Ovoce a Imodium interview (I.): Naše turné? Chceme, aby to byl upocenej nahuštěnej mejdan

Vydáno 08.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Kapely Ovoce a Imodium již potřetí vyráží na společné turné, které zahrne 18 měst po celé republice. "Ovocní" Pišto a Láska a Thom z Imodia nám prozradili, jak ho pojmou i jaké mají plány do budoucna. Více se dozvíte v první části našeho dvoudílného rozhovoru. Druhou část si přečtěte zde

Ovoce a Imodium interview (I.): Naše turné? Chceme, aby to byl upocenej nahuštěnej mejdan OVOCE letos částečně proměnilo sestavu a název

Jak jste spokojení s uplynulou festivalovou sezónou?
Thom (dále T.): Kluci toho měli strašně málo a my zase strašně moc (smích). A to jsme chtěli úplnej opak, protože jsme v mezičasech dělali novou muziku. V září jsme stihli i sadomasochistickou kapelní dovolenou s částí Ovoce.
Pišto (dále P): My toho taky občas měli dost. (smích)

SOUTĚŽ o vstupenky na Imodium a OVOCE

Vám nestačí se vidět na pódiu, musíte jet i na společnou dovolenou?
P: S Tomášem spolu pracujeme tři a půl roku skoro denně na všem možnym.
T: Zjistili jsme totiž, že čím víc jsme spolu, tím míň se se*em (smích). Takže když se nevidíme, štěkáme na sebe přes Facebooky a maily, proto je lepší bejt furt spolu. To je i motto tohoto turné… Proč bychom jinak jeli v tomto složení už potřetí?

Skončily open airy a začalo zase hraní uvnitř, v klubech. Kde hrajete radši?
T: Určitě venku, pokud zrovna není vichřice a člověk neklepe kosu. Navíc teploty jsou přijatelný a dívky jsou koukatelnější. (smích)
P: Koukatelný máš i holky v latexu na motorkářských srazech nebo metalovejch festivalech. (smích)
T: To si jen myslíš, zažili jsme motorkářskej sraz, kde je samozřejmě program složenej jak z hudby, tak i ze striptýzu, a ty holky nebejvaj moc hezký. A nás tenkrát donutili nazvučit a na podiu už zůstat. Takže proběhla svlíkačka a my se na tu nepěknou podívanou museli koukat. Celá p*del končila tím, že holka vytáhla na pódium týpka, kterej byl tak vožralej, že se mu ani nepostavil. No freakshow.

vložte odkaz, text nemažte

BUDE TO TĚLO NA TĚLO, NA CO ČTYŘI SVĚTLA NAVÍC

Jaké bude vaše společné turné, na co se můžeme těšit?
P: Celkem obsahuje 18 koncertů. Napadlo mě, že jak všichni vozí různý světla, efekty apod., tak my bychom s sebou vezli... leda h*vno. (smích) Přivezeme hlavně sebe/nás. Chceme si to užít, a ne se tam s*át s nějakýma šňůrama apod.
T: My jsme s tím do toho šli, vybrali jsme menší prostory a myslím si, že záměr tohoto turné je, aby to bylo tělo na tělo, aby to byl upocenej nahuštěnej mejdan, místo toho, aby tam blikala čtyři světla navíc.
P: Bereme s sebou ale balónky a kapelu Nouzovej východ. U nich kdysi zaskakoval náš basák Tomy, než šel k nám. Křtili jsme jejich novou desku - tam jsme se seznámili. Deska se jmenuje Nádech výdech a má skvělej obal! Prostě budou tři kapely a žádný kraviny okolo. Teda až na ty nafukovací.... No nechte se překvapit, něco přeci jen bude. (smích)
T: Jestli má někdo rád poslední desku Imodia, tak to bude poslední turné k ní.
P: Já jo!

Budete si dělat navzájem naschvály a lumpárny jako dřív?
T: Mně se třeba po těch naschválech stýská a mám připravený esa v rukávu. Na našem druhým společným turné se skoro už Ovoce/zakázanÝovoce rozpadalo, tak neměli moc humoru. (úsměv) Zatím ale vedou, protože kromě jinýho mi v Jistebnici  2014 nasadili mezi koncem setu a přídavkem na mikrofon šprcku. Nešlo se na to dívat, natož zpívat. (smích) Dodnes na FB koluje fotka, jak se snažím tu šprcku sundat, a marně. (smích)
P: Pamatuju si, jak jsem měl ručníček a pitíčko, kluci z Imodia vzali gaffu a všechno mi to přilepili k aparátu, na kterym to leželo, takže když jsem se po třech songokusech chtěl napít a utřít nejen čelo, tak to prostě nešlo. Nebo mi jednou do pitíčka, kde jsem měl pomerančovej džusíček, nalil Thom mraky vodky. Bylo to nečekaný a bylo toho moc. (smích)
Láska (dále L): V jednom songu hraju asi 10 vteřin na foukací harmoniku v nějaký tónině. No a ty parchanti mi koupili stejnou foukačku, ale v úplně jiný tónině. No a já začal hrát a strašně se divil, co to sakra je.
P: Největší sranda je, že to nevymyslelo Imodium, ale my. Střílíme i do svých řad. (výsměch)

