Hentai Corporation a Cocotte Minute interview: Jsme banda buzniček, co si jedou hrát na tvrďáky do kulturáků

Vydáno 20.02.2017 | autor: Hana Bukáčková

Začátkem března začíná turné s podtitulem Pražskej teplárenskej sjezd. Za tímto bizarním názvem se skrývá kombinace kapel Hentai Corporation, Cocotte Minute a Prago Union. Budeme tak svědky neobvyklé podívané. Na co se můžeme těšit, jsme se dozvěděli od hlavních protagonistů prvně dvou jmenovaných kapel. Jedno je jisté: bude to pravý rock'n'roll!

Hentai Corporation a Cocotte Minute interview: Jsme banda buzniček, co si jedou hrát na tvrďáky do kulturáků Zeller a Radek Škarohlíd. Foto: Lucie Levá

Za chvíli pojedete turné Pražskej teplárenskej sjezd, proč jste zvolili tento bizarní název?
Radek (dále R) - Hentai Corporation: Jsme taková banda buzniček, co si jedou hrát na tvrďáky do kulturáků. Název vznikl asi tak, že nám Zeller posílal nějaký p*čoviny a my jsme mu to zbrainstormovali, až to vyskákalo do týhle varianty. Začalo to jako sjezd, pak k tomu každý něco přidal.
Zeller (dále Z) - Cocotte Minute: Posílala se tabulka s návrhy a samozřejmě to vyhrál ten nejdebilnější. (smích)
R: Aspoň to shazuje Pražáky, protože to jsou hrozní buzíci, včetně nás. Jak teď jezdíme natáčet desku do Ostravy, až tam zažíváme ten pravej rock'n'roll. Ostrava je vostrá a lidi ti řeknou v klidu, že jsi č*rák. Od nich to snáz vezmeš. Vypadá to, že na desce bude míň p*čovin, asi už stárneme. (smích)

Hentai Corporation, Cocotte Minute a Prago Union jedou na společné turné. Pražskej teplárenskej sjezd začne v březnu

Jak vás vlastně napadla kombinace vašich kapel ještě s Prago Union?
Z: Napadlo to mě, protože jsem chtěl jet nějakou zhovadilou kombinaci a udělat z toho pořádný bizarní zájezd. Zároveň jsem chtěl, abychom si navzájem napůjčovali tracky, jenže všichni byli v p*deli s časem… Hentai dělali desku a s Katem se mi nepodařilo spojit ani popětaosmdesátý. (smích) Ale ještě na to máme necelej měsíc, dáme si pár piv a něco ještě můžeme vymyslet. (smích) Ale určitě mě nepřekvapí Radkova p*del na našem koncertě.
R: Tak to já jsem kolem patnácti chodil na Cocotty, takže určitě něco vymyslím, abych si tam přišel zařvat. (úsměv) Co se týká nový desky, rozsypalo se nám víc věcí, včetně mě, ale je to nahraný a doděláváme zpěvy. Deska bude super, jen jsme to museli odložit, kvůli tomu, jak se to s*alo.

BUDE POT, CHLAST I KREV

Jste svérázné typy, nepolezete si na nervy?
R: Tak o tom pochybuju. Umíme si udělat p*del navzájem.
Z: Strach z toho nemám, jestliže tam kluci budou dělat ultravelkej bordel, tak půjdu buď domů, zavolám fízly, nebo do toho skočím šipku. (smích)
R: Jsme týmoví, takže si to chceme udělat hezký. (úsměv)

vložte odkaz, text nemažte

Na co se tedy můžou fanoušci těšit?
Z: To je jasný, že na nejlepší umělce z Prahy. (smích)
R: Teplý poklady z Prahy. Od nás určitě na maštění bradavek a takovou tu naši klasiku. Zahrajeme i věci z nové desky. Jinak to bude ve znamení rock'n'rollu, tedy pot, chlast, krev, co na diskošce fakt neuvidíš.
Z: Hodně známejch mi řeklo, že jsme kombinace jejich nejlepších kapel, což mě překvapilo. Podle mě máme i hodně společnýho. S Katem mám podobnou práci s jazykem a přístupem k hodnotám. A kluci mají hovadskou show, která na mě ve skutečnosti působí pozitivně, pokud není přes čáru.

