10 koncertů, které v zimě nesmíte propásnout

Vydáno 21.12.2013 | autor: redakce

Po podzimní smršti, kdy promotéři vozili do Česka jedno hvězdné jméno za druhým, budou koncertní hody pokračovat i v zimním období. V seznamu plánovaných akcí nechybí vystoupení zavedených jmen ani nadějných nováčků.

10 koncertů, které v zimě nesmíte propásnout 10 koncertů, které v zimě nesmíte propásnout


hentai corporation poster SQHENTAI CORPORATION

kdy: 23. prosince - Palác Akropolis, Praha
cena vstupenek: 119 Kč, na místě 170 Kč
proč: Trvalo dlouhé roky, než bouřliváci Hentai Corporation natočili dlouhohrající studiové album. Vydělali si na něj prostřednictvím fundraisingového portálu HitHit a dostalo úsměvný název The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage. První ochutnávku Equilibristic Brides včetně povedeného ulítlého videoklipu už fanoušci znají. Stručně slovy samotné kapely: "Ježíšek pyčo, křest debytu Henťáj Komporejšn, tekutej kapřik, další konec světa, horší než studený prkýnko na hajzlu."

VIDEO: Hentai Corporation obcují s nahými lesními zvířátky
 

 

 

michbubble2 SQMICHAEL BUBLÉ

kdy: 24. ledna - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 1290 Kč - 3990 Kč
proč: Michael Bublé, jenž prorazil v roce 2005 nahrávkou It's Time, prodal během svojí kariéry téměř 50 miliónů alb. Osmatřicetiletý Kanaďan se pohybuje na rozhraní mainstreamového popu, swingu a jazzu. Je trojnásobným držitelem ceny Grammy a několikanásobným majitelem Juno Awards, kanadskou obdobu Grammy. Do České republiky zamíří Michael Bublé v rámci evropského turné vůbec poprvé. Diváci v O2 areně uslyší kromě jeho největších hitů také skladby z jeho letošní novinky To Be Loved.

 

 

 

 

Dream Theater 2013 SQDREAM THEATER

kdy: 29. ledna - Tipsport Arena, Praha
cena vstupenek: od 425 Kč
proč: Králové progresivního rocku a metalu se letos blýskli v pořadí dvanáctou nahrávkou pojmenovanou jednoduše Dream Theater. "Zaměřili jsme se a maximálně věnovali všem prvkům, které nás dělají jedinečnými - od epického záběru a intenzity k atmosféře a barevnosti," popisuje nové album sama kapela. John Petrucci, James LaBrie, Jordan Rudess a John Myung se do Prahy vrátí po pěti letech, přičemž za bicími bude tentokrát sedět Mike Mangini, který se k Dream Theater připojil před třemi lety.

 

 

 

glasvegas SQGLASVEGAS

kdy: 31. ledna - Rock Café, Praha
cena vstupenek: od 395 Kč
proč: Skotští indie-rockeři na sebe poprvé výrazněji upozornili před pěti lety debutovým eponymním albem. Jeho úspěch podtrhla nominace na prestižní Mercury Music Prize o rok později. Glasvegas se do Česka vrátí po necelém čtvtroce - koncem listopadu si v Praze vystřihli DJ set. Tentokrát půjde o regulérní koncert, na němž zazní i novinky z letošní nahrávky Later...When The TV Turns To Static. Předskakovat bude domácí naděje No Distance Paradise.

 

 

 

 

Chinaski 2013 SQCHINASKI

kdy: 6. února - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 390 Kč - 590 Kč
proč: Domácí poprocková stálice příští rok završí druhou desetiletku existence. Při té příležitosti letos nachystali dvoudiskovou kompilaci Best of - 20 let s největšími hity a dvěma novinkami. Na příští rok pak připravují narozeninový koncert v O2 areně. Podle kapely zřejmě půjde o jediné koncertní vystoupení Chinaski v České republice na hodně dlouho dobu. Kromě speciálních projekcí a světel se fanoušci můžou těšit na buběnické sólo Oty Petřiny vzhůru nohama.

