zpátky na lidi, co mají prostě jen trochu extravagantní zábavu. Rodičům to někdy trvá trochu déle smířit se s tím, že jejich potomek do sebe bodá ve volném čase háky. Ale nakonec to dopadá třeba tak, že rodiče některých z nás dokonce chodí na HELL Party, stejně jako kdysi chodili na vánoční besídku poslouchat naše básničky.

Jaké mety byste chtěli ještě dosáhnout?
Naším snem by bylo asistovat při suspension některých předních politických představitelů. :-) Jinak má ale každý své individuální cíle a touhy. Buď chce, aby závěs byl více fyzicky náročný než předešlé nebo třeba chce umocnit prožitek místem. Osobně jsem zažil jeden z nejlepších závěsů na Řípu, kde má člověk pod sebou bájné srdce české krajiny. Naším největším snem je ale rozhodně závěs pod letící HELLikoptérou.

 

 

zavřít