12 koncertů, které na jaře nesmíte propásnout

Vydáno 31.03.2014 | autor: redakce

Pop, rock, industrial, taneční hudba i ska, kluby i největší české haly; ani během jarních měsíců nebude nouze o "velké" koncerty. Vybrali jsme dvanáctku nejzajímavějších, které by vám neměly uniknout.

12 koncertů, které na jaře nesmíte propásnout 12 koncertů, které na jaře nesmíte propásnout

 

BRSBLOOD RED SHOES

kdy: 6. dubna - Lucerna Music Bar, Praha
cena vstupenek: od 350 Kč
proč: Steven Ansell a Laura-Mary Carter alias Blood Red Shoes vydali začátkem března svoji čtvrtou, eponymní nahrávku, jež je podle jejich vlastních slov nejsebevědomějším, nejsyrovějším a nejvíce sexy albem, které natočili. Současně vyrazili na turné po Evropě. Potrvá měsíc a obrazí přes dvacet měst, mezi nimiž nebude chybět ani Praha. V Lucerna Music Baru, kde před čtyřmi lety odehráli svůj první koncert v Česku, zazní vedle starších pecek jako I Wish I Was Somenone Better, It's Getting Boring By The Sea nebo In Time to Voices i aktuální kousky An Animal nebo Perfect Mess. Do hlavního města se dvojice vrátí po roce a půl.

 

 

 

Skatalites01SKATALITES

kdy: 16. dubna - Roxy, Praha
cena vstupenek: od 390 Kč
proč: Jamajská ska/reggae legenda The Skatalites slaví 50 let od svého založení a v rámci 50th Anniversary Tour navštíví i Českou republiku. The Skatalites mohli fanoušci v Česku vidět už několikrát, v podobě klubového koncertu naposledy v roce 2008. Těšit se opět můžeme na staré známé hity jako je The Guns Of Navarone, Simmer Down nebo Latin Goes Ska. Z původní sestavy dnes kapelu reprezentují Lester Sterling a Doreen Shaffer. V roli předskokanů se představí kapela The Spankers.

 

 

 

laibach plakatLAIBACH

kdy: 18. dubna - Divadlo Archa, Praha
cena vstupenek: od 700 Kč
proč: Nálepka kontroverzní kapely, skvělé coververze hitů např. od Opus, Queen, Beatles nebo Rolling Stones, svébytná industriální hudba, zajímavá pódiová show, odvážné multimediální projekty... to vše jsou slovinští Laibach. Velké přízni se kapela těší také u českého publika, před kterým koncertovala naposledy v roce 2012 v Paláci Akropolis v souvislosti s vydáním jejího soundtracku k scifi filmu Iron Sky. Tentokrát představí novinku Spectre, naníž fanoušci čekali osm let. Na albu, kterým Laibach navazují na koncepční desku Volk z roku 2006, kde po svém upravili národní hymny, se představují v o poznání elektroničtější poloze.

 

 

 

RW Swings Bo 4 SQROBBIE WILLIAMS

kdy: 26. dubna - O2 Arena, Praha
cena vstupenek: 1790 - 2590 Kč.
proč: Po jedenácti letech od koncertu v tehdejší T-Mobile Aréně se do Česka vrací popová ikona Robbie Williams. Představí aktuální novinku Swing Both Ways, na níž se vrátil ke svému oblíbenému swingu. "Robbie Williams jako hudební chameleon mezi styly opět dokázal, že se málokdy splete," charakterizovala nové album v recenzi na iReportu Jana Václavíková. Album, jež vyšlo 15. října, produkoval Robbieho dlouholetý spolupracovník a autor většiny jeho velkých hitů Guy Chambers. Vedle největších hitů i nového materiálu se mohou návštěvníci těšit na gigantickou pódiovou produkci.

 

 

 

PeterGabriel 001 LRPETER GABRIEL

kdy: 13. května - ČEZ Arena, Ostrava
cena vstupenek: 890 Kč - 1490 Kč
proč: Peter Gabriel se do Česka vrátí po necelém roce od vystoupení v pražské O2 Areně, kde jej doprovodila původní kapela alba So a zazněly na něm všechny zásadní skladby. Vzpomínání na více než čtvrt století starou desku So se tentokrát uskuteční v ostravské ČEZ Areně. Album So vyšlo v roce 1986 a stalo se jednou z nejdůležitějších desek tohoto období. Bylo mezinárodně oceněno mnoha platinovými deskami (jen v USA se ho prodalo přes 5 milionů). Zásadním hitem se stala skladba Sledgehammer, jejíž název se později stal muzikantovou neformální přezdívkou.

 

 

 

manic-street-preachers-to-tour-melbourne-and-sydneyMANIC STREET PREACHERS

kdy: 14. května - Lucerna, Praha
cena vstupenek: 990 Kč
proč: Sestava kolem Jamese Deana Bradfielda vystoupí v Česku počtvrté, naposledy se trio předvedlo před dvěma lety taktéž ve velkém sále Lucerny. Oproti tomuto koncertu bude setlist velšského tria obsahovat i materiál z loňské nahrávky Rewind the Film. Tu sama kapela přirovnává ke svému staršímu titulu This Is My Truth Tell Me Yours. Manic Street Preachers v loňském roce zároveň oznámili že vytvořili dostatek písní hned pro dvě alba. Loňský materiál tak bude následovat nahrávka Futurology, jež má být dle všeho klasickou rockovou deskou, jak ji od kapely známe.

