DJ Kwé a tým Radosti FX: Snažíme se jít ruku v ruce s trendy a udržet si dobré jméno na pražské klubové scéně

Vydáno 23.11.2017 | autor: redakce

Už 25. výročí oslaví proslulý pražský klub Radost FX. Narozeninový večírek můžete navštívit v pátek 24. listopadu, slavit se ale podle týmu Radosti bude celý víkend. Na naše otázky odpovídali DJ Kwé, který má každý čtvrtek na starosti legendární klubovku Bounce FX!, a dále Nicole Hartl, Honza Mazur a Lucie Jankovová. 

DJ Kwé a tým Radosti FX: Snažíme se jít ruku v ruce s trendy a udržet si dobré jméno na pražské klubové scéně DJ Kwé a tým Radosti FX: Snažíme se jít ruku v ruce s trendy a udržet si dobré jméno na pražské klubové scéně

Klub Radost FX oslaví už 25. narozeniny. Jaké období z jeho historie byste vypíchli?
Radost FX: Určitě celá devadesátá léta, kdy Radost navštívily hvězdy mezinárodního formátu té doby. Za všechna zvučná jména mohu zmínit např tato: MC Cole, Paul van Dyk, Judge Jules, Darryl Pandy nebo Marusha. Navíc v tomto období byla Radost vlastně jediným a naprosto unikátním klubem v Praze.

Olga Špičáková (Radost FX) interview: Chceme, aby každý host odcházel s úsměvem na tváři

Narozeninová oslava proběhne v pátek 24. listopadu. Na jaký program se mohou návštěvníci těšit?
Radost FX: Tento večer se návštěvníci mohou těšit nejenom na trojici asi nejznámějších pražských DJs, ale navíc pro ně máme nachystané krásné hostesky a fotonaut od coolhunters, speciální drinky a mnoho dalšího.

V PRIME TIME UMÍ ZAHRÁT KAŽDEJ, ALE ZAPLNIT PARKET A UDRŽET HO UŽ NENÍ TAK EASY

Jedním z vystupujících na narozeninách Radosti budete jakožto DJ Kwé i vy. Jak byste fanoušky nalákal na svůj set?
DJ Kwé: Každý čtvrtek startuji v Radosti FX vyhlášené FX Bounce noci. Mám rád ten nevinnej start akce, kdy se lidi ještě stydí na parket, pro DJe je to výzva. V prime time umí zahrát každej, ale zaplnit parket a udržet ho už není tak easy. Tohle je pro mne výzvou i nyní, na 25. narozeninách klubu. Návštěvníci se mohou těšit na mou klasiku v podobě old/newsklool urban music. 

Směřujete všechny narozeninové aktivity výhradně do tohoto večera, nebo ovlivní oslavy i další akce?
Radost FX: Narozeninové oslavy budou probíhat celý víkend a začínají, jak jinak, než ve čtvrtek na FX Bounce!

Jaké ambice má Radost FX do další etapy svého fungování?
Radost FX: Vzhledem k dlouholeté historii Radosti FX máme samozřejmě ambice udržet a stále zlepšovat kvalitu našich služeb. Poslední dobou se snažíme hlavně odladit náš nový zvuk od Funktion One a tak poskytnout návštěvníkům kvalitní poslech, ať už u r'n'b nebo u house večírků. Chceme nadále vylepšovat a obměňovat interiér klubu tak, abychom naše hosty čas od času překvapili něčím novým a zároveň si udrželi naše staré klubery, kteří znají Radost FX ze svých mladých let a teď, když k nám začínají chodit i jejich děti, tak je samozřejmě nesmíme zklamat. Snažíme se tedy jít ruku v ruce s novými trendy a udržet si tak naše dobré jméno na pražské klubové scéně.

Jedna z pravidelných klubových nocí v Radosti - FX Bounce! - funguje s úspěchem již 12 let. Čím si podle vás takto stabilní zájem návštěvníků vysloužila?
DJ Kwé: Práce, práce a zase práce. FX Bounce noc se nestala takhle úspěšnou přes noc. V září 2005 asi nikoho nenapadlo, že bude tahle vyhlášená urban music klasika v Praze stále "při chuti" i v roce 2017. Alfou a omegou všeho jsou kvalitní urban music deejay's, inovativní propagace a v neposlední řadě i servis ze strany klubu. 

SILVESTR BUDE TŘEŠNIČKOU NA DORTU

Chystáte v programu této klubové noci do budoucna nějaké změny, nebo je její současný koncept podle vás ideální?
DJ Kwé: Jsem perfekcionalista, tzn. nikdy nebude nic ideální. Každopádně fakt, že noc plní klub již 12 let v kuse, nasvědčuje tomu, že koncept funguje a lidi baví. Občas line-up okořením tanečním vystoupením či zahraničním hostem, člověk nesmí usnout na vavřínech. 

Máme před sebou poslední týdny roku 2017. Na jakou akci v Radosti se vy osobně do konce roku nejvíce těšíte?
Radost FX: Určitě na 31.12. Silvestr, ten bude, jak pevně věříme, takovou třešničkou na dortu a vyvrcholením úspěšného roku 2017.

Mohou se návštěvníci po Novém roce v Radosti těšit na nějaké programové novinky?
Radost FX: Bude jich poměrně dost. Dokonce na první z nich se můžete těšit už v lednu, ale více zatím neřekneme. 

redakce, foto: David Karas, archiv, archiv Aleše Mikuleckého

Témata: Radost FX, Bounce FX!, DJ Kwé

zavřít