Joss Stone: 4 zásadní songy soulové princezny

Vydáno 21.07.2014 | autor: Daniel Maršalík

Britská zpěvačka Joss Stone už jako náctiletá dívka zaujala svou barvou hlasu a soulovým cítěním. Nyní jí je dvacet sedm let a ve své diskografii už má šest sólových desek a album projektu SuperHeavy. Ve středu 23. července poprvé zazpívá i v České republice. V soulový chrám se promění pražský Lucerna Music Bar, kam byl koncert přesunut.

Joss Stone: 4 zásadní songy soulové princezny Joss Stone: 4 zásadní songy soulové princezny

joss-stone-joss-stone-329530 1280 1024Joss Stone

 

HOLD JANIS JOPLIN

Kariéra Joss Stone je ve velké míře založena na výtečném zpracování coververzí. Alba The Soul Sessions Vol. 1 & 2 obsahují hity Arethy Franklin, The Isley Brothers nebo The Chi-Lites. Joss ale také zazářila přezpíváním písní Donny Summer, Jamese Browna nebo Janis Joplin. Té vzdala hold spolu s Melissou Etheridge na předávání cen Grammy v roce 2006.

 

 

 

 

 

PO BOKU NILEA RODGERSE

První autorskou desku Mind, Body & Soul natočila v roce 2004. Vzešly z ní čtyři singly. Největší hit se urodil ze skladby You Had Me. V ní na kytaru hraje Nile Rodgers ze slavných discofunkových Chic, kterého dnes mladí lidé znají především z loňské spolupráce s Daft Punk a Pharrellem Williamsem.

 

 

 

 

 

 

VZHŮRU DO USA

Druhý největší hit britské zpěvačky pochází z desky Introducing Joss Stone a jmenuje se Tell Me 'bout It. Jeho spoluautorem a producentem je Raphael Saadiq, kterého si Češi mohou pamatovat jako předskokana na zatím posledním koncertu Lennyho Kravitze. Tato skladba otevřela Joss dveře do Spojených států amerických. Bodovala v prestižní hitparádě Billboard a byla použita i v oblíbeném seriálu Gossip Girl.

 

 

 

 

 

SOUČÁST HUDEBNÍ ELITY

Pozornost vzbudil i projekt SuperHeavy, který Joss spojil s Mickem Jaggerem z Rolling Stones, Davem Stewartem z Eurythmics, Damianem Marleym (synem Boba Marleyho) a skladatelem filmové hudby A.R. Rahmanem. Tato superkapela nakonec moc úspěšná nebyla a pozornost na sebe poutala spíš díky slavnému složení. V hitparádách sice bodovala se singlem Miracle Worker, vy si poslechněte skladbu I Don't Mind, kde v refrénech zní soulový hlas právě JS. 

 

 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodeji od 740 Kč a na místě v den koncertu budou za 900 Kč. Pořadatelé upozorňují na skutečnost, že koncert se nebude realizovat ve Velkém sále Paláce Lucerna ale v Lucerna Music Baru.


text: Daniel Maršalík

zavřít