VIDEOROZHOVOR: Michal Dvořák - Lucie je v nejlepší kondici od poslední desky

Vydáno 01.10.2018 | autor: Jarda Hudec

Nová deska Lucie po šestnácti letech patří k nejočekávanějším událostem hudebního podzimu. Do zákulisí nahrávání nás vtáhl klávesista Michal Dvořák, s nímž jsme si povídali v létě na lodi Cargo Gallery těsně před festivalem Soundtrack Poděbrady, který pořádal.

VIDEOROZHOVOR: Michal Dvořák - Lucie je v nejlepší kondici od poslední desky VIDEOROZHOVOR: Michal Dvořák - Lucie je v nejlepší kondici od poslední desky

"Každý máme na desce svoje skladby i texty. Tentokrát platí víc než kdy jindy, že každý z nás autorsky přispěl, ať už větší, nebo menší měrou," říká Michal Dvořák o albu EvoLucie. Zároveň vyzdvihuje, že unikátní je i jejich kolektivní přístup k aranžování. Právě ten podle něj dělá Lucii Lucií. Novinka zatím nemá termín vydání, určitě však vyjde před listopadovým turné.

VIDEOROZHOVOR: Michal Dvořák - Na Soundtrack Poděbrady by někdy rád přijel i Hans Zimmer

Skloubit časové možnosti jednotlivých členů pro společnou práci ve studiu prý nebylo vůbec jednoduché, vše se ale nakonec podařilo podle domluvy. "Striktně si udržujeme volné víkendy, všichni totiž máme rodiny a byli bychom rádi, kdyby nám chvíli vydrželi," žertuje hudebník a dodává: "Ve studiu jsme šest až osm hodin denně. Když se jde do finále, zůstáváme i přes noc."

VIDEO: Lucie je po šestnácti letech zpět s novou hudbou! Singl Takhle tě mám rád pojednává o svatbě

V polovině listopadu zahájí kapela své výpravné turné po českých a slovenských halách. Dvakrát zahraje v Brně, třikrát v Praze, dále se představí i v Ostravě, Bratislavě a Košicích. 

Po koncertech Lucie nejspíš opět na čas dopřeje pauzu. "Každý máme spoustu projektů okolo, takže nějaká pauza musí automaticky zase přijít," zamýšlí se Dvořák. "Skupina takového formátu by v malém českém prostředí jinak chcípla," říká. Ujišťuje ale, že Lucie je v nejlepší kondici za poslední 16 let, kdy vyšlo její dosud poslední album Dobrá kočzka která nemlsá.

rozhovor: Jarda Hudec, video: Tadeáš Felkl, foto: Ondřej Pýcha, Jan Turek (dokument EvoLucie)

Témata: Lucie, Michal Dvořák, EvoLucie

zavřít