Arakain: máme něco pro všechny

Vydáno 26.02.2009 | autor: redakce

Přečtěte si rozhovor s Honzou Toužimským, který tvrdí, že na nové desce kapely Arakain si každý najde, co ho baví.

Arakain: máme něco pro všechny Arakain: máme něco pro všechny

Jak se po několika měsících těšíš opět na živé koncerty a publikum?
Těším se moc. Už mi ten kontakt s fanoušky chyběl. Po měsících, co se nehrálo a byly jsme v podstatě jenom zavřený ve studiu nad deskou už je ten kontakt s lidmi potřeba. Sám jsem zvědavý na odezvu jakou bude deska mít, což se pozná právě při koncertech.
 

Jsou v koncertech turné zahrnuta nějaká místa, kam se vždycky rád vracíš?
Rád přijedu kamkoli, ale mezi takový naše stálý patří například Polná, kde snad kromě loňského roku jsme pokaždé zahajovali turné. Je tam výborná atmosféra, lidi jsou vždycky natěšení zvlášť na ten první koncert, na to, co novýho předvedeme, na novou scénu a zvuk. Další místo je třeba Spálené Poříčí, tam sice jarní část turné neproběhne, ale tam zas naopak sezónu pravidelně zakončujeme, je to takový náš vánoční mejdan, vánoční besídka. A tradičně výborný jsou i koncerty v Retro Music Hall v Praze, kde jsme v posledních letech desky křtili. Lidi se tam vždycky sjedou ze všech možných koutů republiky.

Jedná se o turné k nové desce Restart, která na jaře vyjde. Čím hlavně se bude lišit od předešlé řadové Labyrint?
Muzika bude sice pořád stejně živelná, stejně hutná, ale zároveň bude daleko pestřejší než tomu bylo u Labyrintu. Takže každý by si měl najít to, co ho baví.


Na posledním vydaném počinu 2CD a DVD Arakain XXV Eden, za které jste získali řadu ocenění, jsi se podílel i po zvukové stránce mixováním a masteringem. Jak to je nyní?
Je to stejně jako u Edenu, takže se opět starám o výsledný mix a mastering.


Už v průběhu loňského roku jste na některých koncertech představovali skladby, které by se měly objevit na nové desce. Byly to například Zabiják nebo Kam Bůh se dívá. Dočkají se jich posluchači skutečně na desce?
Tyhle songy tam budou a ještě spousta dalších, takže opravdu hodně různý to bude.  Uvidíme jak desku jako celek naši fanoušci přijmou.


Část turné proběhne i na Slovensku. Jsou koncerty u našich  sousedů  jiné než u nás?
Koncerty samotné ani tolik odlišné nejsou. Ale je fakt, že třeba na našem posledním koncertě v Košicích nám fanoušci vytvořili úžasnou atmosféru. Koncert v Košicích byl nejlepší z celého toho slovenského turné. Ještě před koncertem, nebo pak i mezi přestavbami a mezi předkapelami, si zpívali refrény i celé písničky, a to i ty nové, že bylo znát, že je bavíme a těší se až si to s námi užijou. To musím říct, že mě moc potěšilo.
zavřít