5 věcí, které jste možná nevěděli o 30 Seconds to Mars

Vydáno 30.06.2014 | autor: redakce

Jared Leto zpívá, skládá, režíruje, produkuje, hraje, maluje a když je potřeba, tak i hubne. Nejí maso a je údajně nejvíc sexy vegetarián na světě. A že kapela 30 Seconds to Mars není především o něm? Předkládáme 5 důkazů, že Mars se točí kolem Jareda stejně jako Země kolem Slunce. Poslední červnový den tomu na koncertě v pražské Tipsport Areně nebude jinak.

5 věcí, které jste možná nevěděli o 30 Seconds to Mars 5 věcí, které jste možná nevěděli o 30 Seconds to Mars


KONCERTY BEZ BUBENÍKA

30 seconds to mars nr 3
Koncert na slovenskému Topfestu 28. června odehráli 30 Seconds to Mars bez svého bubeníka, Jaredova bráchy, Shannona Leta. Skalní fanynky věděly, že se tomu děje, protože Shannon má momentálně potyčky se zákonem kvůli řízení pod vlivem alkoholu a navíc bez licence. Ty znalé tedy doufaly, že se zázrakem ukáže, ale většina z nich si nepřítomnosti bubeníka pravděpodobně vůbec nevšimla. Proč taky. Koukaly na Jareda. Tato událost není prvním nedorozuměním se zákonem, kterým se kapela pyšní. Jejich spor s Virgin Records z roku 2008 je již legendou. Za nedodržení dohody o vydání třetího alba byla na kapelu podána žaloba žádající 30 milionů dolarů.

 

 

OSCAR ZA ROLI TRANSEXUÁLA

secondsJared je zpívající herec - to se všeobecně ví. Svou hereckou kariéru završil rolí transsexuála ve filmu Dallas Buyers Club, za kterou si letos odnesl nejslavnější sošku. Kdyby si Leonardo DiCaprio také vydepiloval celé tělo po vzoru Jareda a zhubl do ztracena, třeba by na vytouženého Oscara konečně dosáhl také. Někteří transsexuálové se k Letově hereckému výkonu vyjadřují s nechutí. Jeho podání považují za přehnané, stereotypní klišé, které "transky" poškozuje.

 

 

 

 

GAY?

30 STM foto 2013 colorJared je krásný a talentovaný. Dívky po celém světě o něm sní, vědí ale, že o sobě prohlásil, že je gay? Co se skrývá za jeho psíma očima, odhalil posluchačům rozhlasové stanice AIM v roce 2006. Uvedl své prohlášení jako něco exkluzivního a náhle na sebe práskl, že je homosexuál. Cynici zaplesali, děvčata se hroutila a sám Jared o několik hodin později přiznání popřel. Pravděpodobně se jednalo jen o krok k upoutání pozornosti, což rozhodně neměl umělec zapotřebí. Incident se stal krátce po vydání desky A Beautiful Lie, kdy ještě v tvorbě 30 Seconds to Mars nepřevládala forma nad obsahem. Jared se snažil reagovat na urážky, jež se na něj valily, včetně těch, že si svými mesiášskými činy hraje na Bona, kterému nesahá po kotníky. No aspoň Jareda frontman U2 pozval letos na svojí oslavu narozenin.

 

MANIAKÁLNÍ USKUPENÍ ECHELON

30 seconds to mars nr30 seconds to Mars mají fanoušky především něžného pohlaví a nevysokého věku. Byly to právě ony, kdo loni na festivalu Rock for People prokázal nejšílenější fanouškovskou posedlost nekonečným čekáním před zavřenými branami festivalu. Bližší fokus na činnost české odnože spolku žijící kultem Jareda Leta a spol. zvaný Czechelon vyvolává rozpaky i úsměv. Náplní členek není jen stanovat před koncertními halami - pořádají srazy, cestují za Jaredem, stalkují ho, vyrábějí suvenýry, malují si na obličej znaky. Ale také posílají přímo členům kapely publikaci o činnosti svého početného kroužku a píší povídky, ve kterých hrají roli vysněné postelové scény s Jaredem, majáky i horké polibky...

 

 

JAK TO VLASTNĚ ZAČALO...

jared leto flowerNa závěr se hodí neopomenout perlu z fotosetu, který pravděpodobně vznikl jako promo materiál mladého Leta, jenž se toužil stát hercem. Fotografie budoucího rockera s květinou evokuje mnoho nerockerských domněnek o Jaredovi. Těmi o podobě s teen-age hvězdou Zacem Efronem počínaje a na vaší fantazii nechme, čím konče. Jared Leto je osobnost, která je schopná se sžít s jakoukoli rolí. Uvidíme, jestli mu publikum sežere tu, kterou přiveze – pravděpodobně očesané – trio 30 Seconds to Mars do Prahy.

 

 

 

 

 

 

 

 

text: Alena Bílková

 


 

30 STM foto 2013 color TOP

zavřít