 

 

 

paul van dykPAUL VAN DYK

kdy: 17. května - Bobycentrum, Brno
cena vstupenek: 590 Kč, 990 Kč, 2490 Kč
proč: DJ a producent Paul van Dyk, který se po dlouhá léta drží na špičce světové elektronické taneční hudby, míří do Brna. Bude zde headlinerem taneční akce Citadela. Van Dykova koncertní turné napříč všemi kontinenty bývají pravidelně vyprodána, k čemuž jistě přispívá i jeho úspěšná producentská kariéra: spolupracoval s hvězdami jakými jsou Depeche Mode či Justin Timberlake. Milovníky tanečního mága, který ve svém stylu posbíral desítky prestižních cen nebo i nominaci na Grammy, jistě potěší i to, že Van Dyk do Brna přiveze aktuální sedmé studiové album.

 

 

 

Lucie tiskovka2 14LUCIE

kdy: 26. května - 5. července
cena vstupenek: od 490 Kč do 1290 Kč
proč: Nejúspěšnější česká kapela přelomu tisíciletí ohlásila loni na jaře comebackové turné v původní sestavě David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch a Michal Dvořák. K původně ohlášeným pěti koncertům přibylo postupem měsíců dalších šest. Aktuálně je na programu devět halových show, open air v plzeňském amfiteátru Lochotín a vystoupení na Rock for People jako vůbec jediném letním festivalu. Kromě původní čtveřice se na pódiu objeví ještě Kollerův syn Adam, jenž částečně dostane prostor za bicími. V setlistu Lucie nebudou chybět největší hity jako Amerika, Sen, Medvídek, Černí andělé, Šrouby do hlavy, Panic nebo Oheň.

 

 

 

justin-timberlake-1.10.2012JUSTIN TIMBERLAKE

kdy: 3. června - O2 Arena, Praha
cena vstupenek: 1590 Kč - 2590Kč
proč: Justin Timberlake vloni zažil úspěšný rok. Po sedmi letech, během nichž se věnoval převážně herectví, vydal nové album The 20/20 Experience. Nahrávka byla přijata velmi kladně kritikou a stala se nejprodávanějším albem roku s více než čtyřmi miliony prodaných nosičů po celém světě. Koncem září pak zpěvák přidal druhý díl nazvaný The 20/20 Experience - 2 of 2. Podle redaktora iReportu Daniela Maršalíka se o Timberlakeovi začalo hovořit jako o nástupci Michaela Jacksona: "Oba mají mnoho společného: výborný zpěv a tanec, filmově působící klipy, absolutní perfekcionismus a oba své nejlepší kusy vytvořili se špičkovým producentem." Do Česka přijede úspěšný performer poprvé.

 

 

AWOLNATIONAWOLNATION

kdy: 11. června - Lucerna Music Bar, Praha
cena vstupenek: od 550 Kč
proč: V rámci koncertní série Excelent Jukebox se do Prahy poprvé chystají Američané Awolnation. Sestava kolem frontmana Aarona Bruna způsobila poprask před třemi lety debutovou nahrávkou Megalithic Symphony, zejména pak hitem Sail. Kapela v současnosti připravuje novou desku. První ochutnávky už jsou na světě - na jaře loňského roku vyšel nový singl ThisKidsNotAlright a v závěsu následoval další track s názvem Some Kind of Joke, který se objevil na soundtracku ke třetímu dílu Iron Mana. V Česku se ukáží podruhé, po dvou letech od festivalového setu na Jamrocku.

 

 

 

Trent-Reznor-of-Nine-Inch-Nails-5488435NINE INCH NAILS

kdy: 11. června - Forum Karlín, Praha
cena vstupenek: 1290 Kč
proč: Loni v létě oznámil Trent Reznor zmrtvýchvstání Nine Inch Nails, v září kapela vydala v pořadí osmé album Hesitation Marks a comeback završila oznámením světového turné. Albová novinka vznikala v utajení už v průběhu roku 2012 a kromě Reznora přiložili ruku k dílu Atticus Ross a Alan Moulder. Nine Inch Nails měli původně vystoupit 20. června v pražské O2 areně. Novým termínem je 11. červen v multifunkčním prostoru Forum Karlín Kapela se do Česka vrátí po pěti letech. Současnou sestavu devítipalcových hřebíků doplňují Robin Finck, Alessandro Cortini, Ilan Rubin, Josh Eustis a Pino Palladino.

 

 

 

Bryan Adams Hamburg MG 0649 flickrBRYAN ADAMS

kdy: 18. června - Velodrom, Brno
cena vstupenek: 990 - 1290 Kč
proč: Can't Stop This Thing We Started, I'm Ready, Let's Make A Night To Remember, Summer Of '69, (Everything I Do) I Do It for You, nebo When You're Gone; to vše pravděpodobně uslyší diváci pod širým nebem na brněnském Velodromu. Do České republiky se jeden z nejúspěšnějších rockových umělců vrátí už popáté od premiéry v roce 2003. Naposledy vystoupil v roce 2012 jako headliner festivalu Benátská noc. Zatím posledním albem kanadského muzikanta je šest let stará nahrávka 11. {vypnoutslider}

 

 

 

text: Petr Adámek, TZ

 


 

ROBBIE-WILLIAMS 2013 TOP

zavřít