ANKETA: Co chystají Poetika, Hodiny, Adam Ďurica a Mirai?

Vydáno 28.09.2016 | autor: Hana Bukáčková

V Jazz Docku na showcase hudebního vydavatelství Universal Music jsme využili možnosti a vyzpovídali několik neokoukaných tváří, abychom zjistili, co je u nich nového a na co se máme těšit v nejbližší době. Na naše otázky ochotně odpovídali Poetika, Hodiny, Adam Ďurica a Mirai

ANKETA: Co chystají Poetika, Hodiny, Adam Ďurica a Mirai? Poetika boduje s hitem Zkouším žít, chystá už ale nový singl. Foto: Lenka Lehká


POETIKA

Co je u vás nového od té doby, co jsme se viděli při rozhovoru?
Eduard: Aktuálně pracujeme na videoklipu k druhému singlu, který se bude jmenovat Každou vteřinou. Věříme, že se bude lidem líbit.
Dan: Je to trochu taneční věc, tak uvidíme, jaké na ni budou reakce.
Ondřej: Jedná se o svěžejší věc, než Zkouším žít. Chceme lidem ukázat něco jiného než kopírování jedné šablony.

Universal předvedl v Jazz Docku své talenty, Slza dostala třikrát platinovou desku

V jakém duchu se ponese klip?
E: Měl by to být krátký road movie. Bude to postavené na příběhu nás tří. Kromě nás v něm bude figurovat ještě jedna hezká slečna. Na finální podobu si budete muset počkat.
O: Ten nápad videoklipu se slečnou se nám líbí. Líbí se nám to o to víc, že je to hezká slečna. (smích) Klip bude točit Ondřej Kudyn, který natáčel i náš první singl Zkouším žít.

Jak to vypadá s deskou, rýsuje se?
E: Snažíme se co nejvíc tvořit, abychom měli co nejširší materiál a mohli si z něho vybírat. Nechceme udělat 12 věcí a hned to hodit na desku, ale udělat třeba 20-25 kousků a vybírat z nich.

Hvězda internetu a rádií Poetika: Užívejte si života tak, jako by po noci nepřišlo ráno

Čeká vás nějaké turné?
E: Čeká nás řada koncertů různě po republice. Všechno je na našich facebookových a webových stránkách. Zájem roste a koncerty postupně přibývají, z čehož máme radost!



ADAM ĎURICA

Adame, co je u tebe nového?
Po úspěšném albu Mandolína, z kterého byly i velké hity a vyprodané turné, přicházím s novým albem, které právě dokončuji. První písnička se jmenuje Spolu, stejně se bude jmenovat i celá deska. Na návrhu loga jsem se podílel i já. Singl Spolu už úspěšné běží v éteru rádií, klip natáčel Ondřej Urbanec. S ním jsem se domluvil i na další spolupráci.

Adam Ďurica přivezl do Prahy Mandolínu i Zuzanu Smatanovou

Jaké bude album?
Na albu bude asi 12 věcí, vyjde 28. října. Bude to popové album, od klasických popových písniček přes hiphopové věci až po moji obvyklou polohu. Celkově bude vyzrálejší než předchozí Mandolína. I texty by měly být dospělejší, na některých pracuji s Vladom Krausem.

Pojedeš na turné s novými písničkami?
Chystáme turné, měli bychom hrát v Praze a nejspíš i v Brně. Turné bude v dubnu, termíny a místa ještě potvrdím.

HODINY

Co je u vás nového?
Tomáš: Máme nový singl Jízdní řád, natočili jsme k němu klip a zatím (musím zaklepat) se mu celkem dobře daří, tak si držíme palce, ať nám co nejdéle vydrží (smích). Jinak plánujeme vydání našeho třetího singlu Ze dna.

vložte odkaz, text nemažte

Kdy vám vyjde debutové album?
T: Chystáme ho na příští rok. Na dnešním showcase našeho vydavatele Univesal Music jsme se o tom bavili a vypadá to, že album vyjde do léta příštího roku, abychom stihli koncertní sezónu. Zatím je v jednání, zda před Vánoci nevydáme ještě EP s našimi aktuálními singly.

VIDEO: Hodiny ve svém druhém singlu mění Jízdní řád

Nějaké turné se chystá?
T: Samostatné koncerty plánujeme, hraní nás baví ze všeho nejvíc a těšíme se, až se za našimi posluchači rozjedeme do regionů. Zatím nic konkrétního prozradit nemůžeme, ale slibujeme, že to bude brzy (smích). Vše se včas dozvíte na našem webu a Facebooku, tak nás sledujte.



MIRAI

Jsou u vás nějaké novinky?
Máme nového člena týmy - technika Dana, který se o nás dobře stará. Realizační tým kolem kapely se rozrůstá... ale ty ses ptala asi na něco jiného. (úsměv) Chystáme nový singl, který v podstatě byl hotový, ale přemýšleli jsme, jestli chceme jít touto cestou, protože je v podobném duchu jako Cesta z města, ale s drzejším soundem. Teď jsme ve stádiu, kdy hotovou píseň zkoušíme jinak smíchat. Do dvou tří týdnů to bude hotové a připravené jít mezi lidi.

Jaký bude mít název?
Na názvu ještě nejsme domluveni, zatím má pracovní název Motivační, ale uvažujeme, že bychom ho přejmenovali na Když nemůžeš, přidej víc.

To mi připomíná výrok Emila Zátopka, nechali jste se jím inspirovat?
Přesně, když jsem viděl na Facebooku "Když nemůžeš, přidej", tak mě to celé napadlo, s kluky jsme to dali dokupy a děkujeme Emilovi, že nás inspiroval.

Mirai interview: Mnohdy jsme ve finále překvapeni tím, co vlastně vzniklo

Novou desku neplánujete?
Deska je samozřejmě taky v plánu, ale momentálně je prioritou dodělat tento singl. Myslím si, že to poté bude otázka pár měsíců. Písničky jako takové jsou. Ale otázkou je, jestli nenastavíme novým singlem jiný level a připravené písničky nebudeme muset předělat a dát jim novou tvář.

Můžeme se těšit na turné?
Teď chystáme Za jeden provaz tour s kapelou Nebe, která je jedna z našich nejspřízněnějších kapel. Turné bude o 17 štacích, bude to ojedinělé tím, že se neustále budou míchat dvě kapely. Nebude to postavené tak, že by nejdřív odehrála jedna a pak hrála druhá, ale budeme se prolínat nebo jeden člen kapely se připojí ke druhé kapele atd. Starujeme 7. 10. v Litomyšli, tak určitě doražte.

text: Hana Bukáčková, foto: Lenka Lehká

Témata: Poetika, Hodiny, Mirai, Adam Ďurica

zavřít