Denius: možná už nic nevydám

Vydáno 10.12.2009 | autor: PR

Denius patří mezi nejlepší drum'n'bassové producenty v Čechách. Má za sebou cestu po Asii a před sebou spoustu hudebních plánů. Nejen na ty jsme se ho zeptali v rozhovoru.

Denius: možná už nic nevydám Denius: možná už nic nevydám

Ahoj Denisi, čemu se začátkem prosince 2009 nejvíce věnuješ?
Myšlence, jestli se nákup dárku bude odehrávat 24. dopoledne. Nebo to na rozdíl od předchozích let zvládnu lépe.

Oprav mě, pokud se pletu, ale letos o tobě nebylo až tak moc slyšet. Proč?
Pravda. Koupil jsem letenku a vyrazil směr jižní polokoule. Říkám si, že to nějak rychle uteklo. Našetřit víc peněz, tak jsem ještě někde v Asii. Ta vidina zimy přede mnou mně celkem straší.

Jak těžké je pro tebe najít si klid a dostatek času na produkování hudby?
S časem zas takový problém není. Když člověk něco vážně moc dělat chce, najde si ho na úkor něčeho ostatního. V mém případě jde spíš o momentální neschopnost dotáhnout věci do konce. Řekl jsem si, že ven nepustím nic, o čem nebudu přesvědčen, že to není další nezajímavý a v podstatě zbytečný track. Nevylučuji variantu, že ven nepustím nikdy nic.


Na jaké nové kousky z tvého studia se můžeme těšit?
Mám toho rozdělaného celkem dost. Stylově si žádné hranice taky nedělám. Zatím hodně nadějně zní jeden nejunglovej pop s Brooklynem či hodně cheesy věc s Ultimou C. Rád bych slíbil, že je dodělám brzo, ale radši tak neučiním.

Jaký zvuk v drumandbassu tě právě baví?
Hodně mne baví ten „ruskej“ zvuk ala Paul B či Subwave. Baví mne ta zvuková paleta z minimal techna. Říkám si, že je to nejspíš jen móda, která odejde stejně rychle, jako přišla, ale zatím mne to hodně baví.

Letos se hodně rozšířil tzv. autonomic sound, co na něj říkáš?
Určitě mne to těší, na velkém a čistém zvuku to funguje báječně a cítím to jako svěží vítr do toho našeho zatuchlého dnb chlívku. Občas je to skvělá zábava, občas nehorázná nuda. Možná mi trošku vadí ta “patina intelektuálna”, která celý ten subžánr provází.


Prozraď nám jména producentů, které jsi letos nejvíce hrál.
Nejspíš tipuju, ale mohlo by to být takhle: Commix, Nutone.

Na Bushi vystupuješ s Brookes Brothers. Prozraď nám, co si o této dvojce myslíš. Hraješ jejich věci?
Vždycky jsem je podezříval, že je to jen nějaké liquid-funkové alter ego Sub Focuse. Nakonec jsem tak daleko od pravdy nebyl. To společné know-how je na jejich zvuku znát. Když řeknu, že co singl, to hit, tak nepřeháním. Jejich věci mne baví jak zvukově, tak hudebně. Absence nadprodukce mi je taky sympatická.

DJské vystoupení Deniuse si budete moct vychutnat už v pátek 11. prosince na Bushi v Roxy, kde zahraje po boku londýnských Brookes Brothers.

zdroj: Roxy
zavřít