Olga Špičáková (Radost FX) interview: Chceme, aby každý host odcházel s úsměvem na tváři

Vydáno 10.11.2016 | autor: redakce

Legendární pražský klub Radost FX oslaví své 24. narozeniny 11. listopadu vystoupením německého DJe Jana Blomqvista, který letos vystoupil například na Colours Of Ostrava. Tím ale žně příznivců elektroniky v Radosti teprve začínají. "Stále se budeme držet elektronické hudby, na které bylo jméno Radost FX vybudováno a neodmyslitelně ke klubu patří, některé noci však budou žánrově malinko odlišné," láká na chystané programové novinky produkční a marketingová manažerka klubu Olga Špičáková. 

Olga Špičáková (Radost FX) interview: Chceme, aby každý host odcházel s úsměvem na tváři Radost FX je legendární pražský klub

Letos Radost FX slaví už 24. narozeniny! Čím si vysvětlujete, že jsou vám návštěvníci tak věrní a prokazují vám přízeň už skoro čtvrt století?
Ano, 24 let je vysoké číslo a my si nesmírně vážíme toho, že má Radost FX své zaryté příznivce již po tolik let! Podíl na úspešnosti má zajisté nezanedbatelná historie Radosti FX a to, že se stále snažíme poskytovat kvalitní servis a pečovat o každého hosta tak, aby vždy odcházel spokojený a s úsměvem na tváři, což je pro nás to nejdůležitější. Radost FX si zakládá na rodinné atmosféře a nabízí svým hostům mnoho typů vyžití od posezení v útulné kavárně s kouskem domácího koláče a šálkem kávy, vegetariánskou restauraci, která se zapsala vůbec jako první restaurací tohoto typu v České republice, Lounge, ve kterém si můžete za poslechu živé kapely nebo rezidentních Djs vychutnat speciální koktejly, a klub, který hostil taková jména, jako jsou Carl Cox, Paul Van Dyk, Laurent Garnier, Westbam, Richie Hawtin, Roger Sanchez, Jeff Mills, Josh Wink nebo Cari Lekebusch. Díky tomu, jak dlouho podnik funguje, co vše se zde událo a kdo všechno nás poctil svou návštěvou, zřejmě nikdy neztratí svou pomyslnou nálepku "legendární". Je však také pravdou, že za poslední roky prošel celý podnik mnoha změnami a časy 90. let, kdy byl klub na svém vrcholu, již nemůžeme považovat za aktuální. Proto s příchodem nového vedení usilovně pracujeme na tom, abychom celému podniku vdechli novou energii. Návštěvníci se tak mohou těšit na spoustu novinek!

Radost FX teď žije každý den, do klubu se vrátili Pavel Bidlo, Lumiere a další DJs

Narozeninovým hostem je letos Jan Blomqvist, který vystoupil například na Colours Of Ostrava. Proč jste si vybrali právě jeho?
Pečlivě jsme vybírali, koho si na oslavu našich 24. narozenin pozveme. Chtěli jsme samozřejmě někoho velmi výjimečného, což Jan Blomqvist bezesporu je. Jeho hudební tvorba a interpretace nás naprosto uchvátily, stejně tak, jako určitě mnoho návštěvníků výše jmenovaného festivalu Colours of Ostrava. Jan reprezentuje hudební žánr, který je Radosti FX velice blízký a ve spojení s jeho zpěvem jde o opravdu velmi emotivní zážitek, který jsme chtěli hostům narozenin našeho klubu zprostředkovat. Věříme, že to byla dobrá volba, o čemž napovídá také fakt, že byla akce měsíc před jejím konáním vyprodána.

vložte odkaz, text nemažte

POMÁHEJ S RADOSTÍ NEMOCNÝM DĚTEM

Co dalšího z podzimního programu Radosti FX stojí za vypíchnutí?
Z podzimního programu bych určitě ráda zmínila charitativní akci Pomáhej s Radostí. Pořadatelem akce je Dj Michael J, který celý večer zosnoval pro finanční podporu nemocných dětí z oddělení hematologie a onkologie v pražském Motole. Na akci zahraje 15 předních českých Djs, kteří se vzdali nároku na honorář a celý výtěžek ze vstupného poputuje do nemocnice v Motole. Věříme, že tuto akci přijde svou účastí podpořit mnoho lidí, protože jde o dobrou věc, která si rozhodně zaslouží pozornost! Na začátku prosince pak určitě stojí za zmínku další vydání klubové noci One Night! se speciálním hostem 16 Bit Lolitas z labelu Anjunadeep. Všechny informace k těmto akcím naleznete na našich webových stránkách a Facebooku

