VIDEOROZHOVOR: John Wolfhooker - 313 je nové 666

Vydáno 06.01.2020 | autor: iREPORT

Mladá česko-slovenská rocková kapela John Wolfhooker má za sebou nabitý rok. Vystupovala na velkých festivalech v čele s Rock for People, předskakovala na halových koncertech skupinám jako Hollywood Undead, Enter Shikari, nebo Three Days Grace a na sklonu roku vydala své třetí řadové album 313. Pokřtí ho 21. února v pražské Akropoli, 13. března zahraje na vyhlášení ankety Žebřík v Plzni. 

VIDEOROZHOVOR: John Wolfhooker - 313 je nové 666 VIDEOROZHOVOR: John Wolfhooker - 313 je nové 666

"313 je číslo, kterého jsme si všimli asi po čtyřech letech na dveřích od naší zkušebny během nahrávání skladeb," vysvětluje název novinky kapela. "Člověk potřebuje rychle uložit nápad, a tak musí hned vymyslet nějaký název," dodává parta.

Hollywood Undead šlehali v Praze plameny. Předskakovali jim John Wolfhooker

Čísla však mají ještě další symboliku. "Délka alba je 31 minut a tři sekundy a soubor s písněmí má 313 MB," smějí se hudebníci. "313 je nové 666," vzpomínají s nadsázkou ďábelské číslo. 

V digitální verzi album obsahuje osm skladeb, ovšem fyzická podoba bude bohatší. "Objeví se na ní i skladby, které jsme už dříve vydali jako singly. Celkově jich tedy bude 13."

LIVE: John Wolfhooker dostali v zaplněné Akropoli fanoušky do kolen

Skupina si hodně dává záležet také na vizuální stránce své hudby. "V den, kdy jsme album digitálně vydali, už měla každá skladba bez klipu svoje lyric video," připomíná. Videa budou zároveň použita na LED obrazovce při větších koncertech. Jedním z nich bude i vystoupení na udílení cen Žebřík 13. března v DEPO2015 v Plzni. 

Křest alba 313 se uskuteční 21. února v pražské Akropoli. Vystoupí i kapely From Our Hands a Glad For Today. Kromě koncertů v Česku a na Slovensku plánují John Wolfhooker také zahraniční vystoupení. 

video: Karel Holubička, foto: Lukáš Knoll rozhovor: Jarda Hudec

Témata: John Wolfhooker, 313, Žebřík

zavřít