20 koncertů, které na podzim nesmíte propásnout (II.)

Vydáno 03.09.2013 | autor: redakce

Stejně jako začátek podzimu, také jeho druhá polovina nabídne nespočet atraktivních koncertů. Po první části pokračujeme druhou desítkou akcí, které byste na podzim neměli propásnout.

20 koncertů, které na podzim nesmíte propásnout (II.) 20 koncertů, které na podzim nesmíte propásnout (II.)

 

 

placebo-web SQPLACEBO

kdy: 13.listopadu - Lucerna, Praha
cena vstupenek: 1190 Kč
proč: Placebo jsou sázka na jistotu. Jejich koncerty jsou vždy kvalitně odehrané, sugestivní a (i když plakáty s touto formací visí nad postelemi rozervaných dospívajících už od roku 1994) stále cool a sexy. Britská alternativně rocková skupina v čele s androgynní ikonou, Brianem Molkem, navíc letos vydává nové album s názvem Loud Like Love. Dva singly, které z novinky kapela zatím vypustila, potvrzují, že Placebo pokračují ve svém zajetém stylu a pořád staví hlavně na nezaměnitelném hlasovém projevu, chytlavých melodiích a šikovně napsaných textech (viz píseň Too Many Friends).

 

 

suede SQSUEDE

kdy: 16. listopadu - Lucerna, Praha
cena vstupenek: od 990 Kč
proč: Parta kolem zpěváka Bretta Andersona je jednou z těch, která začala britpopové šílenství. Jste-li fanoušky devadesátkových kytarovek, neměli byste chybět na historicky prvním českém koncertě Suede! Ti slibují přehrát své největší hity i letošní comebackovou desku Bloodsports. Jako support vystoupí britská formaceTeleman, která se Suede sdílí stejného producenta.

 

 

 

White Lies sqWHITE LIES

kdy: 17. listopadu - Lucerna Music Bar, Praha
cena vstupenek: 550 Kč
proč: Ač u nás zatím White Lies příliš nemáme ve všeobecném povědomí, navštívit jejich koncert by měli všichni milovníci zvuku Joy Division, Talking Heads či Echo & The Bunnymen, který britská skupina míchá s popem a odhlehčenějšími prvky podobné stylu Arcade Fire nebo Interpol. Že ale nejsou tihle tři kluci z Londýna pouhými epigony, ale mají co nabídnout nad rámec vyjmenovaných kapel, nás přesvědčí na podzim v Praze. White Lies přivezou svou třetí studiovku jménem Big TV, kterou kritika přijala kladně a kterou prezentují singlem There Goes Our Love Again.

 

 

Primal-Scream-sqPRIMAL SCREAM

kdy: 18. listopadu - Lucerna Music Bar
cena vstupenek: 840 Kč
proč: Máte-li aspoň trochu rádi elektoniku, alternativu a rádi tančíte, až se zem pod vámi otřásá, pak je tu pro vás koncert skotských Primal Scream - kapely, která tohle všechno dělá už od první desky, tedy od konce osmdesátých let. Na jaře tohoto roku vydali svou desátou nahrávku More Light, s níž sbírají nadšené reakce. Prahu navštíví po dvou letech.

 

 

 

 

nickcave2013 SQNICK CAVE & THE BAD SEEDS

kdy: 22. listopadu - Tipsport Arena, Praha
cena vstupenek: od 1350 Kč
proč: Nicka Cavea s The Bad Seeds jste mohli vidět během léta na několika festivalech po Evropě. Pokud jste tuhle šanci propásli, pražský koncert je jedinečnou šancí tuto chybu napravit. Ohlasy jeho vystoupení k letošní desce Push The Sky Away jsou jednoznačně pozitivní. Všestranně nadaný a charismatický Australan je koneckonců vysokou kvalitou koncertních show známý už po desetiletí. Setlist posledních několika koncertů je kromě nových kousků plný i klasik jako Tupelo, The Mercy Seat nebo Stagger Lee. Na téhle akci nesmí chybět žádný (alespoň částečný) dandy a depkař.

