VIDEOROZHOVOR - Jakub Kohák: Za natočení videoklipu jsem nikdy nedostal ani korunu

Vydáno 13.02.2017 | autor: redakce

Jakub Kohák, který v minulosti získal několik cen Žebřík, se letos na vyhlášení výsledků vrátí poprvé v roli moderátora. Po jeho boku bude stát 10. března v Plzni Iva Pazderková. V rozhovoru jsme s ním probrali nejen minulost, kdy jako režisér natočil klipy pro Wohnout, Tata Bojs nebo Annu K., ale také aktuální fenomén Tvoje tvář má známý hlas nebo jeho oblíbenou hudbu. 

VIDEOROZHOVOR - Jakub Kohák: Za natočení videoklipu jsem nikdy nedostal ani korunu Jakub Kohák: Za natočení videoklipu jsem nikdy nedostal ani korunu

V rozhovoru Jakub Kohák zavzpomínal například na natáčení originálního klipu Attention Aux Hommes pro Tata Bojs nebo založení kapely Wohnout, která o něm dokonce nahrála píseň Dobrý den, pane Kohák. "Trochu tam cítím parazitování na mém jméně, takže zvažuji žalobu," říká s humorem a dodává: "Proč by nemohl kamarád zažalovat kamaráda"? Ve videu níže se dále dozvíte, které mladé kapely Koháka zaujaly. 

VYHLÁŠENÍ ŽEBŘÍKU MODERUJÍ KOHÁK A PAZDERKOVÁ, VYSTOUPÍ TOMÁŠ KLUS, SLZA NEBO DAN BÁRTA

Sám přiznává, že za natočení klipu pro kapely nikdy nevzal žádný honorář. "Všechno to byla charitativní práce, spíš jsem do dvou ještě investoval, aby tam bylo vše, co jsme tam chtěli mít. Není to práce, kterou by si člověk mohl vydělat peníze." Zároveň si myslí, že v dnešní době, která chrlí jedno video za druhým, jsou klipy natolik rychloobrátkovým zbožím, že nemá cenu do nich investovat velké finanční prostředky. 

vložte odkaz, text nemažte

Moderátorem Žebříku bude v jeho jubilejním 25. ročníku poprvé. Spolu s ním se o uvedení programu postará jeho kolegyně ze show Tvoje tvář má známý hlas Iva Pazderková. "Vytvoříme schopný tandem, možná bychom se pak mohli zúčastnit olympiády ve dvojbobu - tak dobrý to bude. Bude to legrační, nevázané, ale kdo si chce odnést nějaké poučení, to tam také najde." 

Iva Pazderková interview: Moderování Žebříku s Jakubem Kohákem? To bude jízda!

Vyhlášení výsledků ankety Žebřík proběhne 10. března v DEPO2015 v Plzni. Živě zahrají Tomáš Klus, Vypsaná Fixa, Dan Bárta a Alice, Ivan Mládek a Banjo Band, Slza a Thom Artway. Nejvíce nominací získali od hlasujících v 1. kole Tomáš Klus, Ewa Farna a skupina Kryštof. o vítězích rozhodne 2. kolo. Své hlasy mohou fanoušci posílat až do konce února. Více na www.anketazebrik.cz.

text: Jarda Hudec, Josef Martínek, video: Karel Holubička (www.polas.cz), foto: Jaroslav Noska (rozhovor), Jarda Hudec, archiv (Tomáš Martinek, Zdeněk Vaiz)

Témata: Žebřík, Jakub Kohák, Iva Pazderková, Wohnout, Tata Bojs, Anna K., Tvoje tvář má známý hlas

zavřít