Stop Zevlingu! Hudebně-sportovní festival podpoří i La4 a DJ Wich

Vydáno 08.09.2014 | autor: redakce

Open air akce Stop Zevling se rozrůstá. Program na pražském sídlišti Černý most se poprvé ve své historii rozprostře do dvou dnů. O víkendu 13. - 14. září chce za přispění hudby, sportu a zábavy vystavit stopku zevlingu. Největšími hudebními lákadly letošního ročníku bude vystoupení ostřilených hiphopových matadorů La4 a DJ Wiche.

Stop Zevlingu! Hudebně-sportovní festival podpoří i  La4 a DJ Wich Stop Zevlingu! Hudebně-sportovní festival podpoří i La4 a DJ Wich


dj-wich-8DJ Wichdj wich La4La4

Projekt Stop Zevling se již osmým rokem se snaží oživit sportem a kulturou fádní sídlištní život, inspirovat jeho obyvatele k navazování společenských vazeb, spontánnímu setkávání a vzbudit v nich zájem o místo, kde žijí. Stop Zevling pořádají lidé, kteří na tomto sídlišti vyrůstali, znají jeho problémy a potřeby. Postupem času se tato akce stala největším volnočasovým festivalem tohoto typu na Praze 14.

"Stop zevlingu hodně fandim, je to dobrá idea," říká rapper La4. "Když jsem tu před lety vystupoval poprvé, mělo to ještě poměrně komorní atmo. Dneska už je tahle akce mnohem větší, ale nijak jí to neuškodilo. Tenhle hood jsem sice nikdy moc nenavštěvoval, ale přece jenom jsem tu zažil pár celkem zásadních momentů. Zkusim: Tagy PUZE, můj první chrom NUT a poslední tělocvična, kam jsem chodil trénovat break dance." Jak se dívá La4 na Černý most dnes? "Plechárna legal, sterilní nákupáky a samozřejmě Stop zevling." Exkluzivně na tuto akce si La4 s Wichem šetří živou premiéru šetříme premiéru pecky Vim kde bydlim.


Letošní ročník Stop zevlingu odstartuje již v pátek 12. 9. Warm up večírkem, na kterém budou moct návštěvníci díky Kinobusu Dopravního podniku HMP shlédnout český snímek s trochu zavádějícím názvem Polski film. Víkendová akce je rozdělena na několik sekcí. Sport Jam v areálu ZŠ Vybíralova nabídne návštěvníkům v sobotu možnost za hudebního doprovodu Djs (Adzi, Probe a Reverz) zahrát si fotbal, streetball, nohejbal, petanque, ping pong nebo např. free croquet.

Hlavní hudební program v sobotu proběhne od 16:00 pod názvem Street Jam v areálu Plechárny, místního kreativního a volnočasového centra. Kromě již zmíněných La4 a Wiche bude speaker v hodinových intervalech vítat Dje, rappery a producenty: Lil Rowa, DJ Kolack, Lonely virgin robots, Pharaoh Galactic + WSU-Cee & Boldrik. {vypnoutlink:Rytmus,Indy,Orion,Vladimir 518}

​TZ, Vlastimil Beránek

zavřít