 

 

The1975 sqTHE 1975

kdy: 27. listopadu - Rock Café, Praha
cena vstupenek: od 355 Kč
proč: Již zkraje letošního roku The 1975 velice mile překvapili v roli předskokanů Two Door Cinema Club. Pro mnohé to bylo první setkání, vždyť v té době měli vydány pouze dvě EP a hit Chocolate si cestu k posluchačům teprve hledal. Do dneška stihli v podobě EP přidat další dva teasery na očekávané zářijové album, které bude nakonec obsahovat rovných 16 písní. Posluchači tak mají dostatek času nacvičit si texty písní i dosud nevydaných novinek na listopadový koncert v Rock Café. Byť je konkurence v nabitém podzimním programu silná, všechna dosavadní tvorba napovídá, že půjde o podařený klubový koncert.

 

 

 

tomatito sqTOMATITO

kdy: 1. prosince - Divadlo Hybernia, Praha
cena vstupenek: 390 Kč - 1190 Kč
proč: Po devíti letech se do Prahy vrátí španělský kytarista José Fernándes Torres alias Tomatito (55), jeden ze tří nejuznávanějších reprezentantů flamenca (vedle Paco de Lucíi a Vicente Amiga). Přiveze s sebou nové album Soy Flamenco, doprovodnou kapelu a famózní tanečnici Palomu Fanta. Nepochybně půjde o vrchol letošního, již 16. ročníku projektu Kytara napříč žánry. Na festivalu, který startuje už v říjnu, se dále představí Escolaso Guitarra Tango Trio, v Čechách dobře známý Italo-Američan Peppino D'Agostino a také kytarista širokého stylového záběru Laurence Juber, někdejší kolega Paula McCartneyho z Wings.

 

 

 

blacksabbath sqBLACK SABBATH

kdy: 7. prosince - O2 arena, Praha
cena vstupenek: od 1290 Kč
proč: Legendární kapela, která je aktivní již od roku 1968, vydala před nedávnem výbornou desku 13, kterou to trio Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler natřelo řadě mnohem mladších metalistů. Řadovka je to celkem devatenáctá a produkoval ji v současnosti víc a víc opěvovaný Rick Rubin. I když jde o postarší pány a s Ozzym to co se týká živých vystoupení nikdy nebylo zrovna jednoduché, půjde určitě o nezapomenutelný zážitek pro každého nadšence do tvrdší hudby. Tak velký, jak je velká a monumentální samotná tvorba Black Sabbath a její stopa v hudebních dějinách.

 

 

Babyshambles-sqBABYSHAMBLES

kdy: 9. prosince - Lucerna Music Bar
cena vstupenek: 720 kč
proč: V září vychází třetí deska Babyshambles Sequel to the Prequel, kterou kalepa podpoří britským a evropským turné. Zatím všechny důkazy, mezi něž patří singly a videa, napovídají tomu, že nahrávka bude stát za poslech. Navíc řeči, které kolují po všech hudebních serverech, dokazují, že Babyshambles naživo umí udělat působivou a divokou show. Prostě takovou show, kterou byste si v prosinci neměli nechat ujít.

 

 

 

elton john-1sqELTON JOHN

kdy: 18. prosince - O2 Arena, Praha
cena vstupenek: 1390 Kč - 2590 Kč
proč: Tři roky po úchvatném pražském představení, které trvalo dobré tři hodiny, se Sir Elton John (65) vrací na místo činu do vysočanské arény. Jeden z nejúspěšnějších, nejvlivnějších a nejbohatších britských umělců vydá v polovině září dlouho odkládanou studiovku The Diving Board, a je tedy pravděpodobné, že uslyšíme i nové skladby. Dominovat však budou letité šlágry Your Song, Crocodile Rock, Bennie and the Jets, Don't Let the Sun Go Down on Me a mnohé další - prosincová show je totiž součástí právě probíhajícího vzpomínkového turné ke čtyřicetinám přelomového singlu Rocket Man.

 

 

 

 


 

03 stonesour 20130621 1331669019 TOP

zavřít