Kabát: Hlavní je, že v hokejové kabině hraje česká hudba

Vydáno 08.04.2015 | autor: redakce

Kabát je oblíbeným interpretem v kabině hokejové reprezentace. Traduje se to od mistrovství světa v roce 1996 ve Vídni, kdy hokejisté v kabině po zisku titulu polili tehdejšího premiéra Václava Klause šampusem za zpěvu písně Jak ti šlapou Kabáti. Prezentace skladby Brousíme nože jsme využili k rozhovoru s lídrem Kabátu Josefem Vojtkem.

Kabát: Hlavní je, že v hokejové kabině hraje česká hudba Kabát: Hlavní je, že v hokejové kabině hraje česká hudba


kabat 09 20130428 1091543484Nová deska Kabátu je plánovaná na 1. května


Hokejová kabina prý často duní hitem Dole v dole, ale na druhou stranu měli hokejisté jeden čas velmi v oblibě i Michala Davida...

Těch chlapů je v šatně hodně, takže každý z nich má jiný vkus. Ale hlavně, že tam zní česká muzika, to je správné. Je jedno, jestli je to Michal David nebo někdo jiný. Ovšem když jsme to my, připouštím, že to potěší naše ega.

Písnička ale nevznikla kvůli hokejistům, prý ji najdeme na vaši chystané desce.
Je to první singl, následovat bude další. Zatím máme osm písmí, bude jich tam tak tucet. Deska by měla vyjít 1.května, aby si to fanoušci stačili naposlouchat a případně zazpívat s námi na turné. Není to oficiální hymna, ale takový dárek. A vlastně to není ani nová skladba, hudba byla hotová už v době desky Corrida, jenom chyběl text.

KABÁT BROUSÍ NOŽE

Kabát představil novou píseň Brousíme nože ze zatím bezejmenného připravovaného alba. Z hutného bigbítu budou mít kromě jejich příznivců radost i hokejisté českého národního týmu, kterým skupina skladbu věnovala před blížícím se mistrovstvím světa. "Je paráda, že taková skupina, kterou všichni milujeme, nám věnovala písničku. Kabáti mají rádi sport a každý sportovec má zase rád Kabáty, takže se to výborně doplňuje. Ty texty a písničky jsou tak chytlavý, že to stačí slyšet jednou dvakrát a už vám to zůstane v hlavě," uvedl Radek Smoleňák, hráč švédského klubu MODO Hockey, při představování písně novinářům.

 

A jak to vypadá s vaším turné?
Odjíždíme 17. května do Karlových Varů. Tam máme takové dvoudenní soustředění, kde se musíme seznámit s pódiem. Budeme hrát na fotbalovém stadionu, na kterých se ostatně uskuteční většina koncertů. Vypukne to 19. května a budeme hrát po celé republice.


Už máte název desky?

Ten ještě není, to je vždycky u nás to poslední, nad čím přemýšlíme.

Jak jste na tom vlastně s vaším hokejovým umem?
Nejsem si jistý, zda se to dá nazvat umem... Máme hokej rádi, je to jeden z mála sportů, který České republice nedělá ostudu. Já osobně si na hokeji zlomil ruku, takže nepovažuju za nutné se oblékat do dresu. Natož pak v padesáti letech!


text: Roman Jireš, foto: Petr Šrámek

 


kabat 09 TOP

zavřít