Překvapilo mě, že mezi zastávkami není Praha, proč?
Z: Jednoduchá matematika, kluci z Hentai měli mít křest, takže by to kolidovalo s jejich akcí. Kato měl taky vyřešenou Prahu, tak jsme to jediní my nechtěli komplikovat. Ale teď vlastně hrajeme na akci od RockZone. Ale třeba nás to chytne a pojedeme pak pokračování šňůry. Podle mě budou stejnak nejlepší mejdany mimo Prahu.

Radku, Hentai jsou nominovaní v anketě Žebřík na kapelu roku a píseň roku, co říkáš na tyto nominace?
R: Já jsem se tam vlastně sám přihlásil, jak jsem si pro sebe hlasoval jako zpěvačka. (smích) Popravdě jsem myslel, že postoupíme s klipem, protože to je jediná věc, kterou jsme pořádně udělali za uplynulý rok. Navíc to ani není naše píseň, ale cover Až ti řeknu od Kollera.
Z: Je to super udělaná věc. Moc mě to bavilo. Líbilo se mi, že jsi šel po tý jeho dikci a manýře, ale udělal sis to zvláštně po svým - asi lepší než originál. Tahle pecka má potenciál jít napříč žánry.
R: Podle mě je to jeden z nejlepších songů od něj, něčím se mi to zarylo pod kůži.

VIDEO: Šílenci Hentai Corporation udělali z Kollerovy písničky brutální upíří krvák

Zellere, vy jste udělali cover k Můj čas, proč právě k ní, a je v plánu další cover?
Z: Covery bychom rádi, ale není na to vůbec čas. (smích) Vybrali jsme si ho proto, že mám ženu, co je zdravotní sestra, a tahle píseň se jim hraje na různých párty, když jsou úplně "vykašený".

Radku, k Až ti řeknu je zajímavý klip, kdo vám ho dělal?
R: Stojí za ním Jarek Plouhar, který nám dělal i "Bobry". Domluvili jsme se, že to teď uděláme pořádně, žádnou p*čovinu. S celým konceptem přišel on, udělal to neuvěřitelně a podle mě to je absolutní bomba. Za kamerou byl Jirka Málek a natáčeli jsme to u nás na vile na Sázavě, bylo to vostrý, od osmi ráno do pěti ráno. Všichni tam potili krev, byl to fakt masakr.

 

HENTAI CORPORATION = NEJLEPŠÍ KAPELA PRO DĚTI

Když jste si minule přišli pro cenu, byli jste nazí, jen s maskami bobrů, co máte připraveného pro letošek? Máme se bát?
R: Bohužel tam nejedeme, máme ten den koncert v Ostravě. Navíc tam není Hanák, tak kdo tam bude "sněžit"? (smích) Všechny tam pozdravuj! Všechny ceny ale miluju a cokoliv infiltruje jinýho diváka naším peklem hudebním, tak nám dává šanci si ho k sobě naklonit, a proto hrajem kdekoliv a kdykoliv, ale musíš zaplatit. (smích)


Hentai Corporation si přišli pro cenu Žebřík velmi netradičně. Foto: Petr Tibi

Zellere, vy jste například odmítli hrát tam, kde měl vystupovat Ortel...
Z: Hnídek (občanské příjmení Tomáše Ortela, pozn. red) je jen populista, kterej vydělává prachy na tom, že jsou lidi hloupí a nevidí za vrata. Ten týpek tahá z lidí jen peníze. Desky, co dělal předtím, nebyly žádný zas*aný kecy o milované vlasti, začal to sypat, až se rozjela "uprchlická krize".
R: Takových hudebních bizarů je víc, počínaje Jakubem Smolíkem, konče Daliborem Jandou atd.
Z: Naopak třeba s Heidi Janků se nám spolupráce osvědčila a přistupovala k ní jako profesionálka.
R: Jednou jsme hráli na dětském festivalu, nevím, jakej psychopat nás tam pozval, já jsem mastil bradavky, flusal, řval do ku*ev… děti běhaly s helmičkami rytířů a bouchaly nás nožíkama. Po nás hrála Heidi a děti spaly nasraný. Z toho vyplývá, že jsme nejlepší kapela pro děti, ony nám stejně nerozuměj a jsou z toho nadšený. I rodiče jsou spokojený, protože jejich dítka na chvíli zabavíme, zatímco se sami vykropěj u nejbližšího stánku.

