Jack Daniel. Muž, který dal rocku chuť! Kouřovou!

Vydáno 22.09.2011 | autor: PR

Jméno Jacka Daniela je skloňováno po celém světě. Už za jeho života se z něj stala legendární postava amerického průmyslu lihovin. A tato pověst trvá až do dnešních dnů díky slavné whiskey, která nese jeho jméno.

Jack Daniel. Muž, který dal rocku chuť! Kouřovou! Jack Daniel. Muž, který dal rocku chuť! Kouřovou!

jack-daniels_bottle2Image, kterou si Jack Daniel vybudoval za svého života na přelomu 19. a 20. století, vtiskl i osobitý ráz značce nejoblíbenější americké whiskey. Stala se symbolem nezávislosti a svobody.

Proto je Jack Daniel´s whiskey výrazem svérázného stylu života, který je sice na jednu stranu konzervativní, ale nezávislosti se rozhodně nebojí. Stejně jako Jack. Zásadový zůstal při výrobě své whiskey, protože věděl, že její neměnná kvalita je zárukou úspěchu. Při tom však dovedl inovovat a díky tomu zaujmout další publikum. Tak to udělal, když se rozhodl pro skutečně výjimečnou láhev pro svou neméně výjimečnou whiskey. Když se Jack Daniel´s whiskey začala prodávat v hranaté lahvi, jedinečné a jinde nevídané, zanedlouho stala po celém světě ikonou kvalitní whiskey.

Old a fashion Jack

Když slavil Jack své 21. narozeniny, měl za sebou již mnoho životních zkušeností. Nově registroval svoji vlastní značku whiskey a byl z něj vážený obchodník. Aby své narozeniny oslavil, jak se patří, odjel z venkova do města, kde si vytvořil výběrem nového šatníku svůj osobitý styl, který ctil po celý svůj život. Získal tím pověst „old" a „fashion" muže. Toto označení jeho životního stylu se pak promítlo dle legend i do názvu jeho whiskey, která se údajně od té doby označuje jako Old No. 7. Sedmička provázela Jacka po celý život. Jackova palírna letos vzdala poctu svému zakladateli jako každý rok velkolepou oslavou narozenin, zasvěcenou právě číslu sedm.

Jack má své příznivce i v české kotlině a i pro zdejší fanoušky si značka připravila za jejich věrnost Jackovi narozeninový dárek, který si ovšem musí každý řádně zasloužit, jako si Jack vydobyl své postavení. V herní aplikaci na Facebooku Jack Daniels Czech Republic se po splnění úkolu můžete i vy zařadit mezi sedm statečných, kteří obdrží atraktivní ceny.

Jack Rocks

jack rocksJack rozhodně nebyl nudný patron, jeho společnost byla všemi velmi vyhledávaná. Není se čemu pak divit, když legendy hovoří, že neušel zájmu nejedné ženy. V roce 1892 se stal Jack dokonce majitelem vlastního salonu. Otevřel si dokonce podniky dva – Bílého králíka a Červeného psa.

Chtěl přinést do malého městečka Lynchburgu trochu kultury, jak tomu bylo zvykem na jiných místech, které poznával na svých obchodních cestách. Protože měl hudbu velmi rád, založil v Lynchburgu také amatérskou kapelu složenou z obyčejných lidí z města. Kapela „Original Silver Cornet Band" byla obnovena v roce 1972 a působí ve Státech dodnes.

Že má značka Jack Daniel´s whiskey k hudbě blízko i dnes, dokazuje její účast na hudebních festivalech a podpora hudebního průmyslu, například pořádáním soutěží amatérských kapel, kterým dává možnost se prosadit na hudební scéně.

Pokud se s Jackem chcete potkat osobně, navštivte jeden z podniků, kde žije Jack. Seznam Jack Lives Here podniků naleznete také na Facebooku Jack Daniels Czech Republic

zavřít