Xavier Baumaxa se dá na rap-metal

Vydáno 08.11.2010 | autor: PR

Xavier Baumaxa zahraje v doprovodu svého hudebního tělesa Hněddé smyčce 12. listopadu v pražské MeetFactory. Co na koncert chystá a jaké jsou jeho plány na příští rok?

Xavier Baumaxa se dá na rap-metal Xavier Baumaxa se dá na rap-metal

V MeetFactory budete hrát s Hněddými smyčci a představíte svoji poslední desku Coveranto. Na co se můžou návštěvníci těšit?
Návštěvníci se mohou těšit na Josefa Bláhu, Josefa Dvořáka, Antonína Dvořáka (to je něco jako Smetana), Jiřího Datla Novotného a Dádu Patrasovou. Od nich od všech budeme hrát amarounové verze původních akustických hitů. Každý si z toho želé může vytáhnout, co mu chutná, třeba chutney...

Chystáte na koncert nějaké specielní překvapení?
Speciálním překvapením by mělo být, že vystoupím relativně střízlivý, jelikož za kolegy cítím zodpovědnost, což se ale v průběhu večera může změnit. Střízlivý ale určitě vystoupí pan beatboxer Nasty, s nímž chystáme takovou vsuvku pro pražské hiphopery, kteří nosí čepice s kšiltem jako prkýnko na krájení turisťáku.


Jak se vám s Hněddými smyčci nahrávalo?
Tuhle odpověď ocení nejvíce asi muzikanti: Hněddé smyčce nahrály, potažmo, nahráli 15 tracků za jeden a půl dne, tj. za 12 hodin čistého studiového času, přičemž většina z nich notovou aranž viděla poprvé, takže v čase jsou započítány i čtené zkoušky a pauzy na cigáro...

Je to váš poslední koncert s Hněddými smyčci v tomto roce. Co chystáte na příští rok?
Na příští rok bych chtěl s kontrabasistou Hněddých smyčců, panem Martinem Zelenkou, natočit u pana Ondřeje Ježka hudební rozhlasovou hru dle knižní předlohy Patricka Süskinda - Kontrabas. V neposlední řadě také uvažuji o založení rap-metalové kapely s Em Rudenkem s dalšími hochy z Litvínova a Mostu. Klasické složení - kytara-basa-bicí a 3 až 4 frontmani.



zdroj: Meet Factory

mp
zavřít