Colours of Ostrava láká na plavbu po Ostravici a kurz tance ve stylu Michaela Jacksona

Vydáno 27.06.2011 | autor: PR

Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava, který se koná od 14. do 17. července v zeleném srdci severomoravské metropole, budou moci kromě shlédnutí mnoha kapel i divadel zažít řadu doprovodných programů. Hudebními hvězdami festivalu jsou Grinderman, Apollo 440, The Herbaliser, Mono, Lisa Hannigan, Andreya Triana a N.O.H.A.

Colours of Ostrava láká na plavbu po Ostravici a kurz tance ve stylu Michaela Jacksona Colours of Ostrava láká na plavbu po Ostravici a kurz tance ve stylu Michaela Jacksona

Na zvláštní workshopové scéně budou mít příležitost si na vlastní kůži vyzkoušet a naučit se například flamenco, orientální, africké, hawaiské a slovenské lidové tance, nebo se pohybovat v rytmu hip hopu a electric boogie, který často ve svých klipech využíval Michael Jackson.

V rámci třetího ročníku projektu Barvy Ostravy – industriál, který pořádá Antikvariát a klub Fiducia, čekají na zájemce z řad diváků Colours of Ostrava exkurze do horkého provozu ve vysoké peci v Nové huti spojené s odpichem železa, projížďky historickým autobusem po průmyslových čtvrtích Ostravy s odborným komentářem, šumné procházky centrem města ke Stodolní ulici s výkladem, dětské ateliéry, projekce dokumentů s tématem industriálního dědictví, výstava fotografií Ivana Pinkavy i speciální sleva na knihy v antikvariátu. Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme rezervaci míst na telefonu 596 117 312 (po – pá 10 – 18 hodin). Na projížďky s Odpichem je rezervace nutná – nízká kapacita z bezpečnostních důvodů.

colours_projizdka

Se vstupenkou na Colours získají návštěvníci řadu dalších výhod – například slevy na vstupné do ostravské ZOO, do areálu Landek parku s hornickou expozici a možností sfárat do dolu nebo možnost plavit se po řece Ostravici, která se nachází mezi oběma hlavními festivalovými areály. Doprovodný program připravil do svých prostor také pivovar Ostravar – například komentovanou prohlídku zákulisí výroby piva i s jeho ochutnávkou nebo pivovarskou školu, kde se zájemci dozví nejen teoretické informace o pivu, ale vyzkouší si i praktické dovednosti jako čepování a umění degustace.


Barvy Ostravy – industriál - Program:
14. 7. v 18:00 vernisáž výstavy Martin Klimeš
14. 7. – 17. 7. 10:00 – 18:00 Ivan Pinkava - výstava fotografií
14. 7. – 17. 7. 10:00 – 18:00 Ostravské těžní věže – výstava fotografií
15. 7. ve 12:00 a 15:00 Odpich železa v Nové huti a vyjížďka historickým autobusem z Moravské Ostravy do Nové Huti s komentářem historika architektury Martin Strakoš
16. 7. ve 12:00 a 14:00 Procházka od Nádražní ulice přes Stodolní ulici po frýdlantské mosty s komentářem historika architektury Martin Strakoš
15. 7. – 16. 7. 15:00 - 17:00 Dětský ateliér pro děti a jejich rodiče v dětském stanu Colours.
Ateliér vede výtvarnice Marcela Lysáčková a lektorka Petra Popelářová.
15. 7. – 16. 7. 15:00 – 17:00 Bodypainting s mistrem ČR Martinem Fickem
Nechte své tělo rozzářit barvami na desátém ročníku Colours of Ostrava. Mistr ČR z roku 2011 Martin Ficek vám bude k dispozici od 15:00 do 17:00 před dětským stanem Colours.
16. 7. – 17. 7. 12:00 - 18:00 Filmové projekce - projekce krátkých dokumentů s tématem industriálního dědictví a architektury
14. 7. - 17. 7. 10:00 – 18:00 Speciální slevy na knihy v antikvariátu Fiducia


K potvrzeným zahraničním kapelám Colours of Ostrava patří: Grinderman (UK), Salif Keita (Mali), Public Image Ltd. (UK), Yann Tiersen (FR), The Horrors (UK), Clannad (IRL), Apollo 440 (UK), Swans (US), Semi Precious Weapons (US), The Herbaliser (UK), Blackfield (UK / ISR), Balkan Brass Battle s Fanfare Ciocarlia (Rumunsko) a Boban i Marko Marković Orkestar (Srbsko), Mono (Japonsko) Lisa Hannigan (IRL), Andreya Triana (UK), Joan As Police Woman (US), N.O.H.A. (ES, D, USA, CZ), Dubioza Kolektiv (Bosna a Hercegovina), Bomba Estéreo (Kolumbie), Sam Karpienia (Francie), La Shica (Španělsko), SMOD (Mali), Luísa Maita (Brazílie), Stephan Micus (Německo), David Hykes (US), L'Orchestre International du Vetex (Belgie), Moana and the Tribe (Nový Zéland), Aranis (Belgie), Frank Yamma (AUS) a celá newyorská scéna.

Z domácích kapel jsou na letošních Colours zatím potvrzeni: 5P Luboše Pospíšila, Café Industrial, CCTV Allstars, Čankišou, Divokej Bill, Dva, Fiha, Garage & Tony Ducháček, Houpací koně, Jiří Schmitzer, Jananas, Kacu!, Květy, Le Pneumatiq, Lenka Dusilová a Eternal Seekers, Luno, Madebythefire, Marsyas, Marta Töpferová, Monkey Business, Navigators, Nightwork, Oldřich Janota, Prago Union, Priessnitz, První hoře, Republic of Two, Sato-san To, Stanley's Dixie Street Band, Sto zvířat, Tata Bojs, Taliesyn, Tatroska, The Plastic People of the Universe, The Pooh, Tleskač, Traband, Unifiction, Už jsme doma, Vladimír Mišík & ETC..., Vladivojna La Chia a Vltava.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V předprodeji je nyní omezené množství 8 000 ks čtyřdenních vstupenek za 1 590 Kč, po jejich doprodání bude do 13. července cena 1 890 Kč. Prodej na místě proběhne za cenu 1 990 Kč, pokud nebude vyprodáno před zahájením festivalu.

zdroj: TZ, dm 

zavřít