Chinaski interview: Při natáčení Stížnosti přijeli policajti. Se stížností

 

 

 

ennio-morricone SQENNIO MORRICONE

kdy: 9. února - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 1290 Kč - 4990 Kč
proč: Po dvou letech se do Česka vrátí jeden z největších hudebních skladatelů současnosti, autor hudby k více než pěti stovkám filmů a seriálů, Ennio Morricone. Mezi jeho nejslavnější počiny patří hudební doprovod legendárních westernů jako Tenkrát na západě nebo Hodný, zlý a ošklivý, melodie k filmu Profesionál s J. P. Belmondem, skladby z televizního seriálu Chobotnice a také písně k filmům Kill Bill, Hanebný pancharti či Nespoutaný Django. Pětaosmdesátiletý Ital je trojnásobným držitelem ceny Grammy a jediným hudebním skladatelem, který obdržel Oscara za celoživotní dílo a přínos kinematografii.

 

 

 

depeche-mode sqDEPECHE MODE

kdy: 10. února - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 1290 Kč - 1790 Kč
proč: Depeche Mode jezdí do České republiky velmi často. Jejich devátý koncert se uskuteční necelých sedm měsíců od zatím posledního vystpupení v zaplněné Synot Tip Areně, kde kromě nesmrtelných hitů jako Enjoy the Silence, Personal Jesus, Walking in my Shoes, Barell of Gun nebo Policy of Truth poprvé zazněl materiál z letošní novinky Delta Machine. Dave Gahan - Andy Fletcher - Martin Gore si tak na aktuálním turné zopakují podobný scénář jako v případě posledního turné Tour Of The Universe. Tehdy se v Česku objevili také dvakrát, ve stejném časovém intervalu a na totožných místech.

LIVE: Depeche Mode v čele s alfa-samcem představili Delta Machine

 

 

bullet-for-my-valentine 2013 SQBULLET FOR MY VALENTINE

kdy: 16. února - Roxy, Praha
cena vstupenek: 690 Kč
proč: Necelé tři roky poté, co zabouřili na festivalu Rock for People čeká velšskou partu Bullet for My Valentine vůbec první samostatný klubový koncert v Česku. Čtveřice Matthew Tuck, Michael Paget, Michael Thomas a Jason James představí českému publiku i nový materiál z letošní, v pořadí už čtvrté nahrávky Temper Temper. Předskakovat budou While She Sleeps a Callejon.

RECENZE: Bullet For My Valentine se z horečky nevyléčili 

 

 

 

OneRepublic SQONE REPUBLIC

kdy: 16. února - Incheba Arena, Praha
cena vstupenek: 990 Kč
proč: Ačkoliv od jejich největšího a průlomového hitu Apologize uběhlo už sedm let, One Republic jsou přinejmenším v České republice stále v kurzu. Svědčí o tom i fakt, že se jejich koncert na základě velkého fanouškovského zájmu přesunul z původně ohlášené Lucerny do Incheba Areny. Pětice bude na koncertě čerpat ze svých třech studiových alb. To poslední s názvem Native vyšlo letos na jaře. Ryan Tedder, Zach Filkins, Drew Brown, Eddie Fisher a Brent Kutzle se do Prahy vrátí po třech letech.

RECENZE: OneRepublic rozhazují plnými hrstmi líbivé melodie bez emocí

 

 

 

disclosure SQDISCLOSURE

kdy: 14. března - Roxy, Praha
cena vstupenek: od 585 Kč
proč: Disclosure jsou aktuálně žhavým jménem ve Velké Británii. Jejich debutovou desku Settle ocenila místní kritika nominací na prestižní Mercury Prize. Z vítězství se sice neradovali, i tak jde o jedno z největších překvapení současné taneční scény. DJské bratrské duo Guy Lawrence a Howard Lawrence zavítá do Česka poprvé. {vypnoutlink:Starship}

 

 

 

 

Petr Adámek


 

depechemode1 top

zavřít