The Prostitutes, NiceLand, River Jordan a další budou zachraňovat dětský domov

Vydáno 09.06.2011 | autor: redakce

Již v sobotu 11. června se v pražském klubu Rock Café koná benefiční akce Zachraňte Krč!. Svým vystoupením ji podpoří The Prostitutes, NiceLand, River Jordan, Hentai Corporation a Rattle Bucket.

The Prostitutes, NiceLand, River Jordan a další budou zachraňovat dětský domov The Prostitutes, NiceLand, River Jordan a další budou zachraňovat dětský domov

 
kr finalSmyslem večera je finančně a mediálně podpořit Dětský domov v Krči, který se v současné době nachází ve vážné finanční krizi, která reálně ohrožuje samotnou existenci domova.V Krči se nachází jeden z nejlepších dětských domovů v ČR pro opuštěné a zanedbávané děti do šesti let, včetně kojenců a nemluvňat. Domov klade důraz na co nejintenzivnějíší citovou péči, kterou se snaží aspoň částečně kompenzovat absenci rodiny, která je v tak choulostivém věku nezbytná. A právě tento aspekt odlišuje Dětský domov v Krči od ostatních zařízení v ČR, které sice dětem poskytují kvalitní materiální zabezpečení, ale citová péče není na takové úrovni.

Bohužel kvůli úsporným vládním opatřením letos Dětský domov dostává stále méně příspěvků od státu a v současné chvíli je situace Dětského domova kritická. Začátkem roku muselo být zavřeno jedno oddělení a hrozí zánik dalších. Situace je o to vážnější, že jedná o JEDINÝ ústav pro opuštěné kojence v Praze.

11.6. se v pražském klubu Rock Café sejde špička české klubové scény, která bez nároku na honorář zahraje pro děti z Krče. Veškerý výtěžek z večera půjde přímo na konto Dětského domova na nákup těch nejdůležitějších věcí, aby se domov nemusel zavřít. Dalším smyslem večera je na problém upozornit a dát najevo, že nám to není lhostejné. Společně se nám může podařit o krizi Dětského domova informovat média i širokou veřejnost a společně snad Dětský domov pomůžeme odvrátit od zániku.

Festival POMOZTE KRČI navazuje na sérii benefičních koncertů LaFEST, které podporují Dětský domov v Krči již od roku 2008. Na dvaceti koncertech se pro Dětský domov vybralo přes 160 000Kč. 



TZ, map
zavřít