Fresh Film Fest: študáci na filmu

Vydáno 23.07.2007 | autor: redakce

Mezinárodní studentský festival Fresh Film Fest letos proběhne 22. - 26. srpna v Karlových Varech a my vám přinášíme nejdůležitější info a přehled filmů, které nesmíte minout!

Fresh Film Fest: študáci na filmu Fresh Film Fest: študáci na filmu

Středa, 22. srpna
Slavnostní zahájení festivalu proběhne v 19 hodin v režii umělecké šéfky Činoherního studia v Ústí nad Labem Natálie Deákové, první festivalové projekce však začnou již v dopoledních hodinách ve třech kinosálech hotelu Thermal. Vůbec prvním filmem festivalu se tak stane snímek německého režiséra T. C. Hebbela Nikdy víc (NimmerMeer, 2006) oceněný v roce 2007 studentskou Cena Akademie, „Studentským Oscarem“. Ve 21:30 odstartuje projekce pod širým nebem na plátno, umístěné přímo v řece Teplé naproti hotelu Thermal. Tyto bezplatné projekce budou probíhat ve stejnou dobu a na stejném místě po celou dobu festivalu. První projekce se uskuteční také v kině Panasonic, jedním z tradičních festivalových projekčních míst: představen bude snímek Roberta Sedláčka Pravidla lži, jenž byl zařazen do nové sekce celovečerních debutů Fresh Generation.



Čtvrtek, 23. srpna
Ve čtvrtek budou uvedeny první filmy Oficiálního výběru – soutěže a Oficiálního výběru – Theatre Optique. Mezi nimi se objeví i dva české soutěžní tituly, Radio Kebrle (2007) režiséra Zdeňka Durdila a film Miloše Tomiće Plivnuti polibkem (2007). Uveden bude mj. také film Sýr (2007) slovenského režiséra Milana Baloga, který se na festival vrací po jednoleté odmlce (v roce 2005 získal zvláštní uznání poroty za svůj snímek Loop).

Pátek, 24. srpna
Český hudebník Jan P. Muchow povede v pátek workshop Hudba ve filmu, ve kterém představí základní principy své práce. Přesně o půlnoci začne Tarantinova noc, maraton filmů Quentina Tarantina, který potrvá až do rána a vytrvalce odmění snídaní na účet festivalu.



Sobota, 25. srpna
Světová premiéra nového filmu režiséra Tomáše Vorla Gympl bude uvedena ve Velkém sále hotelu Thermal bezprostředně po slavnostním předání cen. Předání proběhne v 19 hodin opět v režii N. Deákové.

Neděle, 26. srpna
Poslední den festivalu ponese podtitul Den diváků. Nabídne nejen reprízu všech oceněných filmů, ale i kompletní přehlídku Oficiálního výběru – soutěže, vybrané celovečerní filmy i zvláštní uvedení snímků, které se v jiné dny na festivalu neobjeví. Vybrané projekce budou návštěvníkům festivalu otevřeny zcela zdarma. Projekce filmů – studentských i celovečerních - budou v neděli probíhat v Hotelu Thermal i v kině Panasonic až do večera.

www.freshfilmfest.net
zavřít