VIDEOROZHOVOR: DJ Friky - Loni jsem si zahrál v šestnácti zemích

Vydáno 07.03.2019 | autor: redakce

František Hošta alias DJ Friky patří k mezinárodně nejžádanějším zástupcům české hudební scény. Kromě svých zahraničních zkušeností vzpomněl v rozhovoru na setkání s ikonami jako Grandmaster Flash či DJ Krush, spolupráci se soulovým zpěvákem Martinem Svátkem a pozval k poslechu Frikolóry na Radiu Color. Už v pátek 8. března bude opět hlavní hvězdou afterparty Hudebních cen Žebřík.

VIDEOROZHOVOR: DJ Friky - Loni jsem si zahrál v šestnácti zemích VIDEOROZHOVOR: DJ Friky - Loni jsem si zahrál v šestnácti zemích

Friky úspěšně vystupuje v zahraničí, jen loni navštívil šestnáct zemí v Evropě a Asii. "Ze Švýcarska jsem odlétal do Indonésie, konkrétně na Bali, a pak jsme se přesouvali rovnou do Taipeie, kde se konalo světové finále soutěže Red Bull 3Style Championship," zavzpomínal Friky, který na místě podporoval českého zástupce DJe Ondrashe. 

DJ Friky interview: Nikdy se mi ani nesnilo, že bych se mohl potkat s tolika legendami

V prosinci v Roxy vystoupil jako předskokan Grandmastera Flashe. "Je to legenda, snad jako jediný DJ na světě je zapsán v Rock'n'rollové síni slávy. Byl na mě moc milý a předvedl skvělé vystoupení. Dokonce mi říkal, že se známe, a ptal se mě, zda se spolu můžeme vyfotit," dodává. 

V současnosti chystá EP se soulovým zpěvákem Martinem Svátkem. "Máme spolu vydané už tři skladby, chystáme čtvrtou," láká. Společně oba umělci, kteří mají shodou okolností narozeniny ve stejný den, vystupují i v rámci hodinové show. 

Na Žebříku se Friky 8. března v DEPO2015 tradičně představí jako hlavní hvězda afterparty. "Mám Žebřík rád, stejně jako Plzeň, v níž jsem dlouho žil. Budu se snažit být aktuální a pobavit lidi. Můžete očekávat divokou show!" 

video: Tadeáš Felkel, rozhovor: Jarda Hudec

Témata: DJ Friky, Grandmaster Flash, Roxy, Žebřík

zavřít