TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2013 (I.)

Vydáno 08.02.2014 | autor: redakce

Slavnostní udílení cen Žebřík za rok 2013 proběhne už 15. března ve Fakultě umění a designu ZČU v Plzni. Než se tak stane, přinášíme vám nominačních tipy zaměřené na kategorie Skladba a Videoklip roku. Hlasovat pro ně můžete hlasovat do 28. února.

TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2013 (I.) TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2013 (I.)

 

CESTA - KRYŠTOF FT. TOMÁŠ KLUS

Kryštof mají za sebou úspěšný rok. V zimě absolvovali halové minitour a po letní sezóně, kdy patřili k headlinerům domácích festivalů, vyrazili na velké turné po českých klubech a kulturních domech. Kromě toho vyhráli dva Anděly, čtyři Slavíky a čtyřikrát bodovali v Žebříku. Letos mají tři nominace: Skladba, Videoklip a Skupina. V prvních dvou kategoriích můžete posílat hlasy pro píseň Cesta, v níž hostuje Tomáš Klus.

 

 

 

 

SILUETY - MANDRAGE

Mandrage se svoji čtvrtou deskou Siluety nasadili vážnější tón a nová tvář jim vynesla dvě nominace. Skladbou roku se mohou stát titulní Siluety. O nové nahrávce prohlásil kytarista a textař Pepa Bolan, že je postavena na snové noční atmosféře s určitou dávkou melancholie a textech psaných převážně v obrazech a jinotajích, což potvrzuje i tato povedená skladba.

 

 

 

 

TAK KDO - MARPO

Tři roky od počinu Knockout se loni Marpo přihlásil s novým albem. Novinka s názvem Riot je jeho pátou studiovou deskou a vznikala stejně jako zmíněná předchozí nahrávka na Floridě pod dohledem americké produkce. O titul skladba roku bude usilovat druhý singl z nahrávky Tak kdo. Na letošek chystá rapper - podle svých slov - "největší koncert v historii českého rapu".

 

 

 

 

THE CITY - SUPPORT LESBIENS

Odchod čtyř pětin sestavy kapelu nepoložil. Poslední člen Hynek Toman se okamžitě obklopil novými muzikanty a koncem října vydali Support Lesbiens album Leave a Message +420 602 30 30 35, z něhož pochází i singl The City. Kapela má v Žebříku hned dvě nominace: o zisk sošky se bude ucházet také zmíněné album. Zda-li aspoň jednu z nominací promění v úspěch, se dozvíte už 15. března.

 

 

 

 

EQUILIBRISTIC BRIDES - HENTAI CORPORATION

Nejúspěšnějším interpretem v prvním kola hlasování se letos stala pražská partička Hentai Corporation. Stejně jako Kryštof posbírala tři nominace: Skupina, Album a Videoklip. V klipu k Equilibristic Brides Hentai potvrdili svoji pověst bezskrupulózních šílenců, což ještě více umocňuje jejich debutová deska s názvem The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage

 

 

 

NEMAM ZÁJEM - VLADIMIR 518 FEAT HUGO TOXX, MIKE TRAFIK

Vladimír 518 loni vypustil do světa povedené album Idiot. Prvním singlem z jeho druhé sólovky je track Nemám zájem. Skladba v produkci Mike Trafika se tématicky točí kolem důležitosti umět říkat v životě ne a ve svém vizuálním zpracování se vrací do 90. let. Vladimír 518 obdržel nominaci i v kategorii Album. Oblíbený rapper bude zároveň jedním z vystupujících na slavnostním vyhlášení 15. března v Plzni.

 

 

 

 

UP THE SPEED NOW - MONKEY BUSINESS

Monkey Business loni natočili hned několik povedených a zábavných videoklipů. Tím patrně nejvtipnějším je úvodní kousek z posledního alba Hapiness Of Postmodern Age s názvem Up To Speed Now, v němž si v režii Zdeňka Suchého zahráli hlavní role Ivan Trojan a Kristýna Boková. Ve videoklipu, jenž je plný efektních slow-motion záběrů, předvedli totální demolici bytu.

 

 

 

 

VALERIE - IMODIUM

Dvě nominace si v letošním Žebříku vysloužila píseň Imodia Valerie: může uspět v kategoriích Skladba roku a Videoklip roku. Pochází z čtvrté, stejnojmenné nahrávky, kterou čtveřice vypustila loni na podzim. Na videu k Valerii pracovalo Imodium s režisérem a scenáristou Martinem Linhartem aka Martym68, jenž v minulosti točil např. s Annou K., Eddie Stoilow, nebo Clou. {vypnoutlink:Starship}

 

 

text: Petr Adámek

 


 

promo-oblouk top

zavřít