Hentai Corporation interview: S deskou je to jako s Němci, furt se odsouvá. Ale na podzim bude!

Vydáno 27.06.2017 | autor: Hana Bukáčková

Hentai Corporation jsou dle hlasujících v anketě Žebřík Skupinou roku. Z prvenství byli mile překvapeni a vysvětlují si ho tím, že fanoušci ostatních kapel byli asi línější. Momentálně pracují na nové desce, která nejspíš vyjde v říjnu. Téhož měsíce ji pokřtí v pražské Akropoli. To vše a mnohem víc nám prozradili při rozhovoru na palubě lodi Cargo Gallery na pražské Náplavce. 

Hentai Corporation interview: S deskou je to jako s Němci, furt se odsouvá. Ale na podzim bude! Hentai Corporation interview: S deskou je to jako s Němcema, furt se odsouvá. Ale na podzim bude! Foto: Daniel Salač

Radku, koukám, že máš nový šrám v obličeji, co jsi dělal?
Radek (dále R.): Spadnul jsem ze stage. Nebyl tam Dan, tak tam nikdo nepřikurtoval kabely, a jak skáču na bedny a dělám kotouly, zakopl jsem a jebnul se do hlavy a brady… Pak jsem se válel na zemi a mýho bratra nenapadlo nic lepšího než mě začít řezat kytarou. Jak jsou struny ostrý, tak mi rozřezal záda, takže mi chcala odevšad krev.

Hentai Corporation a Cocotte Minute interview: Jsme banda buzniček, co si jedou hrát na tvrďáky do kulturáků

BRÁCHA MĚ TREFIL DO SPÁNKU KYTAROU TAK, AŽ MI NATRHL ŽÍLU

To se vám děje normálně?
R: Pamatuji si, jak jsme jednou hráli v Metru v Brně, dělal jsem hrozný peklo hlavou a brácha mě trefil do spánku kytarou a natrhl žílu, takže když jsem v písních ječel, stříkala mi krev. Celá první řada byla zechcaná krví. (smích) Durex si zlomil během koncertu ruku, když skákal v jednom prázdným klubu z pódia. Byli tam dva barmani a jeden fanoušek, Durex se vožral a dělal show jak ve Wembley. (smích)
Durex (dále D.): Normálně jsem to dohrál a po tříhodinovém alkoholovém kómatu jsem se začal probírat a budit bolestí a druhý den jsme jeli do špitálu. Zlomený to naštěstí nebylo, ale bylo to pekelně bolestivý.


Hentai Corporation s cenou Žebřík za 1. místo v kategorii skupin, kterou převzali na Cargo Gallery. Foto: Daniel Salač

Když jsem se potkala s Radkem naposled, tak jste měli před společným turné s Cocotte Minute a Prago Union, jak se vyvedlo turné?
D: Výborný to bylo, byly asi jenom dva průserové koncerty.
R: Bylo tam míň lidí.
Petr (dále P.): Navíc v Berouně se brácha jal zdravit lidi pozdravem: Ahoj Brno!
R: To je základ - musíš vždy zdravit jiný město. (smích)
P: Byli tam nějací zastupitelé města, takže to vypadá, že si tam už nezahrajeme, protože ten náš fór nepochopili.
R: Ale v Brně byli nadšení, když jsme jim říkali, že jsou z Berouna, tam to pochopili. (smích) Ale jinak hipohopeři to vyzmrdili, takže to bylo s fans 50:50 s Cocottama.

vložte odkaz, text nemažte

ZELLER NÁM PÁRKRÁT ROZKOPAL ŠATNU

Stalo se něco zajímavého během turné?
D: Stalo, jen si to nepamatujeme. (smích)
R: Zeller občas rozjížděl kickbox, až nám párkrát rozkopal šatnu.
P: S bubeníkem Cocottů jsme skončili v nonstopu a zval jsem nějakou bezdomovkyni - cikánku Marii - na panáky. Mára mě ochránil před inzultací od jejich kamarádů. Týden na to to mělo pokračování - když jsem jel do práce, na hlaváku na mě volala, jestli si ji pamatuju a hned se ptala, jestli nemám kilo navíc. (smích)
R: I s Katem byla prdel. Dělali jsme si navzájem srandu z jeho chybějících zubů...

Rýsuje se pokračování turné?
R: S Zellerem jsme se o tom bavili a když bude zájem, tak klíďo.

Díky nabitému turné jste se nemohli dostavit na vyhlášení cen Žebřík, kde jste získali první místo mezi kapelami, čekali jste to?
D: No bylo to pro nás překvapení.
R: Je to prdel, protože jsme to skoro nepropagovali. A to máme o hodně míň fanoušků než kapely, co byly za námi, jen jejich fandové asi byli línější. (smích) Takže obdivuju pracovní morálku našich fans, že byli ochotní zpivení zaseknout se na serveru a dotáhnout to. Je to prostě nálož. Sedí to do našeho vtipoflow.

