Hordy zombií potáhnou Prahou

Vydáno 09.05.2008 | autor: redakce

Moře se začne vařit, všechny svíce zhasnou a mrtví budou chodit po zemi - v sobotu 17. května 2008 proběhne v Praze historicky první český Zombiewalk.

Hordy zombií potáhnou Prahou Hordy zombií potáhnou Prahou

Význam slova Zombiewalk se dá nejlépe definovat jako „veřejné shromáždění lidí oblečených a nastylovaných jako oživlé mrtvoly - zombie“. První záznam o této akci pochází z kalifornského Sacramenta v roce 2001 a od té doby se „zombie nákaza“ utěšeně rozšířila po celém světě. Zatím nejvíce účastníků (1100 oživlých mrtvol) se sešlo minulé léto v nákupním centru Monroeville v Pittsburghu, kde se v roce 1978 natáčel kultovní zombie snímek Úsvit mrtvých. Tým okolo portálu zaměřeného na gotickou subkulturu CZ Sanctuary pořádá první český Zombiewalk již za necelých 14 dní.



V sobotu 17. května mají všichni příznivci hororu, fantasy a černého humoru možnost zúčastnit se Zombiewalku poprvé v Čechách. Registrace probíhá od 15:30 na Staroměstském náměstí, odkud průvod v 17:00 vyráží na krátký pochod centrem Prahy, zakončený v klubu Bordó stylovou afterparty. Zde se účastníci mohou těšit na DJ horror set, projekci zombie snímků, soutěž o nejlepší zombie kostým a v neposlední řadě i vystoupení psychobilly umrlců Bad Tones, kteří při této příležitosti natočí podklady pro svůj nový videoklip.

www.zombiewalk.cz
zavřít