Natálie Kocábová chystá vlastní divadelní hru, částečně autobiografickou

Vydáno 13.11.2011 | autor: redakce

Zpěvačka, básnířka a spisovatelka Natálie Kocábová napsala scénář k divadelní hře s názvem Na rohu světa. Její debutový počin bude mít premiéru 18. listopadu v Divadle Na Prádle. Příběh hry vypráví o životě hrdinky jménem Maya, autorka do ní částečně promítá sama sebe. 

Natálie Kocábová chystá vlastní divadelní hru, částečně autobiografickou Natálie Kocábová chystá vlastní divadelní hru, částečně autobiografickou

natalie-kocabovaOsobitá zpěvačka, básnířka a spisovatelka Natálie Kocábová využila svůj talent a znalosti z oblasti scénaristiky a dramaturgie a napsala scénář k divadelní hře s názvem Na rohu světa.

Natálie je známá především jako zpevačka. Na hudební scénu vstoupila, když jí bylo patnáct let a od té doby vydala tři alba. Zároveň vyšly její básnické sbírky, novely a kniha beletrie. Nyní svůj talent zúročila při tvorbě scénaře pro divadelní hru a její debutový počin bude mít premiéru 18.11. v Divadle Na prádle.

Hlavní hrdinka hry se jmenuje Maya.  Autorka do ní částečně promítá sama sebe. Reflektuje skrze ní své životní zkušenosti a díky tomu je text velmi silný, chytrý, obsažný. Jednotlivé repliky vystupují z papíru a ztělesňují  se do konkrétních prožitků.

 „Vás to děsí, co? Tohle celý. Ten prostor, tyhle zdi, ten čas... to je život, kterej my vedem, tahle realita – je naše. Celej svět má tyhle kontury, vedem životy na hraně, tady jsme na rohu světa, pani... kde je jedno, co a kde je pravda. Čí je a pro koho uzpůsobená. Jak vypadá. Tady to nikoho nezajímá, čemu vy a jiný normální lidi říkáte hrany... každodennost... realita, normalita. Nic takovýho tady nenajdete. Tohle, je jak žijem. Každej den, pořád. Nejde to vyléčit. Nejde to léčit. Nic jinýho neexistuje.”

První repríza je naplánována na 19.11. a další budou jistě následovat. Hru nazkoušel divadelní soubor Divadlo Plus v režii Jiřího Hajdyly. Hrají Lucie Radimerská, Lenka Vahalová a Tereza Nádvorníková.

Text: TZ, kofo 

zavřít