Google spustil službu Hudba Google Play. V nabídce jsou miliony písní

Vydáno 02.10.2013 | autor: redakce

Prostřednictvím nové služby Hudba Google Play, jež byla spuštěna první říjnový den, získají čeští uživatelé přístup k písním největších světových i českých interpretů a hudebních vydavatelství, online úložiště pro 20 tisíc vlastních skladeb a možnost předplatit si neomezený přístup k hudbě.

Google spustil službu Hudba Google Play. V nabídce jsou miliony písní Google spustil službu Hudba Google Play. V nabídce jsou miliony písní

Screenshot desktop 2Screenshot desktop 5

Hlavní součástí služby je internetový obchod Google Play, který nabízí miliony písní z celého světa. Uživatelé tak mají možnost vybírat a nakupovat své oblíbené skladby nebo celá alba a přidávat si je do své online hudební knihovny. Součástí nabídky je i téměř kompletní česká hudební produkce různých žánrů od známých i méně známých interpretů jako jsou např. Lucie, Tomáš Klus nebo Lucie Bílá.

Uživatelé mohou od října využít také neomezeného přístupu k milionům skladeb a hudebních alb pod názvem Hudba Google Play Naplno. V rámci této služby lze vytvářet interaktivní playlisty (tzv. rádia) podle vybrané skladby nebo interpreta nebo prohlížet doporučení předních hudebních expertů. Měsíční předplatné u této služby činí 149 Kč měsíčně, přičemž do 15. listopadu je možné využít zvýhodněné nabídky a získat předplatné za 129 Kč měsíčně.

Třetím klíčovým atributem služby je možnost využívat ji jako úložiště a nakombinovat vytvořenou knihovnu s vlastní hudbou. V rámci služby lze nahrát svoji soukromou hudební sbírku v rozsahu až 20 tisíc oblíbených skladeb, uložit si ji zdarma v cloudu a následně ji streamovat ze svých zařízení.

Hudba Google Play přináší výhody také hudebním vydavatelstvím, ale i stovkám místních nezávislých interpretů a labelů. Umělci mohou prostřednictvím platformy Google Play Artist Hub prodávat svou hudbu fanouškům napřímo. Jednoduše si vytvoří profil, nahrají soubory s hudbou, nastaví si cenu a prodávají. Součástí služby je i standardní zabezpečení ochrany autorských práv. {vypnoutlink:Lucie}

TZ, ape

 

zavřít