Hudební ceny Žebřík 2016: Zpěváky roku jsou Tomáš Klus a Ewa Farna, za nejlepší skupinu fanoušci zvolili Hentai Corporation

Jsou vaše mejdany stále divoký?
P: Je to čím dál horší.
R: Začíná to být ale náročnější.

Svlíkáte se ještě na pódiu?
R: Už ne, to nedělá dobře zbytku rodiny.

S DESKOU JE TO JAKO S NĚMCI, FURT SE ODSOUVÁ

Původně na jaře jste měli vydávat novou desku, tu jste odsunuli na podzim, jak to s ní tedy vypadá?
D: Je to jako s Němci, furt se to odsouvá. (smích)
R: Teď budeme nahrávat zpěv u třetího songu, ještě zbývá šest - to se zvládne za tři měsíce.
P: Kvůli Ráďovým problémům jsme to odložili o rok, abychom se vůbec nestresovali a udělali to na pohodu. Jenže rok utekl a my se dostáváme nechtěně sami do schízy. 27. října bychom měli mít křest v Akropoli!
R: Dva nové hity hrajeme už na koncertech a lidi jsou z nich nadšení.
P: Začali jsme dělat nově s uměleckou skupinou, ale víc zatím nemůžu odtajnit.

RECENZE: Hentai Corporation potvrzují koncertní výjimečnost

Minulé album neslo těžko vyslovitelný název, už víte, jak se bude jmenovat to nové?
R: Máme dva návrhy. Bude se to týkat molekul, které se pohybují v našem těle, které máme rádi a označujeme je za mazlíčky. (smích)… Napadlo nás Intracellular Pets neboli intracelulární mazlíčci ve smyslu enthanolových, heroinových či jiných podobných molekul.

Rock Café slavilo 25 let. Hráli Hentai Corporation, Vypsaná Fixa a další

Chodí se na vás dívat rodiny?
D: Babička byla párkrát.
P: Když hrajeme v Akráči, tak se jdou na nás všichni podívat.

Asi se vás ptají všichni, jak se hraje s bráchou v kapele?
P: Zkoušky začínali tím, že jsme se hodinu hádali nad tím, kdo vynese koš. Pak nám pár let chlast zatemňoval mozek, tak došlo i na rvačky. Ale teď už to celkem jde. (smích)

Překvapilo mě, že vaším bráchou je Dominik Nekolný, mistra světa v biku ve flatlandu…
P:  Je to zajímavý, protože propaguje straight edge, má semináře po školách a snaží se děti motivovat, na rozdíl od nás, my to vedeme jiným způsobem.

Slyšela jsem, že se na podzim hodláte vypravit za hranice, kam to bude?
D: Německo, Francie, Lucembursko, Belgie… asi osm koncertů v září.
R: Měli jsme hrát v Drážďanech, ale nedal jsem to psychicky. V průměru rušíme tak jeden koncert ze sta. Což je na nás dobrý. Jednou to byla bouračka, jednou jsem byl strašně unavený, že jsem se nemohl hejbat… poprvé jsem řekl: "Kluci, já na to seru. Poprvé v životě to odmítám přechlastat nebo převápnit."  Jednou jsem málem nestihl dorazit, protože jsem jel ze Vsetína, začal jsem zpívat v půlce setu a lidi byli nasraný.(smích)
P: Nebo se jednou Ráďa zdržel v zácpě, tak jsme si říkali, co budeme dělat, rychle jsme si vytiskli texty. Jen jak nejsem taková hvězda jak Ráďa, tak lidi začali skandovat: "My chceme Ráďu, tohle je trapný" Až jsem z toho začal slzet. (smích)
R: Jednou si nás pozvali do menší německé vesnice, kde jsem se přes zákaz koupání koupal a skákal nahej. Navíc jsme tam vypili ostatním kapelám všechen chlast. (smích) Bydleli jsme u staršího pána, který nám říkal, že kdybychom si tam chtěli vzít holky, tak můžeme, že chodil v sedmdesátkách na Led Zeppelin, že pro to má pochopení. Vzpomínal, jaké tehdy bylo mrdání. (smích)
D: Ukradli jsme mu obrovskýho vycpanýho sokola ze zdi, náš bubeník Zdenda si ho omotal gafou k péru a strkal nám ho hlavou do prdele. Ráno ho dědek hledal. Řekli jsme mu, že jsme ho vyhodili z okna. On nám na to: "Tomu říkám rock'n'roll." (smích) No nebyli to úplně upjatí Němci. (úsměv)

Jaké máte další ambice?
D: Nerozpadnout se a neumřít. (smích) … minimálně v nejbližších dvou třech letech.
R: Najít stabilitu a nechat to jet.

Text: Hana Bukáčková, foto: Daniel Salač

Témata: Hentai Corporation, Cocotte Minute, Prago Union, Žebřík, Radek Škarohlíd 

zavřít