Klub loni zahájil rozsáhlou rekonstrukci s cílem modernizace, je dnes již tato rekonstrukce zcela dokončená?
Rekonstrukce dokončena zdaleka není. Neustále se snažíme něco zdokonalovat, opravovat a modernizovat. V tuto chvíli se nacházíme teprve v 1/3 všech plánovaných prací. Některé opravy si vyžadují časovou náročnost na provedení, proto na tom pracujeme postupně, ale hlavně tak, abychom nemuseli přerušovat provoz a naši hosté to nijak nepocítili.

 
Olga Špičáková má v Radosti na starosti produkci a marketing

Jakými změnami během rekonstrukce klub prošel?
Celý podnik prošel především celkovou očistou. V horní části podniku jsme zcela zrekonstruovali naši kavárnu a restaurace dostala nový kabátek v podobě výmalby zdí a kompletního přečalounění nábytku plus výměny nábytku v galerii a instalace nového baru. Co se týká prostoru klubu, máme nově vytapetovaný vchod, zrekonstruované pánské toalety (dámské nás čekají co nevidět) a připravujeme rekonstrukci prostoru, kde se nachází balkón se sezením a bar. Celý tento prostor dostane zcela nový vzhled, který bude odlišný tomu, co jste doposud mohli v Radosti FX vidět. Už se na to moc těšíme! Chystáme se také měnit podlahovou krytinu a taneční parket.
V klubu je také nové vybavení v podobě soundsystému Funktion-One, nového světleného parku a Djského pultu.

Radost je také známá pořádáním pravidelných klubových nocí. Která z nich je momentálně nejzavedenější?
Nejzavedenější klubovou nocí je FX Bounce, která letos oslavila již 11 let svého fungovaní. Tato urban noc má své stále návštěvníky už po mnoha let a dá se říci, že někteří s touto noci takřka "vyrostli". FX Bounce se koná pravidelně každý čtvrtek a kromě české a zahraniční hudební produkce se návštěvníci mohou těšit na speciální edice s doprovodným programem, jako jsou live vystoupení a vystoupení různých tanečních skupin.

Která klubová noc je naopak nejčerstvější a chtěli byste na ni upozornit?
Mezi nejčerstvější novinky patří hned dvě klubové noci. Tou první je středeční párty Wednesday FX Session, která spatřila světlo světa v říjnu tohoto roku. Po dlouhé době opět Radost FX otevřela brány svého klubu ve středu, takže se jedná o zásadní rozšíření programu klubu. Wednesday FX Session je zaměřena na house, deep-house a tech-house a uspořádali jsme ji ve spolupráci s klubem Ateliér, kde má tato akce vždy svou oficiální afterparty. Tato noc je postavena na Djs mladší generace, kteří nás nemusí přesvědčovat o tom, že jsme si vybrali dobře! Další novinkou je pravidelná sobotní klubová noc Swerve FX, která je zaměřena na mainstreamový sound.

ROZŠÍŘÍME NABÍDKU REZIDENTNÍCH NOCÍ

Chystá klub do budoucna nějaké programové novinky, nebo je současná dramaturgie vyhovující?
V této chvíli chystáme zbrusu nové rezidentní noci, které doplní ty stávající. Rádi bychom oslovili jak mladší generaci, tak širší cílovou skupinu, aby si u nás každý našel to své, právě proto budeme rozšiřovat nabídku nových rezidentních nocí. Stále se budeme držet elektronické hudby, na které bylo jméno Radost FX vybudováno a neodmyslitelně ke klubu patří, některé noci však budou žánrově malinko odlišné. Nerada bych ještě prozrazovala detaily, brzy o všem budeme informovat.

Co je vaším cílem do dalších let fungování?
Naším jednoznačným cílem je mít spokojené hosty, kteří se k nám budou rádi vracet a kterým budeme stále přinášet něco nového, zajímavého a hlavně kvalitního.

Co byste vzkázali čtenářům iREPORTu?
Rádi bychom za celý tým Radosti FX pozdravili všechny vaše čtenáře a srdečně je k nám pozvali! 

foto: archiv Radost FX

Témata: Radost FX, Jan Blomqvist, klubové noci, kluby, DJs

zavřít