Mirai interview: Mnohdy jsme ve finále překvapeni tím, co vlastně vzniklo

Vydáno 01.06.2016 | autor: Josef Martínek

Skupina Mirai, v jejímž středu stojí frontman Mirai Navrátil, o sobě poprvé začala dávat vědět loni. Netrvalo to dlouho a na podzim už objížděli haly na turné s Kryštof. Nyní připravují svou debutovou desku a v rádiích mají singl Divadlo. Klip sice vypadá pohádkově, jeho natáčení ale zas tak příjemné nebylo. "Běhání v converskách v místech, kde bylo hrubě pod nulou a sněžilo. I v tom sále samotném byla neuvěřitelná kosa," říká Mirai

Mirai interview: Mnohdy jsme ve finále překvapeni tím, co vlastně vzniklo Mirai při natáčení klipu Divadlo. Foto: ManaWorld.eu

TĚŠÍME SE NA NATÁČENÍ LETNÍHO KLIPU

Nedávno jste vydali nový singl Divadlo, prý je vaší srdcovou písní. V čem je vám tak blízká?
Hlavně celkovým soundem a hloubkou. Těžko to popsat, ale dýchá z toho na mě něco, co je mi blízké.

VIDEO: Mirai natáčeli pohádkový klip v nevěstinci a oscarovou technikou

Jaké bylo natáčení klipu na tak půvabných, až pohádkových, místech?
Super zážitek. Někdy to ale bylo i dost náročné. Běhání v converskách v místech, kde bylo hrubě pod nulou a sněžilo. I v tom sále samotném byla neuvěřitelná kosa. Těším se na natáčení letního klipu.

Váš první singl Dítě robotí byl hodně elektronický, poslední singly měly ale daleko akustičtější zvuk. Je pro vás tohle pojetí směr do budoucna?
Toť otázka. Asi na to nedokážu odpovědět. Nevzniká to plánovaně. Prostě se to tak nějak děje a mnohdy jsme ve finále překvapení tím, co vlastně vzniklo. Nemyslím si ale, že je to špatně, takže to neplánujeme měnit. Prozradím, že další singl by asi zase mohl mít akustičtější zvuk.

BLOG: Mirai - Kluci z Kryštof jsou fajn borci

Klip k vašemu hitu Cesta z města se už přehoupl přes milion zhlédnutí na YouTube. Čekali jste takový úspěch?
Je paradoxní, že se to stalo u Cesty z města, která vznikala ne až tak jako music video, ale spíše lyric video. Vlastně to bylo o tom, že jsme strávili den s foťákem a pandím oblekem, dělali nesmysly a vzniklo něco, co se lidem líbí. Žádná velká produkce. Takže odpověď zní: Spíše nečekali. :)

NA PODZIM POJEDEME TURNÉ S NEBE

Píseň zřejmě hodně pomohla i vašemu stejnojmennému EP, které jste vydali na podzim. Kupují si fanoušci CD na koncertech, nebo myslíte, že dnes už spíše funguje digitální formát?
CD je dnes spíše takový merchandise, takže bych řekl, že alfa omega fyzických prodejů v našem případě jsou koncerty.

vložte odkaz, text nemažte

Jak to momentálně vypadá s vaší plnohodnotnou debutovou deskou? Chystáte ji?
Plánujeme ji dodělat do konce léta a jet k ni turné na podzim společně s klukama z Nebe. Chybí nám asi 30 %, tak snad to všechno stihneme!

Jak vzpomínáte na turné se skupinou Kryštof, které jste odjeli na podzim? Jaké to bylo hrát v tak velkých halách?
Byl to nezapomenutelný zážitek. Taková ochutnávka toho, čeho jde dosáhnout i u nás v Čechách. Motivovalo nás to a doufáme, že si to ještě někdy zopáknem. Fanoušci Kryštofů jsou parádní, takže atmosféru udělali příjemnou i předkapele!

S Kryštofem jste spolupracovali už v minulosti, chystá se nějaká další spolupráce?
Spíše než spolupráci to vnímám jako support ze strany Richarda, za který jsme mu vděční. Každopádně si myslím, že ještě něco spolu určitě podnikneme.

Máte z české scény ještě nějakého jiného oblíbence, se kterým byste v budoucnu rádi spolupracovali?
Wow. Je tu spousta super hudby a neustále přemýšlíme, s kým udělat nějaký feat. Těžko někoho jmenovat. Teď mě spontánně napadli Tata Bojs, ale opravdu je nespočet variant.

Pomalu začíná festivalová sezóna, prozradíte čtenářům, kde se s vámi mohou přes léto vidět?
Tak podobně jako v minulé otázce. Je toho dost, tak ať nic nevynechám, mrkněte sem.

zavřít