Taneční choreografie Yemiho A.D. boduje ve světě

Vydáno 16.07.2013 | autor: redakce

Dva videoklipy s choreografií Yemiho A.D. se umístily ve výběru 20 nejlepších tanečních videí amerického hudebně-kulturního serveru Paste Magazine. Konkrétně jde o Runaway rappera Kanyeho Westa a klipu Wandering Star americké indie-popové skupiny Poliça.

Taneční choreografie Yemiho A.D. boduje ve světě Taneční choreografie Yemiho A.D. boduje ve světě

Yemi - Runaway Film - PragueYemi A.D. a Kanye West z doby natáčení videoklipu Runaway

V roce 2010 přizval Kanye West českého choreografa a tanečníka Yemiho A.D. ke spolupráci na svém novém videoklipu Runaway a celosvětovém turné. Natáčelo se Česku a právě díky této spolupráci se k nám vrátil Kanye West společně s Jay-Z natočit videoklip k singlu No Church In The Wild z jejich společného alba Watch The Throne.

Yemiho tvorba pro slavného rappera od té doby pokračuje. Za loňský rok spolupracovali na videoklipu Lost In The World a velkou pozornost vyvolalo také Yemiho virální video baletek tančících na palubě australského letadla.

O něco méně známá je spolupráce Yemiho s americkou indie partou Poliça. K tvorbě videoklipu pro tuto kapelu přizval Yemiho korejský režisér E.L.Y. Natáčelo se v Los Angeles v prostorách soukromé galerie obrazů. Cílem bylo tancem ztvárnit čtyři životní partnery staré ženy, která vzpomíná na dobré i zlé časy s nimi. Yemi ke spolupráci dodává: "Poliça hraje elektro s živými nástroji, je nesmírně inspirativní, byla to opravdu skvělá zkušenost."

Hlavním hudebním počinem Yemiho pro tento rok bude vydání debutového EP s projektem Equals. To by mělo vyjít koncem srpna. Co se týče projektů pro ostatní interprety, Yemi připravuje dva videoklipy, tentokrát v roli režiséra. Oba budou pro americké hudebníky a oba budou ve stylu sci-fi.

TZ, ape

zavřít