Ivan Vojnár točí Květy sakury

Vydáno 07.12.2007 | autor: redakce

Režisér Ivan Vojnár začal v Praze natáčet druhou část filmu Květy sakury. Do hlavních rolí obsadil slovenskou herečku Zdenu Studénkovou a Martina Stropnického.

Ivan Vojnár točí Květy sakury Ivan Vojnár točí Květy sakury

Ivan Vojnár rozvíjí ve svém novém filmu několik paralelních příběhů, které stojí na ústřední dvojici manželů Very (Zdena Studénková) a Daniela (Martin Stropnický). Vera má za sebou úspěšnou kariéru herečky, její manžel Daniel řídí reklamní agenturu, vede život stárnoucího playboye a stává se hlavním podezřelým z vraždy modelky. Do děje vstupuje dívka Liana, jež přijíždí z Makedonie a přináší do zaběhnutých životů hlavních hrdinů nové podněty. Současně se odvíjí příběh emigranta Martina (Vladimír Dlouhý), který se vrací po letech do své vlasti.



Název filmu Květy sakury odkazuje ke scéně, ve které Danielovi japonští klienti dělají v metropoli casting na modelky pro umělý květ sakury. Zajímavé je, že příběh filmu Květy sakury není zasazen do konkrétního města, Vojnár se pokouší zachytit jakési evropské prostředí. „Není podstatné, jestli se film odehrává v Bratislavě nebo v Praze. Obě města jsou ve filmu ukázána jako současná středoevropská metropole, film je tím určený pro širší diváckou obec,“ říká Ivan Vojnár.
Ivan Vojnár debutoval v roce 1997 snímkem Cesta pustým lesem, který získal Českého lva v kategorii Nejlepší výtvarný počin.
zavřít