Happy Feet karneval v pasáži

Vydáno 23.10.2007 | autor: redakce

Vernisáž fotografií z londýnského Notting Hill Carnival je dílem dvanáctiletého Matúše Juráčka. Ten vyrazil do Londýna a fotil, co se mu zrovna líbilo.

Happy Feet karneval v pasáži Happy Feet karneval v pasáži

Karneval je jako stvořen pro objektivy kamer - tančící lidé všech barev, masky a alegorické vozy představují pestrý rej. Z desítek soundsystémů se valí karibská hudba, samba, baile funk, hip hop, soul a další styly. Matúš se vrhl s foťákem do davu a výsledkem je spontánní obrazový digi-foto dokument. Osmnáct fotek z této série si můžete přijít prohlédnout od 25. října do konce listopadu do Happy Feet Records.



Před obchodem ve Štěpánské pasáži umístí pořadatelé soundsystem, který bude reprezentovat karnevalové styly. Soca je taneční hudba, která se v 60. letech vyvinula s calypsa na ostrově Trinidad. DJ MAD TONGUN zahraje speciální set v tomto stylu, který neodmyslitelně patří ke karnevalu v Notting Hill stejně jako Good Times soundsystem Normana Jaye. Atmosféru Good Times vytvoří odborník na good times DJ Maceo. DJ Mikuláš bude reprezentovat nejstarší karneval v Rio de Janeiru mixem tradiční samby a nových brazilských stylů.



Naproti Happy Feet Records můžete navštívit provizorní Underground Cinema. Budou se promítat hudební dokumenty a koncerty které se váží ke karnevalu. V Mexické restauraci u vchodu do Štěpánské pasáže bude připraveno malé občerstvení a koncerty dvou kapel. Jako první vystoupí přední kubánská kapela působící v Praze – Santy y Su Marabu, po dvacáté hodině naváže Deko Sáh se svou brazilskou partou. Další brazilští hudebníci se zastaví jen na spontánní jam.

Další info ZDE.
zavřít