One woman show Simony Stašové

Vydáno 21.04.2008 | autor: redakce

Městská divadla pražská připravují na konec dubna uvedení úspěšného monodramatu Willy Russella Shirley Valentine. Hlavní a jedinou roli v této komedii si zahraje populární Simona Stašová.

One woman show Simony Stašové One woman show Simony Stašové

"Shirley Valentine je v každé z nás," tvrdí Simona Stašová, "v každé ženě, která vychovala děti, svědomitě plní své mateřské i manželské povinnosti, vaří, nakupuje, uklízí, chodí do práce a přesto jí něco v životě chybí. Možná jí chybí sny, které jako mladá holka měla, ale netroufla si je zrealizovat. Pán Bůh nám dal tolik života, tak proč ho nenaplňujeme dle svých představ?"

Shirley už dávno není tou dívkou, kterou bývala, plnou života a snů. Dnes vaří den co den manželovi večeři, která nesmí být na stole ani o minutu později a chvíle během vaření si krátí mluvením do zdi. Její život manželky, matky a ženy v domácnosti jedné středostavovské liverpoolské rodiny je každodenně, beznadějně stejný. Jako řada jiných žen v její situaci i ona se ptá, kam se poděla ta dívka, kterou znala. A to až do chvíle, kdy jí kamarádka nabídne, aby s ní vyrazila na cestu do Řecka.



A tak se Shirley jednoho dne sbalí, zanechá rodinu svému osudu a vyráží vstříc novým zážitkům. Co zde nachází, se podobá osudům hrdinek z červené knihovny. I když ne tak úplně. Nová láska, dny plné slunce a odpočinku...ale co tu nalézá hlavně, je nový život, nové dobrodružství, samu sebe - vše, co již považovala za ztracené.

Bravurní komedie o hledání vlastní identity z dílny známého britského komediografa Willy Russella, jehož muzikál Pokrevní bratři obletěl celý svět, je určena nejen všem ženám středního věku, které pomalu ztrácejí životní elán, ale i všem divákům, kteří mají rádi dobrou zábavu. Režie se ujme Zdeněk Kaloč, premiéra proběhne v sobotu 26. dubna v Divadle Rokoko.
zavřít