KAUZA OVOCE? HODILI JSME TO NA PRÁVNÍKY A SAMI ŘEŠÍME HUDBU

Proč je partnerem turné oděvní značka HVNS?
T: Je to jednoduchý, snažíme se navzájem podporovat ve všem, co děláme.
L: S naším Francem jsme si založili oděvní značku HVNS, která znamená "Hovno Vole Naser Si". Thoma s Pištem pak nějak v rádiu napadlo, že to můžeme dát dohromady na tohle turné, za což jsem byl strašně rád - aspoň se zas dostane mezi pár dalších lidí. Pro tohle turné vyrábíme spešl novej design a kluci tím pádem dostanou nějaký nový oblečení - je to lepší, než když jsou nahatý. (smích)
T: My, mimochodem, máme velký plány s merchem na příští rok - bude se to týkat intimních partií žen. Myslím si, že to bude velký šlágr, protože to ulehčí dost debilních situací, když jsou fronty před záchody. (úsměv)

Imodium a ukradenýOVOCE vyráží na HVNS tour

V jaké fázi je teď Ovoce v kauze se Zakázaným ovocem?
P:  Asi tak o dva a třičtvrtě roku zpožděně než Supporti a Portless. Jinak to stojí za h*vno, ale po prvním čtvrt roce nervů jsme usoudili, že chceme dělat muziku, tak jsme to v podstatě hodili na právníky, kteří to řeší, a my se věnujeme tomu hlavnímu - kapele.

Skupina zakázanÝovoce byla prý okradena jedním ze členů kapely

Jak na tuto kauzu zareagovali vaši fanoušci?
P: Rozdělilo se to na třetiny - z toho jedna je naše skalní, druhá jejich a třetina jsou společní - ti mě se*ou nejvíc. Ale chápu, že do toho nevidí.
L: Proč? Však my hrajeme jinou muziku, oni taky, tak jsme v podstatě dvě rozdílný kapely. Takže si můžou vybrat sami a poslouchat klidně oboje. Ať si každej poslouchá, co chce, ale necpe mi jinou kapelu. Nemám rád, když mi někdo valí do hlavy, jak tamta skupina má takový a makový písničky - mně to je dost u p*dele. My děláme, co děláme, a za tím si stojíme. A lidi ať nás buď poslouchaj, nebo ne. Jsme každopádně rádi, že těch, co nás poslouchaj, je pořád hodně a hlavně že přibejvaj.
Na tohle téma jsme složili novej song, kterej vyjde až po Novým roce a bude se jmenovat Znáš mě líp než já. Je to o lidech, kteří si o tobě třeba přečtou jeden status na Facebooku, a hned si myslí, že o tobě ví všechno... a ještě nám začnou kázat, co děláme špatně a tak podobně. Přesně o těch chytrácích to je.
P: A nechť nám... cokoliv s p*delí!


Turné začalo před pár dny koncertem v Brně. Foto: Romana Šlapáková

Druhá část rozhovoru vyjde na iREPORTu 15. listopadu. 

HVNS tour 2016:
10. listopadu  Hradec Králové – AC klub
11. listopadu  Kutná Hora – Česká 1
12. listopadu  Broumov – KD
18. listopadu  České Budějovice – River music club
19. listopadu  Domažlice – Death Magnetic
23. listopadu  Plzeň – Anděl Music Bar
24. listopadu  Praha – Rock Café
25. listopadu  Jistebnice – KD
26. listopadu  Litvínov – Ponorka
02. prosince   Děčín – Le Garage Noir
03. prosince   Pacov – Legenda club
09.prosince    Lanškroun – Apollo music club
10. prosince   Sedlčany – Pohoda
16. prosince   Jihlava – Chilli music bar
17. prosince   Frýdek-Místek – Stoun music club

text: Hana Bukáčková, foto: archiv kapel (promo), Romana Šlapáková (koncert)

Témata: Imodium, Ovoce, turné, HVNS, koncerty

zavřít