Vec interview: Naše životy jsou obrandované

Vydáno 04.03.2014 | autor: redakce

Slovenský rapper Vec patří v České republice mezi klubové stálice. Stejně tak v Praze, kde se představí už 5. března v Lucerna Music Baru. Než se tak stane, prozradil nám desítku svých "nej". A to přesto, že podle svých slov nemá podobná srovnávání příliš rád.

Vec interview: Naše životy jsou obrandované Vec interview: Naše životy jsou obrandované

"Zopakujeme si loňskou Lucernu s Champion Sound. Se Škrupom se těšíme na pražské publikum, které nás má rádo. Jako předkapela nám zahrají Modré hory," dodává k pražské show Vec. Kromě koncertování s vlastním repertoárem také spolupracuje s vynikajícím bubeníkem Martinem Valihorou, s nímž dokončuje nový videoklip. Vecovu tvorbu ale můžeme slyšet i ve filmu Kandidát, ke kterému natočil titulní skladbu a který měl premiéru minulý týden. "Chtěl bych všechny pozvat, aby se na něj podívali. Není to ztracených devadesát minut, je kvalitně natočený, což u nás není až tak častá záležitost," podotýká Vec. A jaké je Vecovo TOP 10?

vec 011

 

Místo

Nemůžu zmínit nic jiného než Zlaté Moravce. To je místo mého narození, prožil jsem tam nejkrásnější období života. Je to malé město, má 15 tisíc obyvatel a pořád se tam vracím. K rodičům, přezouvat gumy na autě, k zubaři a mám tam rodinu. Skoro všichni její členové žijí v okolí Zlatých Moravic.

Sport

Fotbal. Ten hraju a mám pocit, že mu nejlíp rozumím a nejvíc se mu věnuji. Kdysi to byl basketbal nebo ping-pong, ale nejradši mám fotbal. Když jsem byl malý, otec mě bral na zápasy Calex Zlaté Moravce. Taťka kdysi hrál závodně, k čemuž jsem se já nedostal, ale dodnes si chodím jednou týdně zakopat. Můj oblíbený tým je FC Barcelona.

 

 

Herec / herečka

Moje oblíbená herečka je Chloë Sevigny, hrála v Kids. Mám ji rád, protože mi přijde strašně skromná, ale přitom má v očích takový sexy náboj. Samozřejmě ji neznám osobně, ale zdá se mi, že je to opravdu dobrý člověk. To, jak se chová, jak vypadá a hraje, je mi moc sympatické. Top herce nemám, ale líbí se mi Leonardo DiCaprio, Denzel Washington, Morgan Freeman nebo Kevin Spacey, co hrál v Americké kráse.

Klub

V Bratislavě Nu Spirit a teď se otevírá klub Dole, úplně nový, s výborným zvukem a světly. Vypadá to, že i lidi, co tam pracujou, budou super. Polohu má taky skvělou, úplně v centru města.

vec 010Vzpomínka

Když jsem se poprvé vysekal na motorce. Nebylo to bolestivé, byl jsem celý "ochráničovaný". Spíš mě to překvapilo.

Značka oblečení / bot

Nike. Od loga až po filosofii firmy. Je to firma, která podporuje ty správné lidi. Jakým to jde směrem, jak se značka vyvíjela, to se mi líbí, i když nemám dokonale nastudovanou historii. Stejně ta je mi sympatické to, v jakých odvětvích působí, a co znamená pro světový sport. A hrozně se mi líbí logo, ten swoosh. Úžasný. Z dalších značek je mi sympatický Red Bull, Technics, který vyrábí gramofony. Naše životy jsou obrandované a asi každý má oblíbenou značku. Asi bysme měli dostávat peníze za to, že je chválíme, ale já je rád pochválím i bez nároku na honorář, protože jsou dobrý.

Kniha

Bohužel se teď knihám vůbec nevěnuju. Dostal jsem pod stromeček dvě příručky nastávajícího tatínka, protože moje přítelkyně je těhotná. Jsou plné rad pro tatínky a jak se chovat, aby dítě mělo největší pohodlí. Z části jsou tam takové věci, co mi vůbec nepřišly jako rady, spíš bludy. Ale některé jsou dobré. Líbila se mi sekce o vhodném autě pro tatínka, řešil jsem nákup auta a už jsem měl vybráno, ale ještě jsem se do té knížky podíval a to auto bylo přesně mezi nimi.

Dezert

Crème brûlée, je sladké, smetanové a ten zkaramelizovaný cukr nahoře je skvělej. Je to zkurveně sladké, smetanové a bez čokolády. Pak mám rád ještě nugátové věci.

Historické období

V historii se moc neorientuji, ale asi druhá světová válka. Od mala jsme si hráli na partyzány a sledovali filmy z druhé světové, tak to mě vždycky lákalo, střílet fašisty. I když je samozřejmě válka hrozná, rád o tom sleduju dokumenty a čtu. Fascinujeme mě, jak po šedesáti letech vyplouvá pravda na povrch.

CZ/SK album 2013

Billy Barman - Modrý jazyk. Nikdy jsem tuhle hudbu neposlouchal, ale je to tak hitové, že jsem to slyšel jen párkrát a zpívám si to v autě. Kvalitní slovenská popina.

text: Hedvika Pajerová

zavřít