Medoy Meikoy - Šílený název pro šílenou kapelu

Vydáno 29.03.2017 | autor: redakce

Scott Weiland - mrtev. Lemmy Kilmister - mrtev. Radim Hladík - mrtev. Legendy umírají a s nimi mnohdy končí slovutné kapely. A i když se to nezdá, Richards s Říhou tu rock'n'rollovou káru taky nepotáhnou věčně. Aby nezhynula samotná rocková muzika, nezbytně musí pochodeň přebírat noví, mladí, lační. Pěkně odzdola.

Medoy Meikoy - Šílený název pro šílenou kapelu Medoy Meikoy - Šílený název pro šílenou kapelu


Jedna taková parta se sešla v Praze. "Všichni jsme se poznali až v předvečer našeho prvního koncertu. Ten chodil do školy s tamtím a ten znal zase toho a tak se z toho nakonec zrodil, vlastně trochu náhodou, Medoy Meikoy." Pravda, volba nepadla na zrovna jednoduché pojmenování typu Kabát, Visací zámek, Kryštof či Slza. Přitom cesta k němu vedla poměrně přímo. Avšak po významu onoho slovního spojení byste v encyklopediích pátrali marně. "Náš název vlastně neznamená vůbec nic. Zpěvačka se takto jako malá představovala do telefonu a nám se ten blábol natolik líbil, že jsme ho zvolili jako název pro kapelu. Je to šílený název pro šílenou kapelu," konstatují jako jeden muž (a jedna žena samozřejmě, abychom učinili zadost genderové vyváženosti).

TOP 13 domácích objevů roku 2016: Maella, Mikolas Josef, dné, David Stypka, Role a další talenty

Že by snad mohly ve vztahu k posluchačům vzniknout komplikace s obtížnou zapamatovatelností zvukomalebného pojmenování, si ovšem Medoy Meikoy nepřipouští. "Když si ho mohlo zapamatovat tříleté dítě, tak proč ne ostatní? Dostáváme názvy jako Medoy Milkoy, Medoyedus Koitus nebo Nadoj Mlíko. Naštěstí ještě nikdo nepřišel s nápadem nás označit za nějakou japonskou kapelu z animovaného seriálu. Věříme, že si nás lidé zapamatují hlavně díky naší muzice."

ODKOJENI KLASICKÝM ROCKEM

V repertoáru Medoy Meikoy můžete narazit na poměrně věrně zahrané skladby od slavnějších velkých M - Muse (Hysteria) a Marsyas (Zmrzlinář). Úcta k předlohám je evidentní, vyslovené vzory však tyto veličiny pro mladé muzikanty nepředstavují. "Baví nás hrát, baví nás poslouchat. Nejvíce vzorů máme ale z těch klasických šedesátek a rádi si poslechneme i něco progresivního jako Pink Floyd, Dream Theater nebo Steven Wilson. Nejvíce jsme ale odkojeni klasickým rockem."

Profesní dráha souboru zatím není příliš dlouhá a nabitá zkušenostmi, avšak jeho pět členů má sympatický smysl pro realitu a s potřebnou mírou pokory plánuje pozvolný růst. "Začali jsme s vlastní tvorbou, takže v tom určitě chceme pokračovat, ukázat ji lidem a dokázat, že na to máme. Nedávno jsme si vyzkoušeli nahrávání – sice jen doma, ne ve studiu – ale máme z toho opravdu dobrý pocit."

Ten ostatně můžete nasát na sociálních sítích, leč mnohem lepší je sdílet jej osobně na některém z živých vystoupení, zatím zejména pražských. "Nejbližší koncert jsme měli mít v Radlické kulturní sportovně, ale ta je teď mimo provoz. Dále se chystáme 26. května do klubu BluesBahnhof v Bubenči a následně 30. května do Rock Café na Národní, kde zahrajeme spolu s Marimba Live Drums. Rádi bychom zde viděli co nejvíc lidí, takže neváhejte a přijďte si nás poslechnout."

Kdo jsou Medoy Meikoy
Anežka Blažejová - zpěv, klávesy Michal Kovář - zpěv, kytara Dominik Šulc - kytara Honza Košina - bicí Dominik Vozobule - baskytara

text: Daniel Folprecht

Témata: Medoy Meikoy, rock, koncerty, Rock Café

zavřít