Ewa Farna, Support Lesbiens, Nebe interview: Naše On Stage není jen běžný koncert, ale celovečerní show

Vydáno 07.03.2016 | autor: Jaroslav Noska

V letošním roce vyrážejí na společné jarní turné Ewa Farna, Support Lesbiens a Nebe. Jak tento nápad vznikl, na co se můžou fanoušci těšit a kam turné zavíta, nám prozradila Ewa Farna společně s Čendou Urbánkem (Support Lesbiens) a Petrem Harazinem (Nebe).

Ewa Farna, Support Lesbiens, Nebe interview: Naše On Stage není jen běžný koncert, ale celovečerní show Petr Harazin (Nebe), Ewa Farna a Čenda Urbánek (Support Lesbiens)

Jak vznikl nápad na společné turné?
Čenda: 
Shodli jsme se s klukama z Nebe, že máme zkušenost s podobnou fúzí kapel. Je to zajímavější i pro skupiny, protože ta interakce je příjemná. Máme nějakých devět koncertů, tak se poznáme a bude alespoň nějaká sranda. Kluci z Nebe hledali někoho, kdo by se k nim přidal, takže to bylo poměrně rychlé. A v lednu se připojila i Ewa, která nás potěšila tím, že přijala naši nabídku a dala tomu světový rozměr.

Petr: Měli jsme turné s Jelenem a jezdíme po ČR i na koncerty jiných českých kapel a ukázalo se, že jak z pozice na pódiu, tak z pozice v publiku to funguje. Říkali jsme si, že chceme něco podobného zopakovat. Naše vydavatelství Universal bylo ve spojení s managementem Support Lesbiens a Ewa přikývla až v lednu, což pro nás byla velmi pozitivní zpráva. 

Víme první: Ewa Farna, Support Lesbiens a Nebe vyrazí na společné turné. Přijedou i k vám?

Kluci už tedy společná turné znají, ale pro tebe, Ewo, je to poprvé. Jak se na to těšíš?
Ewa:
Mám ráda nové výzvy. Myslím, že je důležité fanouškům stále nabízet nové druhy zážitků. V podstatě můžu říci, že jedu další turné, a nebude stejný. Řekla bych, že tohle je důvod, proč přijít. Je to určitě zajímavé spojení.

  
Takže to vlastně nebude jen běžný koncert, ale taková celovečerní show?
Ewa:
Je to takový menší festival. To vůbec není nic proti samostatným koncertům, mám je taky hrozně ráda, ale jsem zvědavá, jak to bude fungovat s tolika chlapy. (smích) Takže já se na to těším moc.

 

Teď k Supportům. Máte nové album K.I.D.  Jaké s ním kromě tohoto turné ještě letos máte plány?
Čenda:
Zahráli jsme si ho jen jednou na křtu v Akropoli, takže jsme zatím neměli moc šancí se s tímhle dítětem mazlit. Toto turné bude ideální na to, abychom si ho mohli pořádně užít. Je to takový bonus, odměna za tu práci, takže tam zazní většina songů z alba K.I.D, určitě dojde i na písničky z alba Leave A Message a zahrajeme i songy, které si lidi přejí. A samozřejmě taky bude letní sezóna, takže je to zároveň i taková příprava na léto. 

Support Lesbiens pokřtili v Akropoli svou novou etapu

Ta samá otázka na Nebe, co vás letos čeká?
Petr:
My jsme vydali dvě písničky z třetího alba, které vzniká tak nějak za pochodu. Chceme ho vydat tento rok a řekli jsme si, že chceme hlavně hodně koncertovat, ale když už se teď podívám do toho kalendáře, je to takové, že fakt máme co dělat, abychom to stihli, protože jsme si řekli, že chceme vydat naši nejlepší desku, což je jasné (smích). Určitě nechceme vydat třeba naši třetí nejlepší desku (smích).



Jaké bylo natáčení nového klipu Zkus na chvíli mi lhát?
Petr:
Šílené. Bylo to dost složité v tom, že já jsem většinu dne strávil ve skafandru, ve kterém bylo asi 45 stupňů a měl jsem takovou starou helmu, která se neustále zamlžovala. A to jsem ještě musel otvírat pusu a artikulovat, aby se natočily nějaké záběry lipsingu. Měl jsem tam třeba takové gravitaci postrádající scény, kde jsem prostě lítal v  raketě, zavěsili mě na horolezecké lano, jenže ono už se muselo končit, takže mi to udělali narychlo takovým ne úplně připraveným způsobem. Byla to vlastně taková veřejná poprava (smích), protože pode mnou skopli židli a mě to strašně sevřelo, že jsem měl ještě dva týdny po natáčení modřiny.



Prý jste při natáčení měli několik tun písku ?
Petr:
V ateliéru se musela udělat měsíční krajina, měli jsme 9 tun písku, byla to sranda, kluci, co přijeli s tím pískem, byli ve třech lidech a dvou kolečkách a byli fakt šikovní, že to asi za hodinu zvládli všechno přivézt a pak za hodinu zase naložit do náklaďáku. Celý natáčecí tým musím hrozně pochválit, že fakt jeli minutu po minutě podle toho mustru. Věřím, že je to nejlepší klip, jaký jsme kdy natočili. 

A ta samá otázka i pro Ewu - co je u tebe nového?
Ewa:
Já teď před turné vydávám písničku Na ostří nože, to je taková předzvěst nové desky. Ta by měla vyjít letos, ještě před narozeninovým jubilejním koncertem, který proběhně 11.11. ve Fóru Karlín. Bude to takový dost nostalgický. To je takový nejaktuálnější, co se u mě děje.



V rámci turné zůstanete v Čechách,  nebo se třeba díky Ewině mezinárodnosti podíváte i do Polska?
Ewa:
Kdepak, do Polska se chystám na letní koncerty, tam jsme měli teď turné. V Polsku je trochu jiný trh v tom, že  tam se dělí interpreti na ty, kteří jezdí open air nebo kluby. Ti, co jezdí kluby, nejezdí open airy, a naopak. Je to něco jiného než v Čechách a na slavnostech mají trošku jiný rozpočty, takže to je perfektní a obrovský. Tady jsou spíš na tu hudbu, která sluší klubům. Takže tam se na turné nechystám. Tam to bylo akustický. A teď zase jedeme velký stage.

Budete mít v rámci turné ještě nějakého hosta, nebo si vystačíte ve třech?
Petr:
Já si myslím že budeme rádi, když to zvládneme ve třech kapelách, protože už ve dvou je to záhul.

Čenda: Nejspíš nějaký ten bonus připravíme mezi sebou. A samozřejmě, brát tam mezi sebe někoho dalšího je úplně zbytečný. Já třetinu té slávy pojmu, tady ostatní taky (smích) a na čtvrtého už nezbude (smích).

Termíny koncertů On Stage Tour:
25.03. - Česká Lípa - KD Crystal
26.03. - Krnov - Kofola Music Club
06.04. - Brno - KD Semilasso
15.04. - Havlíčkův Brod - KD Ostrov
16.04. - Karlovy Vary - Ambassador ND
22.04. - Most - KD Meduza
23.04. - Velké Meziříčí - Jupiter Club
27.04. - Ostrava - Rock and Roll Garage
30.04. - Hodonín - DK Hodonín
01.05. - Pardubice - ABC Klub
 

Text: Jaroslav Noska  foto: Jaroslav Noska (www.noska-art.cz), Magic Records, Cukru Production, Lubica Marincová, Petr Kuecka, archiv Ewa Farna

zavřít