Bruno Ferrari interview: Vypadněte odsud, dokud je čas

Vydáno 13.05.2013 | autor: redakce

Generační šansoniér Bruno Ferrari, známý také jako Samir Hauser, vydal před rokem své čtvrté studiové album s názvem Vaudeville. S novým klipem Innocent Moustache Prisoner se nyní chystá na poslední koncert letošního roku v Praze, který se koná 16. května v Roxy. Zároveň ohlašuje comeback legendární Vanessy.

Bruno Ferrari interview: Vypadněte odsud, dokud je čas Bruno Ferrari interview: Vypadněte odsud, dokud je čas

BRUNO 04
























Poměrně málo koncertujete, mimo Prahu skoro vůbec. Říkal jsi, že tě koncerty v Česku nebaví. Jaká nabídka na koncert vám tedy musí přijít, abyste ji přijali?
Musím platit svůj ansábl a nerad bych je platil ze svýho. Takže v první řadě jsou to peníze. Záleží taky na tom, co je to za prostor - nerad bych skončil na nějakým strašným místě. Už se mi to párkrát stalo a nebyl to příjemnej zážitek.

První koncert v nové sestavě se uskutečnil v rámci Limbo Club Night alias Noc příšer z předpeklí, CD jste křtili na akci Disco Horečka třetí říše a na podzim proběhl halloweenský večer s názvem To chce krev. Je i květnový koncert v Roxy zařazen do nějakého tematického rámce?
Tohle je naše poslední akce v Praze v tomhle roce a žádný téma jsme tentokrát nezvolili. Je to čistě koncert s několika hosty.

Je vám téma hororů blízké?
Vlastně ano. Hrozně rád se dívám na horory se svoji přítelkyní a straším ji během promítání. Mám v bytě vymyšlenej důkladnej systém kladek a pružin, který mi ji umožňujou důkladně vyděsit.

 


Bruno Ferrari má nový klip Innocent Moustache Prisoner, kdo ho točil?

Točil ho David Jahn a produkoval Will Rust z agentury Ogilvy. Autorem myšlenky je Jakub Krčík opět z Ogilvy.

Kde jste sháněli herce? A bylo obtížné sehnat tolik mužů s chlupatými zády?
Pokud vím, tak stačila výzva na Facebooku. Docela jsem se divil, kolik mám chlupatých příznivců.


bruno01


























Také máte nové vokalistky, před rokem jste vydali desku s názvem Vaudeville a 16. května chystáte již zmíněný koncert v Roxy. Co má Bruno Ferrari v plánu dalšího?
Omezil jsem počet dívek na podiu - mám teď v kapele jen jednu tanečnici. Mým jediným plánem teď je dovolená, na kterou odjíždím chvíli po koncertě. Začínám ve Finsku, pak na měsíc na ostrovy v Thajsku a nakonec nakupování v Hong Kongu.

Opět dáváte dohromady Vanessu. Kdy by měla být nová deska hotová a o čem bude?
Na desce spolupracuju s Johnem Fryerem, Mirkem Papežem a Tuzexem. Máme v současnosti hotovejch 5 skladeb a vystupovat bychom měli začít někdy na podzim. Je s tím hodně práce, ale zatím jsme s výsledkem spokojený.

Takže Tuzex nahradil oproti předešlé sestavě Dana Rodného?
Takhle jsme o tom nepřemýšleli. Tuzex je dost vytíženej se svejma kapelama a my nemáme potřebu Rodnýho nahrazovat. Dana Rodnýho opět dostihly drogy. Když jsme začínali dělat na Ave Agony, řekl mi Dan mezi čtyřma očima, že se předem omlouvá, ale jestli do toho zase spadne, nebude moct dělat hudbu - že se to u něj vylučuje.

Plánujete k nové desce Vanessy turné nebo spíš jen výjimečně několik koncertů?
Turné? To zní dost strašidelně. Pár koncertů ale uděláme.

Je něco, čeho bys chtěl v muzice dosáhnout? Co je v současné době tvůj životní cíl?
Já teď letím do Thajska hlavně kvůli tomu, abych se podíval s jednou realitkou na byty. Můj jedinej životní cíl je vypadnout z týhle hrozný země, kde je nejhnusnější počasí na planetě, prošlý žrádlo a nesympatický lidi.

Chceš něco vzkázat fanouškům Bruno Ferrariho a Vanessy?
Vypadněte odsud, dokud je čas.


text: Hedvika Pajerová

 


Bruno 1 TOP

 

zavřít