Velkolepá show Titanic Live se už tuto neděli představí v Praze

Vydáno 12.06.2015 | autor: Petr Lenk

 

V neděli 14. červa zahájí v pražské O2 areně svoji evropskou plavbu Titanic Live Show –velkolepé audiovizuální představení, v němž projekci světoznámého filmu na obřím plátně doprovodí pod vedením amerického skladatele a dirigenta Justina Freera Český národní symfonický orchestr.

Velkolepá show Titanic Live se už tuto neděli představí v Praze Velkolepá show Titanic Live se už tuto neděli představí v Praze

london premiere 1

 

Byl jsem unešený a dojatý zároveň. Nejen z dlouhého závěrečného potlesku publika ve stoje, ale také z reakcí diváků během představení. Byli do něj tak emočně ponoření, že se v nejdramatičtější části filmu páry začaly k sobě pěvně tisknout a plakat. Jak ženy tak muži." popisuje své pocity z londýnské premiéry Titanic Live Show James Horner, který hudbu k filmu Titanic složil a stal se tak autorem nejprodávanějšího filmového orchestrálního soundtracku všech dob. Po celém světě se alba Titanic prodalo na 30 miliónů kopií, James Horner byl za něj oceněn soškou Oscara a ústřední filmová píseň My Heart Will Go On v podání Céline Dion zlomila rekord v poslechovosti na rádiích a v roce 1999 si z udílení Grammy Awards odnesla ocenění "Nahrávka roku". 

 

titanic7049 16 15

 

Živý orchestr dodává filmu nový rozměr. Tenhle film je sám o sobě dost emotivní a živá hudba emoce ještě prohlubuje. Nikdy jsem nic takového nezažil, Titanic Live Show je opravdu jedinečný zážitek", zhodnotil představení i James Cameron, režisér filmu Titanic, který byl s rozpočtem přes 200 milionů dolarů v roce 1997 nejdražším hollywoodským snímkem té doby. Okamžitě po uvedení do kin se z něj však stal kasovní trhák, na který se celosvětově prodalo přes 128 miliónů vstupenek s celkovou tržbou přesahující 2 miliardy dolarů. Nespočtu ocenění, které snímek získal, suverénně dominuje 11 Oscarů, včetně vítězství v nejprestižnější kategorii Nejlepší film.

 

7049 16 2 kopieTeď poprvé si všichni příznivci Titaniku a hudby z něj mohou dopřát obojí během jediného večera - v té nejlepší obrazové i zvukové kvalitě, za doprovodu živého symfonického orchestru, pěveckého sboru a keltských hudebníků. Po dubnové londýnské premiéře je Praha prvním městem, kde bude tento spektákl k vidění a kde také oficiálně vypukne evropské turné Titanic Live Show.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal. Pořádá Mania Promotion. Více na www.maniapromotion.cz

 

 

 

 

TZ, foto Paul Sanders, Mania Promotion

zavřít