Třeba to je nový směr Hentai, kterým by se měla kapela ubírat (smích)…
R: Počkej, ty se směješ, ale mám vizi udělat dětské CD, budu se jmenovat Ráďa a mám už jeden song, kterej se jmenuje Buldočí hymna. A zní takhle: "Prdím, smrdím, spím a všechno ti sním, stejně mě máš rád, stejně mě máš rád, ve světě buldočím…" Takovýhle p*čoviny bych chtěl udělat třeba s Honzou Homolou a mou milovanou Barunkou, snoubenkou. Už se na to těším, bude to sranda.

Zellere, vaše poslední deska Rituál, kmen a srdce a kmen! měla úspěch, obměnil jsi krom Czendála celou sestavu. Nebyl to trochu risk před natáčením nové desky?
Z: To víš, že jo. Strašil jsem je, že pokud to pose*ou, tak si to celý zaplatěj. Kapela na tom fakt dřela, takže jsem věřil tomu, že není důvod to pos*at. Všichni to uměli líp, než si mysleli. Kdyby tam byl nějakej drobnej renonc, tak ho tam necháš, však se jednalo o živák. Spíš šlo o atmošku a energii.

Pánové, máte nějaký rituál?
Z: Jsme nejvíc asociální kapela. Jsme takoví asociálové, že ani mezi sebou v kapele  moc nemluvíme.
R: My vás rozmluvíme. (smích) My jsme naopak takový vtěrky, že se infiltrujeme do jiný kapely, jdeme pro piva a jedeme bomby. Jinak osobních rituálů mám dost, například při vystoupení musím mít bílý ponožky, to se pak cítím jak Michael Jackson, bez nich se cítím jako č*rák a že nejsem hezkej.
Z: To já musím bejt oblečenej, abych se jako č*rák necítil. (smích)
R: A potom potřebuju pár jäggerů, je to jedinej alkohol, kterej mi neposírá ty ječáky.
Z: Kamaráde, já používám kyselý vápníkový tablety. Podle mě, když se pohnu, prasknou mi z toho ledviny. (smích) Dáš si tři tablety a můžeš pak hodinu a půl v kuse zvracet. (smích)

V HOTELU JSME SE BÁLI, SPALI JSME NA JEDNÝ POSTELI

Na jakém nejzajímavějším místě jste hráli?
Z: Bizarní bylo, když jsme jeli Ukrajinu, Bělorusko i Fancii, to jsem si uvědomil, že naši klubovou scénu by nám mohli všichni závidět. Jo, vlastně jsme hráli asi před deseti lety před Landou na jeho megakoncertě, kdy 18 tisíc lidí začalo řvát, ať vypadneme do p*če. V momentě, kdy jsem poděkoval Landovi za pozvání, hala ztichla. Každopádně to byla velká zkušenost a Dan se v té době choval královsky.
R: Na Bestfestu v Bukurešti jsme bydleli v pětihvězdičkovým hotelu, i my jako gigarockový hvězdy jsme se tam báli, protože to vypadalo jak ústředna KGB. Na chodbách hrál Vivaldi,  a i když jsme měli každej svůj pokoj, sešli jsme se v jednom a spali spolu na jedný posteli. Pak naštěstí přinesli basy Heinekenu, tak jsme se bát přestali. (smích)

Zellere, vyrostla jsem na tvém pořadu Pomeranč, jaký máš názor na to, že dnes na hlavních televizních stanicích není žádný hudební pořad?
Z: Fakt jsi na tom vyrostla? To mě těší a může to říct málokdo, že "vychoval" jednu generaci. Lidi to tenkrát hrozně žrali, protože v tu dobu nebyl pořádně internet a YouTube. Dnes by se to už nechytlo. Tenkrát to ani nemělo žádnou komunikační platformu, byl jsem odkázanej jen na fórum na webu ČT. Úplně mrtvé médium… Tenkrát všichni byli po hudbě lační, protože nikde pořádně nebyla. Teď je paradox ten, že hudby okolo nás je plno a žádnej pořádnej pořad není, kde by se uskutečnil předvýběr. Není v ničích silách teď čekovat všechno. Možná to dospěje až do takovýho stádia, že lidi budou dobrovolně platit za cenzuru internetu, kdo jim ten bordel přebere a dá jim exaktní informaci. Protože je tam takových h*ven, kdy každej idiot píše nesmysly. Ale jsem neskutečně rád, že se mi jako jednomu z mála podařilo dostat metal na obrazovky. (úsměv)

Text: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá  (rozhovor), Petr Tibi (Žebřík)


Témata: Hentai Corporation, Cocotte Minute, Žebřík, Zeller, Až ti řeknu, Koller, Prago Union, Pražskej teplárenskej sjezd

zavřít